ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:319/672)

Szarlotka Królewska 147

jajka 3/4 szklanki cukru (130 gram) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: ok 1,5 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1 płaska łyżeczka cynamonu 250 gram margaryny lub masła 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mleka w proszku 2 serki homogenizowane ( u mnie danio każdy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25-30 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, jabłka obieramy, kroimy w mniejsze kawałki/kostkę i przesmażamy wraz z cynamonem, przesmażone jabłka ściągamy z gazu, wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, ciepłe jabłka rozprowadzamy po wystudzonym biszkopcie i wstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
NAJPROSTSZY Sernik na zimno z 3 składników 338

odpowiem, że może być przepyszne! Dzisiejszy przepis na najprostsze ciasto świata to świetny sposób dla osób leniwych, ale lubiących od czasu do czasu zjeść coś słodkiego. Spróbujcie, będziecie zachwyceni prostotą i smakiem tego deseru Składniki na formę 37 x 21 cm: – opakowanie okrągłych biszkoptów – 3 galaretki przezroczyste (u mnie truskawkowo-waniliowe) – 1,5kg twarogu sernikowego Dodatkowo: wiórki(...)niej biszkopty. Galaretki zalewamy 750ml gorącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie już tężejąca wlewamy ją do twarogu i miksujemy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę powoli przelewamy do formy. Wierzch deseru posypujemy wiórkami kokosa. Odstawiamy do lodówki, by ciasto stężało. Smacznego! Artykuł NAJPROSTSZY Sernik na zimno z 3 składników pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Ciasto malinka 812

moim stole gdy tylko mam dostępne maliny, a to za sprawą pysznych kruchych blatów z dodatkiem gęstej galaretki z malin i bitej śmietany. Te połączenie sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Post Ciasto malinka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tort z kremem truskawkowym 94

jasnym biszkopcie, z kremem o smaku truskawkowym na bazie mleka skondensowanego i galaretki. Torcik ozdobiłam serduszkami z galaretki i groszkami/drażami truskawkowymi. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 duże jajka 0,5szkl. cukru 1/3szkl. mąki tortowej 1/3szkl. mąki ziemniaczanej szczypta soli kilka kropel olejku cytrynowego do ciast lub soku z cytryny Krem: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 4 galaretki(...)Ciasto przelałam do okrągłej tortownicy o średnicy 20cm i piekłam do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt wystudziłam i przekroiłam na trzy równe blaty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sok z cytryny wymieszałam z gorącą wodą i około łyżeczką cukru. Wystudziłam. Pierwszy blat biszkoptu ułożyłam na paterze i zapięłam obręcz tortownicy. Biszkopt nasączyłam 1/3 ponczu.  Dwie galaretki truskawkowe

Waniliowe Improwizacje
Mazurek pomarańczowy 143

cukru pudru Szczypta soli Krem budyniowy: ½ szklanki kaszy jaglanej 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Szczypta soli 2 czerwone pomarańcze 100g masła Dodatkowo: 1 galaretka pomarańczowa Opcjonalnie draże pomarańczowe do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i chłodzimy przez godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy między dwoma(...)kaszę przekładamy do blendera kielichowego, dodajemy miód, masło oraz obrane pomarańcze. Miksujemy na gładki krem i ciepły wylewamy na przestudzony spód. Chłodzimy kilka godzin, a następnie zalewamy tężejącą pomarańczową galaretką rozpuszczoną w 350ml wody. Dekorujemy według upodobania- ja użyłam w tym celu potłuczonych draży.\ Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka z bitą śmietaną 380

Letnia wersja szarlotki. Delikatne biszkoptowe ciasto z tartą czekoladą, nasączone ponczem  warstwa jabłkowa z galaretką i puszysta śmietanowa pianka.  Jest jak orzeźwiający torcik. Zawsze dobrze smakuje, szczególnie  schłodzona w lodówce. Polecam na ciepły wiosenno-letni dzień . Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ¾ szklanki  mąki tortowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 50 g startej czekolady u mnie miks(...)połączenia. Ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 25/30 cm. Pieczemy 30 minut w temp 160*c.Po upieczeniu studzimy, nasączamy ponczem: wodę mieszamy z likierem. Masa jabłkowa: Obrane jabłka kroimy w kostkę podlewamy wodą, dodajemy cukier, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy do momentu aż zaczną się rozpadać, zestawiamy z ognia i do gorącej masy wsypujemy galaretkę, mieszamy

Wanilia i Kardamon
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 310

Wiosną zdecydowanie częściej mam ochotę na ciasta cytrynowe, pomarańczowe, z dodatkami owoców i galaretek albo serniki na zimno. Do kąta absolutnie nie odstawiam swoich ukochanych orzechów, ale teraz częściej są one składnikiem porannego musli niż słodkich wypieków. Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho cytrynowe! Wspaniale orzeźwiające, delikatne, lekkie i niesamowicie pyszne! Takie ciacho, które zaspokaja ochotę na słodkości(...)smarujemy pianką śmietanową. Całość dekorujemy bezą włoską, opalamy palnikiem. Zajadamy! Smacznego! Ps. Seria wprost ze świata natury to nie tylko cukry z dodatkami, ale również seria naturalnych ekstraktów do ciast: – Wanilia – Cytryna – Pomarańcza – Migdał Spróbujcie!   Projekt powstał we współpracy z marką Dr.Oetker

Ostra na Słodko
Ciasto shrek 133

przekładamy do tortownicy i pieczemy około 20 minut w 180 C. Gdy ciasto się piecze możemy przygotować pozostałe warstwy. W 1 szklance soku rozprowadzamy budynie a pozostały sok zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć wlewamy rozprowadzone budynie i energicznie mieszamy, aż zgęstnieje. Gorący budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec(...)miksujemy. Na warstwie budyniowej układamy warstwę delicji a na nie rozsmarowujemy masę śmietanową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i gdy zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta. Wkładamy je do lodówki by wierzch stężał

Zainspirowana w kuchni
Torcik makowo śmietankowy 344

całe jajka 0,5 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia CIASTO Z MAKIEM 8 białek 0,5 szkl maku 0,5 szkl mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru KREM I 400 ml śmietana kremówka 36% 1 opak galaretka kiwi 1 szkl gotowanej wody KREM II 400 ml śmietany kremówki 1 opak galaretki cytrynowej(...)sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany stopniowo dodawać mak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.30 minut.  KREM I  Galaretkę kiwi rozmieszać w wodzie,odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do śmietany dodawać po łyżce galaretki

Kuchnia Danusi
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej z musem z rabarbaru 190

taką oto bezglutenową wersję ciasta z kaszy jaglanej: Składniki: ( w przepisie użyłam szklanki poj. 350 ml.)  szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki mleka 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru cynamonowego lub waniliowego 100 ml oleju rzepakowego pół tabliczki mlecznej czekolady 2 garści orzechów włoskich 3 kłącza rabarbaru+ 2,5 szkl. wody 2 galaretki ja użyłam  Winiary Pink(...)Rabarbar kroimy w mniejsze kawałki zalewamy wodą z cukrem i gotujemy do miękkości. Jeszcze gorący kompot miksujemy dosypujemy galaretki oraz żelatynę. Miksujemy raz jeszcze. Na upieczony spód przelewamy nasz mus i całe ciasto chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego

NaKońcuJęzyka
Rafaello 176

mamy lato. Niech trwa jak najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam dwiema(...)wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam do wystudzenia. Przygotowałam spód ciasta. Biszkopty zmieliłam w blederze, dodałam stopione ciepłe masło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 26 cm) i wstawiłam do lodówki

Kuchnia u Krysi
Biszkopt kakaowy z truskawkami 187

Pyszne ciasto, które smakuje wybornie. Może być elementem niejednej imprezy w domu. Ciasto robi się szybko, nie wymaga dużego nakładu pracy i finansów. Wygląda apetycznie i takie jest. Polecam.                   -TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: powyżej(...)łyżką do masy jajecznej. Piec około 25 min w 180st. MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu

Gotuję Testuję
Ciasto "Leśny romans" 184

dopiero później ciasto :) Zapraszam Was na romans czerwonej porzeczki z leśną borówką. Skusicie się? Składniki: Na blaszkę kwadratową o boku 24cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa porzeczkowa: 250ml śmietanki 30% 200g cukru pudru 300g czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa (chyba że ktoś gdzieś

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania