U mnie na ogródku drzewa powoli tracą liście, więc dzisiaj na blogu jesienne ciasto jabłkowe. Polecam, bo jest proste w przygotowaniu i pyszne. SKŁADNIKI 1 kg jabłek (u mnie słodko-kwaśne) 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki ryżowej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Piekarnik rozg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...