ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:328/672)

szarlotka na kruchym cieście z kruszonką, pyszna! 188

która zawsze się udaje i zawsze zachwyca smakiem. Składniki przepis na dużą blaszkę ciasto -3,5 szklanki mąki pszennej -1 margaryna 250g -1 cukier waniliowy -5 żółtek -3 łyżki śmietany 18% -0,5 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa -2 kg jabłek -1 galaretka pomarańczowa -5 łyżek cukru -5 białek -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy(...)kruszonka -1 łyżka masła -1 łyżka cukru -3 łyżki mąki  Z podanych składników zagniatamy ciasto,dajemy je do lodówki. Jabłka obieramy i trzemy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze dajemy je do garnka i prażymy. Jak mamy soczyste jabłka odciskamy sok. Dodajemy galaretkę, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, studzimy. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik na kruchym spodzie z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym 255

brzoskwiniowy jest rześki i cudownie komponuje się z resztą ciasta. Serowo-śmietankowy środek jest delikatny i rozpływa się w ustach a kruchy, słodki spód stanowi idealną całość. Polecam dla łakomczuszków, którzy wolą lekkie, owocowe i nie za słodkie smakołyki 😃  Składniki : 2 puszki brzoskwiń lub innych owoców  2 galaretki brzoskwiniowe + 450 ml gorącej wody 12 sucharków 300 g nutelli(...)lodówki. Dwie galaretki zalać gorąca wodą i mieszać do rozpuszczenia, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę, wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na paterę. Ozdobić bezami lub wybranymi owocami. Smacznego 😊  Dziękuję

Słodka Strefa
Śnieżny puch z brzoskwiniami 140

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 600 g sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 450 ml wrzątku, 2 śnieżki. 3 łyżki cukru pudru 350 ml mleka Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: brzoskwinie w puszce WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)cukier, następnie mąką i proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 24x38 cm wyłożoną pergaminem. Pieczemy na złoty kolor. Ciasto studzimy. Tą samą blaszkę, w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą. Układamy w niej wystudzony biszkopt. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem, dodajemy twaróg oraz cukier. Na końcu dodajemy tężejące galaretki. Brzoskwinie z puszki osączamy

słodki bratek
Ciasto Kostka Świąteczna / Christmas Layer Cake 154

domowe są o wiele  smaczniejsze, a poza tym lepiej zachowują świeżość na warstwie kremu.  Jeśli macie ochotę, by ciasto było jeszcze bogatsze i wyższe, prawie tortowe, między budyń a krem możecie wylać tężejącą  galaretkę pomarańczową. Smak cytrusów doskonale wpasowuje się w nadchodzące Święta Bożego Narodzenia i  dobrze przełamuje słodycz bezy. Ciasto Kostka Świąteczna z rozpływającym się

Lekcje w kuchni
CIASTO- KOSTKA TRUSKAWKOWA- Z PIANKĄ I MUSEM TRUSKAWKOWYM 407

upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30 cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam). Składniki na piankę: * 400 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * 700 ml wody * cukier puder do smaku Składniki na mus truskawkowy * około 500-600 g świeżych truskawek * 2 łyżki żelatyny(...)odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać cukier puder (ilość według upodobania) i wlać tężejącą galaretkę, wszystko dobrze wymieszać. Na biszkopt ułożyć połówki truskawek, zalać przygotowaną wcześniej pianką i wstawić ciasto do lodówki, aż pianka zgęstnieje. Świeże truskawki zmiksować blenderem na mus. Od musu odlać 1/4 szklanki, dodać do tego żelatynę, wymieszać

Zrób to smacznie
Ciasto jabłkowe z bitą śmietaną. 186

Dziś mam dla Was ciasto. Takie zwyczajne, ale jakie pyszne! Zapraszam! Składniki na biszkopt; 8  jajek 8 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia       Składniki na masę jabłkową; 2 kg  jabłek 2 galaretki pomarańczowe cukier do smaku       Składniki na masę śmietanową; 500 ml. śmietany(...)drobnych oczkach, wkładamy do garnka, dosypujemy cukier do smaku i smażymy aż zmiękną. Do gorącej masy wsypujemy galaretki, mieszamy. Pozostawiamy aby lekko przestygły. Jeden biszkopt wkładamy do blachy w której się piekł, na niego wylewamy jabłka które przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki aby zastygło. Kiedy jabłka już się zastygły robimy masę śmietanową. Do miski wlewamy śmietanę , dodajemy cukier

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada bezowa z musem owocowym 115

Rolada bezowa z musem owocowym Wbrew pozorom to ciasto nie jest wcale trudne w wykonaniu, ani bardzo pracochłonne. A smakiem pobija każdy deser. Świetne połączenie słodkiej i chrupiącej bezy, pysznego kremu śmietankowego oraz lekko kwaskowatego musu owocowego. Niebo w ustach!     Składniki: Beza: 6 białek jaj 340g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 250ml słodkiej śmietanki(...)owocowy: 1 szklanka Świeżych lub mrożonych owoców, u mnie mrożone jagody, truskawki, maliny, borówki, wiśnie 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 1 łyżka czerwonej galaretki o smaku np. truskawkowym, malinowym, owoców leśnych… mięta do przyozdobienia ciasta         *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna. Następnie

Blog z Apetytem
Cytrynowa Delicja 298

składa się z puszystego i waniliowego biszkoptu z dodatkiem budyniu, cienkiej warstwy dżemu cytrynowego, który dodatkowo wzmacnia smak oraz łączy biszkopt z galaretką- również cytrynową- pokrytą mleczną polewą z fantastycznym zdobieniem w postaci dwukolorowych mini rurek. Ciasto, mimo niewielkiego wkładu pracy jest bardzo smaczne i przy okazji orzeźwiające, no i mimo swojej prostoty wygląda bardzo elegancko :) Biszkopt:   * jajka

Kraina Miodem Płynąca
BUDYNIOWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 123

zmodyfikowałam po swojemu. SKŁADNIKI 300g herbatników dżem z czarnej porzeczki ok.400g 750ml mleka 1 łyżka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 galaretki cytrynowe 200g masła dodatkowo 3 łyżki mleka i ok.250g białej czekolady WYKONANIE Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę(...)cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę budyniową i następną warstwę herbatnikow

Mała w garnku miesza
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 116

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)trzymać się składników, bo standardowe zamiennik nie mają wpływu na konsystencję i całkowite wykończenie. 😉 Zamiast śmietanki kokosowej, możecie zastąpić ją zwykłą śmietanką 30% lub 36%. Pierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję

zdrowo i aktywnie
Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia 220

wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)trzymać się składników, bo standardowe zamiennik nie mają wpływu na konsystencję i całkowite wykończenie. 😉 Zamiast śmietanki kokosowej, możecie zastąpić ją zwykłą śmietanką 30% lub 36%. Pierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym 162

cukrem 100 g cukru 160 g kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem brzoskwiniowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka brzoskwiniowa + 200 ml wody 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, cukier puder, jajko, proszek do pieczenia i posiekane nożem masło. Zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą(...)włożyć do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Ciasto rozwałkować i wylepić nim formę tortową o średnicy 26 cm podwijając boki do góry. Spód ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika. Piec 10 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Masa cytrynowa: Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 ° C. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Cytryny dobrze

Passions hobbies life
BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI 138

Zmęczona słońcem i bieganiną po sklepach, wracając do domu obiecałam sobie: dzisiaj nic więcej nie robię. Obietnicy oczywiście nie dotrzymałam, bo jak sobie odmówić małej słodkości. Szybko zagniotłam ciasto, równie szybko je schłodziłam, w 15 minut upiekłam i wypełniłam. I oto mogę się tymi maleństwami z Wami podzielić :) SKŁADNIKI: na około 20 babeczek 1 szklanka mąki 1/2 kostki masła (miękkiego(...)pudru. na krem 1 budyń truskawkowy 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła (miękkiego) 2 łyżki cukru pudru (jeśli budyń był bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości

Kuchnia w opałach
Sernik z białą czekoladą i musem truskawkowym 98

kawałki zimne masło. Zagniatamy energicznie do momentu oblepienia masłem wszystkich składników. Dodajemy jajko i zagniatamy jednolite ciasto. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. ciasto przekładamy na spód i rozgniatamy je palcami dopasowując do foremki. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach do momentu zezłocenia ciasta. Masa serowa: 500 g mascarpone 250 g twarogu 200 g białej czekolady 50 ml śmietanki kremówki(...)wystudzeniu szykujemy mus truskawkowy. Mus truskawkowy: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe (opcjonalnie 4 łyżeczki żelatyny ) 80 ml gorącej wody Truskawki blendujemy (zostawiamy kilka sztuk do ozdoby). Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Po lekkim ostygnięciu przelewamy do truskawek. Gdy całość zacznie tężec, przelewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. Sernik z białą czekoladą i musem truskawkowym Pyszny i prosty sernik z czekoladą

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania