zapachu cynamonu, świeży biały ser oraz obłędne jabłka na ciepło. Gwarantuję, zakochacie się! Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny twarożek 1 jabłko cynamon Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy(...)misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Jabłko kroimy w kostkę i umieszczamy w garnku. Zalewamy małą ilością wody, dodajemy
Chocolate Muffin BlogWaszym gościom do gustu. Zapraszam! Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami Przepis tutaj (KLIK) Pyszna, prosta w przygotowaniu i bardzo efektowna sałatka śledziowa z buraczkami, ziemniakami i jabłkiem. Jest piękną ozdobą stołu i wspaniale sprawdza się na każdej rodzinnej uroczystości. Sałatka tortellini Przepis tutaj (KLIK) Smaczna i kolorowa sałatka z serowym makaronem tortellini, warzywami, szynką i pysznym sosem(...)śledziowa Przepis tutaj (KLIK) Pyszna, bardzo efektowna i prosta w przygotowaniu sałatka śledziowa z buraczkami, ziemniakami, ogórkami, jajkiem i jabłkiem. Jest prawdziwą ozdobą stołu i wspaniale sprawdza się na każdej uroczystości. POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI
Blog z ApetytemLubicie rabarbar i jabłka? Kompot rabarbarowo-jabłkowy to przepyszne połączenie smaków i do tego bomba witaminowa idealna na wiosnę. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokRumiane jabłka, pachnące śliwki, dorodne mięsiwa, jędrne warzywa... To wszystko nasze. Najlepsze, bo polskie! Od dziś zamieniamy popularne przysłowie: "Cudze chwalicie, swego nie znacie" na
W kuchni Karmel-itkiMakowiec japoński to świetne ciasto na święta Bożego Narodzenia. Proste i szybkie do przygotowania. Składniki: 2 torebki maku mielonego (łącznie 400g) 1,5 szkl. cukru pudru 2,5 szkl. mleka 3,2 % 8 jajek masło (200g) 200g kaszy manny (sypka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy 5 jabłek obranych i startych na grubych oczkach bakalie (dałam garść rodzynek(...)olejek i zmiksować. Kaszę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy makowej, zmiksować. Dodać bakalie oraz starte jabłka, wymieszać łyżką drewnianą. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do masy makowej i wymieszać delikatnie. Ciasto wylać na blachę 25×25 wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać, piec w 175 st. ok. 1 godzinę (sprawdzać patyczkiem). Polewa
Wasze PrzepisyDłużej się pieką niż je przygotowuję :) Mam nadzieję, że wypróbujesz przepis, naprawdę warto! :) Koniecznie podziel się swoją opinią. Składniki: ciasto: mąka pszenna 2 szklanki jajka 2 szt. olej 1/2 szklanki cukier ok 3/4 szklanki cynamon 1 łyżeczka jabłka 3 średnie (ok 800 g) proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki kruszonka: masło 1/2 kostki mąka 3/4 szklanki cukier(...)pieczenia i cynamonem i miksuję. Teraz obieram jabłka i ścieram na tarce na grubych oczkach i dodaje do masy, wszystko mieszam łyżką. Tak przygotowaną masę przekładam do foremek na babeczki. Kolejny krok to przygotowanie kruszonki. Do miski wrzucam masło, mąkę i cukry i wszystko rozcierać palcami albo można użyć siekacza do ciasta kruchego do momentu aż wszystkie składniki będą
Kuchnia Vikimoże Wam też przypadnie do smaku Składniki: – 100g jabłka – 2 jajka – 40ml mleka – 30g mąki pełnoziarnistej pszennej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli – słodzidło wg smaku (u mnie 1 łyżeczka ksylitolu) – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżka soku z cytryny Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę, skropić(...)mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać (w razie konieczności posmarować odrobiną oleju), wylać ciasto na patelnie i smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu. Kiedy wierzch delikatnie się zetnie wyłożyć podsmażone jabłko i smażyć do gotowości przez kolejne 4-6 minut. Gotowy omlet złożyć na pół i delikatnie docisnąć. Zsunąć na talerz
Smaki Arminewniosku, ze jest to rodzaj szarlotki, tylko na cieście czekoladowym, ale smak jednak jest zupełnie inny, niż na cieście białym:) Naprawdę warto spróbować. Gorąco polecam Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu 1 galaretka morelowa Masa budyniowa: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru(...)smażyć jabłka na końcu wsypać galaretkę i chwilę dusić mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń i 2 łyżki soku z cytryny . Masę budyniową wyłożyć na masę jabłkową i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem
Ciasteczkowy Potwórpomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy(...)Składniki: 500 g mąki pszennej szczypta soli 8 żółtek 150 g cukru 16 g cukru waniliowego 50 g drożdży 250 ml mleka 150 g masła cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy (ma być letnie), dodajemy rozkruszone drożdże i odrobinę cukru oraz tyle mąki, aby uzyskać konsystencję śmietany. Odstawiamy na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka miksujemy
Kulinarne przygody Gatityciekawy deser na każdą okazję. Ciasto orzechowa pokusa to wypiek, obok którego nie da się przejść obojętnie. Pięknie prezentuje się na talerzu i wyśmienicie smakuje. Ciasto nie wymaga wiele pracy, a swoim smakiem urzeknie niejedno podniebienie. Jeśli uwielbiacie orzechy włoskie, to ciasto jest dla Was. Ich aromat czuć w każdym kęsie ciasta. CIASTO BAKALIOWE PRZEPIS Składniki 125 g jogurtu naturalnego(...)pieczenia i sodą oczyszczoną. Suche składniki przesypać do masy jajecznej, dodać orzechy, żurawinę drobno posiekaną czekoladę i jabłka. Całość wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników. 5. Formę o wymiarach 24×24 cm wyścielić papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. 6. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40 minut, funkcja grzania góra-dół. 7. Po upieczeniu
Alle Dobre!Smaczne i wilgotne ciasto do kawy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 4 jajka 4 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 kostka margaryny 1 litr duszonych jabłek Dodatkowo: polewa czekoladowa posypka cukrowa Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy margarynę(...)wszystko razem ucieramy razem.Dodajemy kakao,cynamon, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą ,ucieramy.Na końcu dodajemy duszone jabłka i dokładnie mieszamy.Dwie duże keksówki wykładamy papierem do pieczenia ,przelewamy do nich ciasto.Pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni.Po upieczeni ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką cukrową
Bajeczna KuchniaSzybkie ciasto kruche ze śliwkami. Jesień to taki okres, gdzie kruche robię bardzo, bardzo często, bo można je łączyć i ze śliwkami, jabłkami czy gruszkami. warto też zrobić z dżemem dyniowym lub z żurawiną. Można je połączyć z każdym owocem. Zawsze się udaje i każdy je lubi! Dzisiaj klasyk, kruche ze śliwkami! Mnniami! SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE
SMYKWKUCHNIporadzi. Smak ciasta jest bardzo dobry. Jest delikatne i jak w nazwie – słodkie. Biszkopt: 7-8 jajek 1 szkl. drobnego cukru 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie: 1 szkl. przegotowanej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru opcjonalnie – 1-2 łyżki rumu Masa jabłkowa: 6 jabłek 4 łyżeczki miodu(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na 2 blaty. Przygotowujemy nasączenie przez połączenie i wymieszanie wszystkich składników. Nasączamy oba blaty. Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy razem z miodem
Smaki Na TalerzuDziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który dostałam od naszego dobrego kolegi Maćka. Maciek to mistrz wszelkich fit wypieków i wielu facetów mogłoby uczyć się
Be Fit Be Strong