ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:317/386)

Domowe bajgle z bananem i czekoladą z Bagel Bros – The Last of Us II 144

się w wyrobie bajgli. Z tego względu, że epidemia opanowała świat w okolicach jesieni, to na plakatach sieciówki pozostały reklamy specjałów sezonowych na jesień – a dokładnie bajgli z dynią i orzechami oraz bananem i czekoladą. Gdy tylko zobaczyłam ten plakat, to już wiedziałam, że muszę przygotować jedną z tych kombinacji. I tak oto przed Wami w pełni homemade, przepis(...)patelnia łyżka drewniana papier do pieczenia SKŁADNIKI: ZACZYN mąka pszenna typ 450 – 1 łyżka cukier – 1/2 łyżeczki mleko lub woda – 3 łyżki drożdże świeże – 15g CIASTO mąka pszenna typ 450 – 225 g (ok. 1 i 1/3 szklanki) mąka pszenna lub orkiszowa pełnoziarnista – 225g letnia woda – 250 ml cukier- 2 łyżki sól

Nerds Kitchen
Placuszki pełnoziarniste z jabłkami 174

przepis na placki ziemniaczane – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni Ilość: około 50 placków Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 150 g mąki z pełnego ziarna – 150 g mąki pszennej – 300 ml mleka – 2 płaskie łyżeczki proszku(...)jajo, mleko, proszek do pieczenia i miód lub syrop klanowy. Rozgrzej patelnię. Na patelnię kładź po jednym krążku z jabłka i od razu na jabłko nałóż 1-2 łyżki ciasta, tak aby ciasto wypełniło środek i lekko spadło poza krążek jabłka. Smaż do zrumienienia z obu stron. Placuszki podawaj z syropem klonowym, miodem lub cukrem pudrem. SMACZNEGO Artykuł Placuszki pełnoziarniste

nietylkopasta.pl
Prosty i Smaczny Chleb na Drożdżach 171

pełno ziarnistej lub innej 400 ml letniej wody 25 g drożdży świeżych 10 g soli 1 łyżeczkę cukru dodatkowo do chleba dodałam 50 g ziaren słonecznika można dodać pestki dyni lub nie dodawać z wcale ziaren. 1 łyżka oleju do wyrównania chlebka w foremce Użyłam foremki o wymiarach : 27 cm x 7,5 cm x 6,5 cm Link(...)piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia . Po 15 minutach : Do gotowego rozczynu dodaję pozostałe składniki : mąkę , mąkę pszenną pełno ziarnistą , sól , wodę . Składniki ciasta mieszam łyżką w misce przez około 2 -3 minuty tak żeby dokładnie się wymieszały , ciasta nie wykładam na blat ponieważ jest dość luźne . Po wymieszaniu składników dodaję słonecznik i dokładnie

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu 149

będzie to takie nasze świąteczne rodzinne zajęcie. Na razie oczywiście najlepiej wychodzi mu zjadanie ciasteczek, a te piernikowe biscotti  niezwykle mu podpasowały :) ➤ Sprawdź także: biscotti z puree z dyni  oraz biscotti bez cukru Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu Składniki / na ok 50 sztuk: 200 g cukru (ja zastąpiłam mannitolem, można dać też np. ksylitol(...)składniki do mokrych i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Dodaj orzechy i wmieszaj je w masę.  Piekarnik rozgrzej do 160 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na dwie części, przełóż je na blat podsypany mąką i uformuj z niego dwa wałeczki. Przenieś wałeczki na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35 minut

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasteczka fitness 130

ciasteczek na rynku cały wysp. Nie wystarczy jednak dosypać ziaren dyni lub słonecznika, by ciasteczka były fitness. Dodatek płatków owsianych też nic nie da, gdy w składzie są tłuszcze utwardzane i syrop kukurydziany. Preferuję zdrowe przekąski, nawet jeśli są słodkie nie muszą od razu powodować wyrzutów sumienia. Ciasteczka owsiane mogą być w całości wykonane z mąki owsianej z dodatkami(...)inne słodziwo 1/3 szklanki rodzynki 2 łyżki pestki słonecznika 2/3 szklanki jogurt naturalny 2-3 łyżki wody Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy do uzyskania dość zwartego ciasta. Kawałki ciasta formujemy w kulkę i rozpłaszczamy dłonią na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 st. C, aż lekko wyrosną i się zarumienią

Kucharzyca
Babka dyniowa z jabłkami 245

  Kolejny z przepisów na babkę – wypróbowany! I kolejna dobra babuszka wyszła :D Tym razem babka dyniowa zmodyfikowana przeze mnie z tego przepisu , aby stała

Jak gotować i nie zwariować
Bułeczki z cukinią i marchewką 151

Bułeczki upiekłam do chłodnika czosnkowego (ok, przyznam się, żadnego pieczywa nie było w domu i coś musiałam na szybko wykombinować- było gotowe jak zupa przestygła;-)). Składniki

greenscarf
Inspiracje na Wielkanoc 2019 163

glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Udka kurczaka z pieczarkami i papryką w słodkim(...)cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik

karmelowy
Żytnie bułeczki razowe na drożdżach 112

tylko będę mieć więcej czasu, aby pozwolić bułkom wyrosnąć Bułki są ciężkie, konkretne. W środku znajdziecie siemię lniane i płatki owsiane. Możecie spokojnie dorzucić pestki słonecznika czy dyni. Najecie się pewnie jedną sztuką. Z podanej ilości wychodzi mi 5 bułek żytnich, chociaż autorka oryginalnego przepisu zrobiła ich aż 8. Jeśli macie większą rodzinę to warto upiec je z podwójnej porcji(...)recipeIngredient":["Zaczyn\r","120 ml mleka\r","120 ml wody\r","6g suchych dro\u017cd\u017cy\r","1 \u0142y\u017ceczka cukru\r","2 \u0142y\u017cki m\u0105ki\r","\r","Ciasto w\u0142a\u015bciwe\r","100 g m\u0105ki pszennej chlebowej\r","200g m\u0105ki \u017cytniej razowej\r","\u0142y\u017ceczka soli\r","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","gar\u015b\u0107

Mieszam w Garnku
Batoniki energetyczne 191

pyszne i zawsze się udają :) Z poniższego przepisu wyszło mi 16 dużych batonów . ~ Energetyczne batoniki musli ~  Składniki: 300g płatków (u mnie owsiane) 150g suszonej żurawiny 80g pestek dyni 60g wiórków kokosowych 60g mielonych migdałów 40g pestek słonecznika 40g poppingu z amarantusa (1szkl.) 30g sezamu 30g brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70g masła 320g miodu 1 łyżka tahini (opcjonalnie(...)pieczenia i mocno ugniatamy, szczególnie przy brzegach. Pieczemy w 180*C przez około 18-20 minut.Po tym czasie wyjmujemy formę i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie ostrym nożem kroimy ciasto na batoniki. Smacznego :)  Pakunek dla siostry

Kuchenny Skrawek Nieba
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 165

kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak, sałata, pomidor bez skórki. Owoce - jabłko, banan, brzoskwinia. Tłuszcze - tylko roślinne w umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, z pestek(...)smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta z dodatkiem żółtek, piernik, makowiec, chałwa, pączki, faworki. Napoje - alkohol, kawa, czekolada, kakao, napoje słodkie i gazowane. Nie są wskazane wszelkie dania

Codzienne Gotowanie
Pasta warzywna dla dzieci 184

Pasta warzywna dla dzieci z wolno duszonych warzyw powstała na prośbę mojej koleżanki, której dziecko ze względu na stan zdrowia wymaga specjalnego traktowania. Ponieważ zależało nam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Papryka faszerowana bez mięsa – z kaszą bulgur i oliwkami | DIETA 1800 KCAL 33

oliwki zielone pomidor cebula olej rzepakowy pestki dyni przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy, tymianek, papryka mielona Kaszę bulgur wsyp do gotującej się wody i gotuj przez około 10 minut (do wsiąknięcia całej wody przez kaszę). Ugotowaną kaszę wymieszaj z pokrojonymi w kostkę: oliwkami, pomidorem i cebulą. Dodaj olej i posiekane pestki dyni. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym, tymiankiem, mieloną papryką(...)dużą ilość błonnika – zarówno kasza bulgur, jak i czerwona papryka są bogate w błonnik. Przepis zawiera zdrowe tłuszcze – małą ilość oleju rzepakowego, a także oliwki i pestki dyni, które dodatkowo są bogate w białko. Ta papryka faszerowana bez mięsa to danie z bardzo małą ilością tłuszczów nasyconych, co jest korzystne dla całego organizmu – głównie dla serca. Paprykę

Via Gusto
Placki z gotowanych ziemniaków 73

placki z gotowanych ziemniaków z fetą –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste z jabłkami –  placki ziemniaczane z łososiem –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami PLACKI Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Przygotowanie : 20 minut + czas gotowania ziemniaków Ilość porcji: 2, około 10-13 placuszków Składniki placuszki: – 500 g ugotowanych ziemniaków – 2 łyżki(...)poprzedniego) dodaj mąkę, jajko, podsmażoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, po sporej szczypcie soli oraz pieprzu. Wszystko wymieszaj i rozgrzej patelnię z dodatkiem oleju. Na patelnię nakładaj porcje ciasta – mniej więcej czubata łyżka na 1 placuszek, a następnie je rozpłaszczaj tworząc zgrabne placuszki. Smaż placki po kilka minut z każdej strony aż się pięknie zazłocą i usmażą. Po usmażeniu

nietylkopasta.pl
Drożdżówki dyniowe z figami i śliwkami 108

figa nie specjalnie kusi, ale upieczona z odrobiną cukru z cynamonem to już prawdziwa poezja smaku. Dodatek dyni nie tylko pięknie barwi bułeczki, ale znacząco podnosi ich walory zdrowotne. Dynia w tym roku ma wyjątkowo suchy miąższ i nie wymaga odparowywania, także jest super dodatkiem do wypieków. Drożdówki są delikatne, mięciutkie i bardzo puszyste. Bez lukru i kruszonki idealne(...)tego przepisu  mleko podgrzać w rondelku, wkroić do ciepłego mleka masło. Odważyć do miski suche składniki, dodać mleko z masłem i jajko, następnie zagnieść hakiem gładkie, błyszczące ciasto. Przykryć misę folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości  zagnieść powtórnie wyrośnięte ciasto i podzielić na 14 równej wielkości kawałków. Każdy uformować w kulkę, następnie rozpłaszczyć. Układać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!