ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:334/672)

Tort kokosowy na konfiturze z ananasa 111

mascarpone 200 gram śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru  1 śmietan -fix ekstrakt z wanilii dodatkowo: 1 słoik dżemu ananasowego  1 opakowanie galaretki ananasowej kilka kostek białej czekolady - do posypania wierzchu ciasta na poncz : 1/2 szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny Wykonanie: Do większego garnka wlewamy szklankę mleka, wsypujemy cukier,  połamaną na kostki białą czekoladę(...)masło  i ucieramy mikserem na krem. Kolejny krok - żelka ananasowa.  Dżem ananasowy przekładamy do rondelka  i podgrzewamy, aż zacznie się rozpuszczać.  Wsypujemy około pół saszetki galaretki ananasowej,  mieszamy szybko - gdy zacznie się rozpuszczać, ściągamy z palnika. Nie dopuszczamy do zagotowania, by nie straciła właściwości żelujących. Ja po chwili wkładam rondelek do zamrażarki,  na około

Kronika Piekarnika
Ciasto kokosowe z brzoskwiniami 183

kakaowym biszkoptem ze smakiem brzoskwiń, które kryją się w kokosie i górnej warstwie. Jak się okazało, połączenie to dało pyszne i wyglądające jak mini torciki kawałki ciasta. W tym cieście każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam, bo pyszne. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać obie galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na dwa oblaty. Oba nasączyć herbatą. Na dolnym wyłożyć równomiernie brzoskwinie. Następnie wyłożyć krem kokosowo-budyniowy, a na nim górny biszkopt. Na wierzchu biszkoptu

Passions hobbies life
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 177

Ciasto, które z powodzeniem można przygotowywać cały rok. Jest proste i szybkie w wykonaniu. W zasadzie zmienia się tylko smak galaretki i owoce w zależności od sezonu. Aktualnie oczywiście zaczynają królować truskawki! Składniki (na dużą blachę) Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka kropel) Tłuszcz do formy(...)dodać do niej kilka łyżek ubitej śmietanki, wymieszać i dodać ponownie do pozostałej części śmietany. Delikatnie wymieszać. Składanie ciasta: Na skropiony biszkopt nakładamy masę kremową i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie schładzamy

Tradycyjna Kuchnia
całuski kokosowe z konfiturą malinową 226

cukru pudru 1 żółtko 50 g drobnych wiórków kokosowych szczypta soli dodatkowo: słoiczek konfitury z malin Stovit duża łyżka galaretki malinowej sypkiej 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki wódki lub wrzątku 2-3 łyżki drobnych wiórek kokosowych   Składniki ciasta szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na dobrze podsypanym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dupa pawiana na ciemnym spodzie. 250

Nazwa jest conajmniej rozbrajająca ;) Smak niebanalny i co najważniejsze. . z tym ciastem można nieźle poszaleć, a to zmienić kolor spodu, a to dodać kolorowe lody, a to znowu wybrać inny kolor galaretki, z bitą śmietaną może i da się coś zrobić, choć przyznam szczerze, że nigdy nie próbowałam ;) do tego można ciasto ozdobić na różnoraki sposób - mnóstwo możliwości(...)używam silikonowej tortownicy.  Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Do suchego patyczka.  WARSTWA SEROWA: 250 g serka homogenizowanego, ja użyłam waniliowego jedna galaretka o dowolnym smaku, użyłam brzoskwiniowej, rozpuszczona w 1 szklance wody Około 10 małych ciepłych lodów. Rozpuszczamy galaretkę w szklance wrzątku i odstawiamy, aby wystygła i zaczęła tężeć. Kiedy już osiągnie ten stan

MamaOskarka
puchate ciasto malinowe 203

mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać (najlepiej mikserem). Po chwili powstanie gęsta pulpa, jeszcze ciągle mieszając kilka minut zaparzyć ciasto uważając, żeby nie przypalić. Odstawić do wystudzenia. Do zimnego ciasta wmiksować(...)karpatki. Wystudzić po upieczeniu.  Maliny zasypać cukrem, postawić na ogniu i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, wystudzić. Kremówkę ubić, zmiksować z mascarpone a następnie dodać maliny i dokładnie połączyć. Wylać na ciasto. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną i układać na cieście, lekko docisnąć, żeby przykleiły się do masy malinowej. Czekoladę rozpuścić nad parą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka wieża 132

schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone z dodatkiem przestudzonej,lekko tężejącej galaretki(przygotowanej z połowy wody).Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Gdy stężeje wylewamy na wierzch galaretkę(przyrządzoną wg przepisu).Gdy zastygnie wycinamy szklanką

Wielki apetyt
WIENIEC NA ZIMNO 3 SMAKI 581

bardzo lubi dlatego i ja je chętnie robię. W tamtym tygodniu otrzymałam od firmy Tupperware Polska Formę Lilianna do testów, przygotowałam w niej pyszne ciasto na zimno, zapraszam Składniki: szklanka smietany 18% op.serka mascarpone 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki brzoskwiniowe 2 galaretki wisniowe Wykonanie: Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1.5 szklanki wrzątku,studzimy. Wylewamy do formy. Odstawiamy do stężenia. 2 galaretki(...)szkl wrzątku,studzimy, dodajemy śmietanę 18 , miksujemy, wylewamy na stężałą galaretkę, odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaratki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku, studzimy, dodajemy mascarpone, miksujemy, wylewamy na stężałe poprzednie warstwy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Opinia: Forma idealnie nadaje się do przygotowania ciast na zimno. Ciasto idealnie odchodzi i wielkim plusem oprócz pięknego wyglądu ciasta jest też możliwośc

Z Majeczką w kuchni
Torcik brzoskwiniowo- makowy z kremem budyniowym 192

makowy. Wyrównać.  3. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie razem z syropem zmiksować blenderem na jednolity mus. Mus przelać do garnka i zagotować. Do gorącego musu wsypać galaretki. Wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Gęstniejący mus wyłożyć na ciasto, wyrównać. Odstawić do stężenia. 4. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Ubitą śmietaną udekorować wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cytrynowy sernik bez pieczenia na ciastkach 140

sobie spokojnie ukroić większy kawałek i nim go zjemy to złość dawno nam przejdzie. Deser idealny dla tych, którzy nie lubią ciast ciężkich i dla tych ,którzy nie potrafią opanować się i ciągle sobie dokładają. Składniki : - 2 cytrynowe galaretki+ pól litra wody - ciasteczka maszynkowe  BRZEŚĆ , u mnie dwa opakowania -1 kg twarogu sernikowego z wiaderka -pół szklanki cukru pudru(...)Dodatkowo czekolada do starcia na wierzch , lub prażone wiórki kokosowe.   Formę do ciasta o wymiarach mniej więcej 21 x 26 cm lub podobnej wyłóż folią spożywczą, zapobiegnie to ewentualnym przeciekom jeśli obręcz jest zdejmowana. Zagotuj wodę i rozpuść w niej galaretki, wystudź je. Na dnie formy wyłóż ciastka przykrywając szczelnie dno. Zimną śmietankę ubij z cukrem pudrem

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 484

Kiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie pasuje mi on do lata, kiedy to do galaretki możemy dodać masę sezonowych owoców. Przepisów na sernik na zimno jest masa. Ja nie lubię takich galaretowatych serników. Ten jest delikatny, dzięki zawartości mascarpone(...)Ubijamy. Śmietanę łączymy z masą serową i wykładamy na herbatniki. Na wierzchu układamy owoce. Galaretki rozrabiamy w 750 ml wody. Jak galaretka zacznie nam tężeć, przekładamy ją na sernik. Pozostawiamy w lodówce do stężenia całości. Dodatkowe informacje ciasto najlepiej smakuje na kolejny dzień. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/sernik-zimno-mascarpone/ BosowKuchni   Artykuł Sernik na zimno z mascarpone i kremówką pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
TORCIK Z OWOCAMI 173

jagody, porzeczki lub inne owoce do dekoracji Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, następnie dodawać po żółtku, ciągle miksując. Dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy 26 cm, piec ok 15 minut. Ostudzić. Każdą galaretkę rozpuścic w 300 ml wody, jak stężeją pokroić na kosteczkę.  Kremówkę ubic na sztywno. Żelatynę namoczyć, kiedy napęcznieje podgrzać do rozp i ostudzić

Z Majeczką w kuchni
Cytrynowa szarlotka na miodowym spodzie 180

łyżki mleka 1 łyżeczka sody olej do wysmarowania formy Nadzienie jabłkowe: 2kg jabłek (waga po obraniu) 2 cytrynowe galaretki 2 łyżeczki cynamonu Lukier: sok z 1 cytryny 250g cukru pudru Dodatkowo: 100g skórki pomarańczowej kandyzowanej Wykonanie: 1.  Ciasto miodowe: Do garnka wlać mleko, miód, wsypać sodę, zamieszać i lekko podgrzać. Gdy całość zacznie się porządnie pienić zdjąć z palnika(...)Zdjąć z palnika, wsypać cynamon, galaretki i całość dokładnie wymieszać. 3.  Lukier: Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem do momentu uzyskania jednolitej konsystencji lukru. 4.  Jeden z blatów miodowych przełożyć na blaszkę, rozłożyć na nim równomiernie jeszcze ciepłe jabłka, przykryć drugi blatem i delikatnie przycisnąć. Lukier  rozsmarować na wierzchu ciasta, następnie posypać skórką pomarańczową. Ciasto wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto biszkoptowe z delikatną pianką+ film 150

Ciasto biszkoptowe z delikatną pianką to znakomity pomysł na każdą okazję, może stanowić również pyszny smakołyk na podwieczorek do popołudniowej kawy. Jest to bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto, tanie i smaczne, idealne na każdą kieszeń.     składniki na tortownicę 26 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 1/2 szklanki mąki pszennej ( szklanka(...)powrotem do tortownicy. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Do miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją na sztywno. Następnie do śmietany stopniowo wlewamy tężejącą galaretkę i wszystko dokładnie razem łączymy mikserem. Tak przygotowaną masę wlewamy na biszkopt i dokładnie ją rozprowadzamy. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki

Smakowite Dania
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 327

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)usztywniacza. Całość dopełnia bita śmietana z cynamonem na wierzchu ciasta. Ciasto smakuję przepysznie , ale wymaga jednak trochę naszej pracy.   Składniki: Masa budyniowa: 3-4 jabłka (400-450 g) sok z 1 cytryny 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru (kryształ) 3 łyżki galaretki cytrynowej 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Bita

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 329

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)usztywniacza. Całość dopełnia bita śmietana z cynamonem na wierzchu ciasta. Ciasto smakuję przepysznie , ale wymaga jednak trochę naszej pracy.   Składniki: Masa budyniowa: 3-4 jabłka (400-450 g) sok z 1 cytryny 1 budyń śmietankowy (40 g) 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru (kryształ) 3 łyżki galaretki cytrynowej 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Bita

Kuchnia MagdaLeny