Racuchy drożdżowe z jabłkami.

Racuchy drożdżowe z jabłkami.

Racuchy drożdżowe z jabłkami.

Przepis na : obiad

Racuchów nie robię zbyt często, ale zawsze wtedy przypomina mi się smak dzieciństwa pyszny kapuśniak i racuszki. Pyszne, puszyste po prostu najlepsze! SKŁADNIKI: 2 szkl. mleka 4 szkl. mąki 40 g. świeżych drożdży 4 jajka 4 łyżki cukru waniliowego szczypta soli około 5 jabłek cukier puder do posypania lub konfitura WYKONANIE: drożdże, sól, cukier waniliowy rozpuścić w 1/2 szkl. ciepłego mleka-odstawić na 10 min., do miski wsypać mąkę,wbić jajka, dodać rozczyn, dokładnie wymieszać na gładką masę,  jabłka ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.