ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:92/780)

Fale dunaju z jabłkiem 250

margaryna,2 jabłka,krem: 2 budynie waniliowe,800 ml mleka,1 masło,polewa:1/2 czekolady gorzkiej,1/4 szklanki kremówki.Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao(...)kroimy w ósemki, układamy na cieście. Pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. W tym czasie gotujemy budynie i gdy nam ostygną miksujemy z miękkim masłem. Gdy ciasto ostygnie wylewamy na niego budyń. Polewę robimy z czekolady i kremówki, podgrzewając do rozpuszczenia się czekolady. Polewamy ciasto o chłodzimy w lodówce

Aga w kuchni
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 235

mleka  2 łyżki oleju Budyń: 1 i 3/4 opakowania budyniu waniliowego (opakowania po 40 gramów) 1,5 szklanki mleka  Dodatkowo: rodzynki 100g  Wykonanie:Budyń gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Ciasto drożdżowe:Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Mąkę, jajka, olej,resztę cukru(...)przygotowany wcześniej zaczyn mieszamy razem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy budyniem i posypujemy rodzynkami. Następnie zwijamy w rulon i kroimy w 2cm paski. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Możemy posypać cukrem pudrem dla dekoracji :)Przepis pochodzi ze strony Wielkie

Czerwona Porzeczka
Rolada tiramisu 157

łudząco przypominającego  włoskie tiramisu . Zajrzyj również: Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z masą z mleka w proszku Rolada z kremem ciasteczkowym Rolada z budyniem kokosowym Ciasto tiramisu Rolada tiramisu to rolada biszkoptowa ze śmietaną kokosową, z dominującym smakiem kawy i kakao. Śmietana kokosowa w roladach to mój sprawdzony sposób na przepyszny krem śmietanowy. Śmietany kokosowej

MamaOskarka
ciasto pawi ogon 270

godz. Po tym czasie jedno ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 min. w 170 st. C, na złoty kolor. Pozostałe ciasta rozwałkowujemy na długość foremki, każde smarujemy powidłem śliwkowym, posypujemy zmielonymi orzechami i zwijamy w roladki. Przekładamy do foremki, pieczemy przez ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)czas gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń, a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie ciasta: Na dno blaszki wkładamy blat kruchego ciasta. Wykładamy 1/2 cz. kremu, układamy w odstępach roladki (ja ułożyłam tylko dwie, trzecią można podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą

Domowy Smak Jedzenia
Makowa panienka 221

już moja ostatnia świąteczna propozycja delikatne ciasto z dodatkiem maku, galaretka malinowa i krem budyniowy, a na wierzchu chrupiące płatki migdałów. Czyż to nie brzmi pysznie?  Ciasto: 4 jajka 2 białka ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku szczypta soli  Białka ubijamy z odrobiną solą, gdy piana będzie(...)wrzące mleko, zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do momentu aż krem zgęstnieje. Ugotowany krem studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta. Biszkopt przecinamy na dwa blaty. Na jednym rozsmarowujemy tężejącą galaretkę z dżemem malinowym. Gdy galaretka zastygnie rozprowadzamy na niej 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Pozostały krem

Cynamonowe szczęście
Zielone jabłuszko 346

łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy 24x39 wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem(...)oczkach. Dodać do tężejącej galaretki. Wymieszać. Biszkopt nasączamy ½ szkl. sokiem jabłkowym. Wykładamy ½ budyniu. Następnie galaretkę z jabłkami. Ostawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. Następnie wykładamy pozostałą część budyniu. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem (skórką biszkoptu, którą otrzymaliśmy po zdjęciu z ciasta w 1 etapie). SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kremowa kostka orzechowa 219

skomplikowana w wykonaniu.   Kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/2 margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka łyżka śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy ok. godziny w lodówce, a następnie pieczemy na złoty kolor w 170 st. C Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
ambrozja- składany sernik z bezą 290

szybko, podzielić na połowę. Każdą rozwałkować  i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu dodać rodzynki. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 170*C, wystudzić (najlepiej przez(...)bulgotać. Nie studzić, gorącą masę podzielić na trzy części  i przekładać placki w kolejności: blat miodowy-1/3 budyniu- ser-1/3 budyniu-blat miodowy-1/3 budyniu. Tak złożone ciasto odstawić do wystygnięcia, można nawet odłożyć je do następnego dnia ale najpierw trzeba zafoliować. Beza: białka ubić, kiedy będą sztywne powoli dodawać cukier. Pianę przełożyć do blaszki wyścielonej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort wielkanocny 195

domowego mleka kokosowego szczypta soli KREM: 500 ml domowego mleka kokosowego budyń bezglutenowy z herbatą matcha o smaku ananasa  KLIK 3/4 szklanki cukru pudru 200 g masła DODATKOWO: 4 łyżki domowego dżemu z czerwonej porzeczki masło i mąka ryżowa do foremki wiórki czekoladowe i czekoladowe jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka(...)wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym porcjami wystudzonym budyniem. WYKOŃCZENIE: Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Dolny i środkowy blat posmarować dwiema łyżkami dżemu porzeczkowego i porcją kremu, przykryć górnym blatem. Wierzch i boki posmarować kremem, z reszty kremu wycisnąć

Kuchenne zapiski Edyty
Curd z mango 192

przyjemny, ale dla mnie za mało wyrazisty i tak naprawdę przepadam przede wszystkim za salsą z mango.  No ale ile można? W tym wydaniu mango zastępuje budyń, czy krem do ciast, a smak można ładnie podkręcić sokiem z cytryny, limonki, czy pomarańczy. I tu zdecydowanie wygrywa jako dodatek do ciast, czy innych słodkości. Składniki: 1 duże, bardzo dojrzałe mango(...)jego rozpuszczenia. Schłodzić i wstawić na kilka godzin do lodówki. W takiej postaci mango curd możemy trzymać w lodówce do 3 dni. Idealnie nadaje się do ciast i deserów, jako zamiennik budyniu, czy kremu

gutfut
Marysieńka 613

piana zgęstnieje dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Następnie nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, na koniec wsypujemy mąkę, proszek i kakao i ostrożnie ale dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Wkładka orzechowa: 25 dag orzechów włoskich 5 białek  1 szklanka cukru(...)staranie mieszamy, a następnie wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń, który następnie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: Biszkopt kroimy na pół. Na jedną z jego połówek wykładamy połowę kremu, przykrywamy plackiem orzechowym. Następnie dajemy pozostały krem i drugą część biszkoptu. Po wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą. Smacznego

Cynamonowe szczęście
CIASTO ORZECHOWY PUSZEK 181

wspaniale komponuje się z masą kawową oraz śmietanową. Ciasto jest tak pyszne, że ledwo udało mi się zrobić fotkę, tak szybko znikło. Zresztą spróbujcie sami. Polecam :) SKŁADNIKI NA  CIASTO : 20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 0,5 szklanki mąki pszennej szklanka cukru 7 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM 1 1 kostka masła(...)Gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając, żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.  Następnie ucieramy masło na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto wyciągamy z blachy i nasączamy kawą. Wykładamy krem  (odkładamy 5-6 łyżek) i układamy okrągłe biszkopty, które również nasączamy. ROBIMY 2 KREM : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody

Pani na deser
Ciasto z brzoskwiniowym budyniem i pianką. 217

Pozostały płyn wlać do garnka, dodać skórkę z cytryny, cukier i zagotować. Do gotującego się soku wlać rozmieszany proszek budyniowy. Cały czas mieszać i gotować aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostudzenia. Wykonanie ciasta – wyjąć ciasto z zamrażalnika. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć jedną część ciasta na tarce o dużych oczkach. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego(...)Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać proszek budyniowy i powoli wlewać olej, nie przerywając ubijania. Dalsze wykonanie ciasta – na podpieczony dół rozłożyć budyń brzoskwiniowy na to brzoskwinie. Teraz rozłożyć piankę budyniową i zetrzeć drugą część ciasta. Pieczenie – wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 35-40 minut

Kuchnia Pokoleń
Porzeczkowy przekładaniec 229

kostki (100 g)  masła 1/2 szklanki cukru 1 białko 100 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka sody Z podanych składników zagniatamy ciasto, a następnie jak to bywa z kruchym ciastem chłodzimy przez ok godzinę w lodówce. Następnie dzielimy na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor czyli przez(...)żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: na pierwszy placek wykładamy połowę musu porzeczkowego, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy krem budyniowy (jeśli jest bardzo rzadki chłodzimy go 10 minut w lodówce), przykrywamy kolejnym plackiem, na którym rozsmarowujemy

Cynamonowe szczęście
Sernik marcepanowo malinowy 473

migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego masa marcepanowa 1 budyń do ciast i kremów 4 jajka 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru sos malinowy: 250 g malin mrożonych 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny jajka czekoladowe(...)Dodaję stopniowo po jednym jajku i łączę mikserem i dodaję kolejne jajko. Masy serowej nie miksuję za długo dosłownie 2-3 minuty żeby sera nie napowietrzyć. Na końcu dodaję budyń i mieszam. Sos malinowy: Maliny, cukier i sok z cytryny przekładam do garnka i gotuję na wolnym ogniu. Przecedzam przez sito, i wlewam ponownie sos do garnka i redukuję

wesoła kuchnia