ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:334/672)

Sernik z wkładką owocową Siostry Anastazji 106

sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka. 2. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do ciasta mieszając delikatnie szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach.  3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Tak samo robi biszkopt ciemny. Tylko musimy pamiętać, żeby do mąki i proszku(...)składników. Pieczemy w 180 stopniach około 30 - 40  minut. Sernik powinien się nam ładnie zarumienić. Studzimy. Wkładka owocowa: Owoce miksujemy blenderem. Galaretki zalewamy 500 ml wrzątku, dodajemy do turkawek, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.  Przełożenie ciasta: biszkopt - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - masa budyniowa - wkładka owocowa - biszkopt - polewa

kruche babeczki
Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 387

było pyszne, słodkie, z dużą ilością bakalii,wiśni i z pysznym orzechowym kremem. Orzechy były sparzone na mleku, a bakalie zatopione w galaretko-podobnej warstwie. Zrobiłam. I wszystko co napisałam wyżej jest prawdą. Może oprócz jednego, ciasto nie jest aż tak słodkie jak utkwiło mi w pamięci, chyba że mój próg słodkości uległ zmianie Bardzo Wam polecam.Jest przepyszne i takie(...)wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.Masa bakaliowa:4 jabłka, najlepiej renety 0,5 słoiczka wiśni smażonych 0,5 szklanki orzechów włoskich 0,5 szklanki rodzynek 2 galaretki wiśnioweJabłka obieramy i kroimy w kostkę.Podsmażamy, uważając, żeby nie rozgotować

Made By Mom And Son
Ciasto MICHAŁEK Z GRUSZKAMI 460

mogąc się zdecydować, czy mam ochotę na ciasto z owocami czy na  coś totalnie idącego w biodra, zrobiłam takie oto ciacho. I muszę nieskromnie powiedzieć, że mi się na prawdę udało. Wygląda bardzo fajnie, ale jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Połączenie kwaskowatego  gruszkowego smaku ze słodkim kremem śmietankowo- serowym z pokruszonymi "Michałkami" to strzał w dziesiątkę. Myślę(...)zastyganie trwa długo ( ok. 2 godziny w zimnym miejscu) i najlepiej zrobić ją najwcześniej, żeby później nie czekać z przekładaniem ciasta. Warstwa gruszkowa: 1 kg gruszek ( waga po obraniu i wycięciu gniazd nasiennych) 1/3 szklanki wody 2 galaretki gruszkowe (lub inne zielone np. agrestowe) Obrane, oczyszczone gruszki zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę. Wsypać do garnka, dolać wodę

Maślane ciasteczko
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 277

Kuszące orzeźwienie ” , czyli biszkopt  z warstwą jogurtową, musem truskawkowym i bitą śmietaną 💗 Zapraszam do spróbowania ciasta 😊 Składniki: biszkopt: gotowa mieszanka do biszkopta POLSKIE MŁYNY, jajka 4 szt, woda ok. 4 łyżki, warstwa jogurtowa: jogurt naturalny 3 szklanki, galaretka truskawkowa 2 opakowania, cukier puder 4 łyżki, woda 1 szklanka, mus truskawkowy: truskawki mrożone 1 kg, cukier 4 łyżki, galaretka truskawkowa(...)powstanie gładka konsystencja. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto pieczemy bez termoobiegu w temp. 180-190 st. C przez 30-40 min. Z upieczonego biszkopta odrywamy papier i z powrotem wkładamy go do wysokiej blaszki. Warstwa jogurtowa:  Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem. Następnie do jogurtu

kulinarne odsłony pati
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 684

wiśni mrożonych wypestkowanych lub z kompotu 1 galaretka wiśniowa herbata malinowa Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku, dalej ubijając. Obie mąki wymieszać ze sobą i przesiać. Dodawać stopniowo przesiane mąki, miksując na najniższych obrotach. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 – 170ºC około(...)dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Nałożyć kolejną warstwę kremu i wiśnie, a na koniec zalać całość lekko stężałą galaretką. Wsadzić do lodówki na kilka godzin w celu całkowitego stężenia. Smacznego!   The post Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
ciasto "słodkie moro" 269

zwyczajnym warstwowym sernikiem na zimno. Stwierdziłam jednak, że "pasiaste serniki" są wszędzie i nadałam mojemu inny wygląd. Masy owocowe ułożyły się przypominając wzorek moro i stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe desery.  *tortownica(...)galaretką cytrynową, odstawić. Kiedy masy będą bardzo gęste wykładać ja biszkopt łyżką na zmianę. Wierzch wyrównać łyżką zanurzoną we wrzątku. Wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody.  Kiedy wystygnie zalać ciasto i odstawić do całkowitego stężenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
szarlotka na kruchym cieście z kruszonką, pyszna! 173

która zawsze się udaje i zawsze zachwyca smakiem. Składniki przepis na dużą blaszkę ciasto -3,5 szklanki mąki pszennej -1 margaryna 250g -1 cukier waniliowy -5 żółtek -3 łyżki śmietany 18% -0,5 szklanki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa -2 kg jabłek -1 galaretka pomarańczowa -5 łyżek cukru -5 białek -1 cukier waniliowy -1 budyń śmietankowy(...)kruszonka -1 łyżka masła -1 łyżka cukru -3 łyżki mąki  Z podanych składników zagniatamy ciasto,dajemy je do lodówki. Jabłka obieramy i trzemy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze dajemy je do garnka i prażymy. Jak mamy soczyste jabłka odciskamy sok. Dodajemy galaretkę, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy, studzimy. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy budyń

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik na kruchym spodzie z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym 237

brzoskwiniowy jest rześki i cudownie komponuje się z resztą ciasta. Serowo-śmietankowy środek jest delikatny i rozpływa się w ustach a kruchy, słodki spód stanowi idealną całość. Polecam dla łakomczuszków, którzy wolą lekkie, owocowe i nie za słodkie smakołyki 😃  Składniki : 2 puszki brzoskwiń lub innych owoców  2 galaretki brzoskwiniowe + 450 ml gorącej wody 12 sucharków 300 g nutelli(...)lodówki. Dwie galaretki zalać gorąca wodą i mieszać do rozpuszczenia, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę, wymieszać. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na całą noc. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na paterę. Ozdobić bezami lub wybranymi owocami. Smacznego 😊  Dziękuję

Słodka Strefa
Śnieżny puch z brzoskwiniami 121

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 600 g sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 450 ml wrzątku, 2 śnieżki. 3 łyżki cukru pudru 350 ml mleka Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: brzoskwinie w puszce WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)cukier, następnie mąką i proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 24x38 cm wyłożoną pergaminem. Pieczemy na złoty kolor. Ciasto studzimy. Tą samą blaszkę, w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą. Układamy w niej wystudzony biszkopt. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem, dodajemy twaróg oraz cukier. Na końcu dodajemy tężejące galaretki. Brzoskwinie z puszki osączamy

słodki bratek
Ciasto Kostka Świąteczna / Christmas Layer Cake 133

domowe są o wiele  smaczniejsze, a poza tym lepiej zachowują świeżość na warstwie kremu.  Jeśli macie ochotę, by ciasto było jeszcze bogatsze i wyższe, prawie tortowe, między budyń a krem możecie wylać tężejącą  galaretkę pomarańczową. Smak cytrusów doskonale wpasowuje się w nadchodzące Święta Bożego Narodzenia i  dobrze przełamuje słodycz bezy. Ciasto Kostka Świąteczna z rozpływającym się

Lekcje w kuchni
CIASTO- KOSTKA TRUSKAWKOWA- Z PIANKĄ I MUSEM TRUSKAWKOWYM 396

upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30 cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam). Składniki na piankę: * 400 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * 700 ml wody * cukier puder do smaku Składniki na mus truskawkowy * około 500-600 g świeżych truskawek * 2 łyżki żelatyny(...)odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać cukier puder (ilość według upodobania) i wlać tężejącą galaretkę, wszystko dobrze wymieszać. Na biszkopt ułożyć połówki truskawek, zalać przygotowaną wcześniej pianką i wstawić ciasto do lodówki, aż pianka zgęstnieje. Świeże truskawki zmiksować blenderem na mus. Od musu odlać 1/4 szklanki, dodać do tego żelatynę, wymieszać

Zrób to smacznie
Ciasto jabłkowe z bitą śmietaną. 163

Dziś mam dla Was ciasto. Takie zwyczajne, ale jakie pyszne! Zapraszam! Składniki na biszkopt; 8  jajek 8 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia       Składniki na masę jabłkową; 2 kg  jabłek 2 galaretki pomarańczowe cukier do smaku       Składniki na masę śmietanową; 500 ml. śmietany(...)drobnych oczkach, wkładamy do garnka, dosypujemy cukier do smaku i smażymy aż zmiękną. Do gorącej masy wsypujemy galaretki, mieszamy. Pozostawiamy aby lekko przestygły. Jeden biszkopt wkładamy do blachy w której się piekł, na niego wylewamy jabłka które przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki aby zastygło. Kiedy jabłka już się zastygły robimy masę śmietanową. Do miski wlewamy śmietanę , dodajemy cukier

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada bezowa z musem owocowym 103

Rolada bezowa z musem owocowym Wbrew pozorom to ciasto nie jest wcale trudne w wykonaniu, ani bardzo pracochłonne. A smakiem pobija każdy deser. Świetne połączenie słodkiej i chrupiącej bezy, pysznego kremu śmietankowego oraz lekko kwaskowatego musu owocowego. Niebo w ustach!     Składniki: Beza: 6 białek jaj 340g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 250ml słodkiej śmietanki(...)owocowy: 1 szklanka Świeżych lub mrożonych owoców, u mnie mrożone jagody, truskawki, maliny, borówki, wiśnie 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 1 łyżka czerwonej galaretki o smaku np. truskawkowym, malinowym, owoców leśnych… mięta do przyozdobienia ciasta         *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu, aż piana zacznie być sztywna. Następnie

Blog z Apetytem
Cytrynowa Delicja 275

składa się z puszystego i waniliowego biszkoptu z dodatkiem budyniu, cienkiej warstwy dżemu cytrynowego, który dodatkowo wzmacnia smak oraz łączy biszkopt z galaretką- również cytrynową- pokrytą mleczną polewą z fantastycznym zdobieniem w postaci dwukolorowych mini rurek. Ciasto, mimo niewielkiego wkładu pracy jest bardzo smaczne i przy okazji orzeźwiające, no i mimo swojej prostoty wygląda bardzo elegancko :) Biszkopt:   * jajka

Kraina Miodem Płynąca
BUDYNIOWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 105

zmodyfikowałam po swojemu. SKŁADNIKI 300g herbatników dżem z czarnej porzeczki ok.400g 750ml mleka 1 łyżka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 galaretki cytrynowe 200g masła dodatkowo 3 łyżki mleka i ok.250g białej czekolady WYKONANIE Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę(...)cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę budyniową i następną warstwę herbatnikow

Mała w garnku miesza