ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:578/956)

Piadina z tuńczykiem 87

czyli włoski chlebek z nadzieniem. Ten konkretny przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera. Po przygotowaniu dwóch sztuk, uznałam, że farszu starczy mi na jeszcze jedną. Przygotowałam więc drugą porcję ciasta. Jedną z nadzieniem, a drugą solo. Również bardzo dobrze smakowała. Takie chlebki są pyszne w smaku. Osobiście smakowały mi i na ciepło i na zimno. Jeszcze ciepłe są bardziej chrupiące(...)uzyskania gładkiego i jednolitego ciasta (w razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody). Gotowe ciasto dzielimy na pół. Z każdej formujemy kulę i rozpłaszczamy ją na płaski placek. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy placek po 2-3 minuty z każdej strony (do lekkiego zarumienienia). W międzyczasie cebulę oraz jabłko kroimy na drobną kostkę. Składniki zalewamy octem winnym. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanym jabłkiem 161

minut mieszając. Część jabłek wrzucić do kremu, część można zostawić do dekoracji. Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanymi jabłkami podawać na ciepło.   Podobne przepisy Krem szparagowy biały Krem z pieczonej marchewki Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important(...)jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Krem z kabaczka z chrzanową nutą i karmelizowanym jabłkiem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 118

pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy(...)mlekiem. Wszystko zagniatamy lub wyrabiamy przy pomocy robota. Po 10 minutach wyrabiania wlewamy 1/3 masła i dalej zagniatamy. Postępujemy tak aż do zużycia całego masła. Poprzez zagniatanie wprowadzamy do ciasta powietrze, co ma wpływ na jego pulchność. Ciasto wyrabiamy do momentu, aż zaczynie odchodzić od ręki. Ciasto wyrabiamy przez około 30 minut. Foremki dokładnie natłuszczamy i wysypujemy tarta bułką. Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie i Efektowne Ciasto z Jabłkami 156

Polecam Ciasto jest pyszne i bardzo szybko się je robi :)   SKŁADNIKI: 125g margaryny PALMA 70g cukru 8g cukru waniliowego 3 jajka 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka śmietany 18% albo 24% 3 jabłka WYKONANIE: 1. Margarynę Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolita masę. 2. Stopniowo(...)proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać śmietanę. 4. Przygotowaną masę wyłożyć na okrągłą blaszkę o średnicy 25cm. 5. Jabłka pokroić w ćwiartki, następnie na paseczki, układać paseczki skórką do góry w koło blaszki, jak widać na zdjęciu. 6. Ciasto piec w temp. 190* około 50-60 minut

Dziś Ja gotuje
Prosto, owocowo. Pysznie 138

Posypać cukrem perłowym.Smacznego!Jeśli nie macie rabarbaru - taka tarta sprawdzi się z każdymi owocami - śliwkami, malinami, jabłkami, morelami... Z czym tylko chcecie. Na wierzchu zamiast kratki może być kruszonka albo beza. Taka tarta, gdzie mamy praktycznie tylko kruche ciasto i owoce, doskonale uwydatnia ich smak i... Tak, to jest smak lata. I dzieciństwa, kiedy to takie właśnie proste

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Paszteciki wagonikowe 160

Farsz: 20 g suszonych grzybów, 500 g kiszonej kapusty,  1 cebula, 1 jabłko (np. szara reneta), 2 łyżki oliwy, 3/4 szklanki bulionu, 100 g suszonej żurawiny, sól, pieprz, sos sojowy i cukier - do smaku. Ciasto na paszteciki: 3 żółtka, 100 g masła (bardzo miękkiego), 35 g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 250 ml ciepłego mleka, 350 g mąki(...)przykryciem przez minutę. Dodać grzyby oraz jabłko i dalej smażyć przez minutę. Wlać bulion i zagotować. Dodać żurawinę, przykryć. Gotować przez około 10 minut. Następnie zdjąć pokrywę i gotować przez około 10 minut aż nadmiar płynu wyparuje. Mieszać od czasu do czasu. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka i masło, przeznaczone na ciasto wyjąć wcześniej z lodówki. Do miseczki lub kubka włożyć

Świat Domowej Kuchni
Sposób na szybki świąteczny makowiec 39

świąteczne ciepło i radość. Ten klasyczny wypiek, z jego bogatym, makowym nadzieniem i delikatnym ciastem, jest symbolem świątecznego stołu, przynoszącym wspomnienia rodzinnych chwil i radosnych spotkań.  Szukasz sposobu na szybkie ciasto z masą makową z puszki ? Oto prosty przepis na makowca na kruchym cieście: Niezbędne składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 1/2 szklanki cukru(...)cukier z wanilią, jajko, żółtko i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min., aby się schłodziło. Po tym czasie jedną porcją ciasta wylepiamy spód natłuszczonej formy. Na cieście rozsmarowujemy masę makową. Wierzch posypujemy równomiernie posiekanymi orzechami. Przykrywamy pozostałym ciastem startym na tarce na dużych oczkach. Makowiec pieczemy

Kuchnia MagdaLeny
Sposób na szybki świąteczny makowiec 40

świąteczne ciepło i radość. Ten klasyczny wypiek, z jego bogatym, makowym nadzieniem i delikatnym ciastem, jest symbolem świątecznego stołu, przynoszącym wspomnienia rodzinnych chwil i radosnych spotkań.  Szukasz sposobu na szybkie ciasto z masą makową z puszki ? Oto prosty przepis na makowca na kruchym cieście: Niezbędne składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 1/2 szklanki cukru(...)cukier z wanilią, jajko, żółtko i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min., aby się schłodziło. Po tym czasie jedną porcją ciasta wylepiamy spód natłuszczonej formy. Na cieście rozsmarowujemy masę makową. Wierzch posypujemy równomiernie posiekanymi orzechami. Przykrywamy pozostałym ciastem startym na tarce na dużych oczkach. Makowiec pieczemy

Kuchnia MagdaLeny
Torcik z jabłuszkiem, śmietaną i Chia 162

dodajemy obydwie maki przesiane i delikatnie mieszamy. Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia( same dno tylko i przelewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy go na cztery krążki.   2. Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka ścieramy na tarce i razem z powstałym sokiem przekładamy do garnka. Zasypujemy ksylitolem

Różowa kuchnia
Dżem z gruszek, jabłek i aronii - Lubelski Kociołek 137

łyśmy. Takie wspólne gotowanie :) Tym razem wybór padł na gruszki. Naszą propozycją jest więc dżem z gruszek, jabłek i aronii, bardzo delikatny i mimo, że aronia zdominowała kolorem, smak gruszek jest obecny i delikatnie wyczuwalny. Dla mnie idealny do naleśników, ciast, owsianki lub po prostu do smarowania chleba. Dzieciom również bardzo przypadł do gustu. Po inne gruszkowe inspiracje zajrzyjcie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zapiekane naleśniki z karmelizowanymi jabłkami w sosie waniliowym 203

Ciasto naleśnikowe (na 7 szt.): 375 ml mleka, 2 małe jajka, 150 g mąki pszennej, olej do smażenia. Nadzienie jabłkowe: 1 kg kwaśnych jabłek, obranych i pozbawionych gniazd nasiennych, 100 g miodu, 100 g cukru, 1 płaska łyżeczka cynamonu. nasiona z 1 laski wanilii, sok z 1/2 cytryny, niewielka ilość masła. Sos waniliowy: 600 ml mleka, 3,5 łyżki(...)pierwsza część jabłek się upraży, dodać drugą część, wymieszać. Do uprażonych jabłek dodać niewielką ilość masła, wymieszać. Następnie dodać łyżeczkę cynamonu i ziarna z laski wanilii. Całość wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Teraz czas na smażenie naleśników. Z mleka, jajek i mąki przygotować gładkie ciasto. Rozgrzać patelnie teflonową, wylać na nią odrobinę oleju (tylko pod pierwszy naleśnik!), a następnie

Świat Domowej Kuchni
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i cytryną 77

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i cytryną Uwielbiam to ciasto bo jest smaczne, wilgotne, pachnące i mega proste w przygotowaniu. Robię je mieszając w jednej misce wszystkie składniki, wlewam do blaszki, układam owoce i do piekarnika. Domowe słodycze raz dwa. Do jego przygotowania możecie użyć ulubionych sezonowych owoców. Również jogurt można zastąpić maślanką lub kefirem. PRZEPIS NA CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM(...)olej, jaja. Zaraz potem mieszamy aż składniki połączą się, najlepiej trzepaczką starając się wtłoczyć do ciasta jak najwięcej powietrza. Następnie wylewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką blaszki – ja użyłam tortownicy 21cm. Potem na wierzchu układamy kawałki rabarbaru – ja dodałam też kawałki jabłka. Pieczemy ok 50 min w 180st. Następnie przygotowujemy lukier. Do miseczki wrzucamy kilka łyżeczek

Dorota Smakuje
Kostka Kubusia. Ciasto bez pieczenia 2271

budyniowa: 900 ml soku typu Kubuś (najlepiej oczywiście jeśli sami zrobicie taki sok np. z marchwi, banana i jabłka) 120 g budyniu śmietankowego, ja użyłam budyniu od Przyprawy Premium, która w swojej ofercie ma duże torebki z dodatkami do ciast, dla osób które pieką przynajmniej raz w tygodniu sprawdzą się idealnie. Do sklepu traficie klikając TUTAJ 3 łyżeczki cukru

MamaOskarka
Makowiec na kruchym cieście 72

soczystą masą makową z dodatkiem ulubionych bakalii to doskonałe ciasto na święta, ale też na każdą okazję. Mój mąż stwierdził, że nigdy tak dobrego makowca nie jadł, także tym bardziej polecam i zachęcam do wypróbowania przepisu na makowiec na kruchym cieście . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na makowiec na kruchym cieście: ciasto kruche 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej(...)Każdą część ciasta owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. 2. Z lodówki wyjąć większą część ciasta i wypełnić nim dno formy o wymiarach 23×33 cm. Najlepiej pokroić ciasto w plastry i poukładać w formie, resztkami uzupełnić luki, tak aby otrzymać równy placek. Ciasto ponakłuwać widelcem. 3. Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika

Gotuj z Prezesem