ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:94/780)

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami. 545

niewielką ilość czasu, żeby cieszyć się pysznym smakiem. Najlepiej smakują z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) pół szklanki cukru pudru pół szklanki rodzynek 2 średnie jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mlecznej czekolady 15 dag masła lub margaryny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. ( Budyń dodajemy w proszku, nie gotujemy ). Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni

Izabelawkuchni
Ciasto 3 BIT – duża blacha 96

dźwięki towarzyszące degustacji tego ciasta 🙂 Nic dodać, nic ująć. Ciasto 3 bit to przepyszne ciasto, a o ostatnie kawałki zawsze toczą się bójki 🙂 Każdy musi zaliczyć dokładkę. Ciasto 3 BIT to ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu. Ciasto 3 BIT to imprezowy HIT na dużą blachę. Idealny na urodziny, chrzciny, komunię . Kajmak, bita śmietana oraz najlepszy budyń karpatkowy, to niebiańskie połączenie(...)wrzenia. Gdy budyń się zagotuje (zaczną pojawiać się bąbelki:) ) i zgęstnieje, zdjąć z ognia i jeszcze gorący wylać na herbatniki. Przykryć ostatnią warstwą ciasteczek. Całą blachę z ciepłym budyniem szczelnie owinąć folią spożywczą, a gdy ostygnie schować na noc do lodówki. Dzięki folii ciasteczka zaparują się od gorącego budyniu i zmiękną, co jest wymagane przy tym cieście 🙂 Na drugi dzień

Moja Delicja
Budyniowy przekładaniec 175

Smaczne, efektowne, proste w wykonaniu kakaowe ciasto z kremem budyniowym, spróbujcie, bo naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto(...)pozostałym mleku rozrabiamy budyń z cukrem, cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy, pod koniec gotowania dodać masło i energicznie wymieszać do rozpuszczenia się masła. Ciasto przekładamy gorącym budyniem. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
CIASTO BUDYNIOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I HERBATNIKAMI – bez pieczenia! 366

jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy połączony z masłem orzechowym i herbatnikami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) MASA: * mleko – 500 ml * żółtko – 2 szt * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna(...)ziemne SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, połowę mleka – miksujemy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym, a na gotujące wlewamy rozrobione mąki – gotujemy energicznie mieszając aż ;powstanie budyń, odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy – ma powstać gładki krem budyniowy. Na blachę wyciągamy warstwę herbatników, smarujemy 1/3 kremu i połową masła orzechowego

Ostra na Słodko
Ciasto "kora brzozy" 647

dwie części.  Wyłożyć do obu blach. Biszkopty piec pojedynczo przez ok 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasta odstawić do ostudzenia. Odsączyć brzoskwinie. Do syropu dolać 200 ml wody i dodać cukier. Zagotować. W pozostałych 150 ml wody wymieszać mąkę, budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu i energicznie mieszać do momentu bulgotania(...)masy. Wierzch budyniu przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostudzenia.  Utrzeć masło i dodawać do niego po łyżce budyniu, cały czas miksując na wolnych obrotach. Zaprz Oderwać papier od biszkoptów. Oba papiery zużyć do wyłożenia blachy na ciasto. Na dnie ułożyć jeden z biszkoptów. Posmarować go 1/3 masy budyniowej, ułożyć delicje moczone w kawie, wyłożyć 1/3 budyniu, przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
Fale dunaju z jabłkiem 228

margaryna,2 jabłka,krem: 2 budynie waniliowe,800 ml mleka,1 masło,polewa:1/2 czekolady gorzkiej,1/4 szklanki kremówki.Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao(...)kroimy w ósemki, układamy na cieście. Pieczemy w 180 stopniach ok 45 minut. W tym czasie gotujemy budynie i gdy nam ostygną miksujemy z miękkim masłem. Gdy ciasto ostygnie wylewamy na niego budyń. Polewę robimy z czekolady i kremówki, podgrzewając do rozpuszczenia się czekolady. Polewamy ciasto o chłodzimy w lodówce

Aga w kuchni
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 210

mleka  2 łyżki oleju Budyń: 1 i 3/4 opakowania budyniu waniliowego (opakowania po 40 gramów) 1,5 szklanki mleka  Dodatkowo: rodzynki 100g  Wykonanie:Budyń gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Ciasto drożdżowe:Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. Mąkę, jajka, olej,resztę cukru(...)przygotowany wcześniej zaczyn mieszamy razem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy budyniem i posypujemy rodzynkami. Następnie zwijamy w rulon i kroimy w 2cm paski. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Możemy posypać cukrem pudrem dla dekoracji :)Przepis pochodzi ze strony Wielkie

Czerwona Porzeczka
Rolada tiramisu 129

łudząco przypominającego  włoskie tiramisu . Zajrzyj również: Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z masą z mleka w proszku Rolada z kremem ciasteczkowym Rolada z budyniem kokosowym Ciasto tiramisu Rolada tiramisu to rolada biszkoptowa ze śmietaną kokosową, z dominującym smakiem kawy i kakao. Śmietana kokosowa w roladach to mój sprawdzony sposób na przepyszny krem śmietanowy. Śmietany kokosowej

MamaOskarka
ciasto pawi ogon 248

godz. Po tym czasie jedno ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 min. w 170 st. C, na złoty kolor. Pozostałe ciasta rozwałkowujemy na długość foremki, każde smarujemy powidłem śliwkowym, posypujemy zmielonymi orzechami i zwijamy w roladki. Przekładamy do foremki, pieczemy przez ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)czas gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń, a następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch i dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń. wykonanie ciasta: Na dno blaszki wkładamy blat kruchego ciasta. Wykładamy 1/2 cz. kremu, układamy w odstępach roladki (ja ułożyłam tylko dwie, trzecią można podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą

Domowy Smak Jedzenia
Makowa panienka 194

już moja ostatnia świąteczna propozycja delikatne ciasto z dodatkiem maku, galaretka malinowa i krem budyniowy, a na wierzchu chrupiące płatki migdałów. Czyż to nie brzmi pysznie?  Ciasto: 4 jajka 2 białka ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku szczypta soli  Białka ubijamy z odrobiną solą, gdy piana będzie(...)wrzące mleko, zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do momentu aż krem zgęstnieje. Ugotowany krem studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta. Biszkopt przecinamy na dwa blaty. Na jednym rozsmarowujemy tężejącą galaretkę z dżemem malinowym. Gdy galaretka zastygnie rozprowadzamy na niej 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Pozostały krem

Cynamonowe szczęście
Zielone jabłuszko 321

łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy 24x39 wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem(...)oczkach. Dodać do tężejącej galaretki. Wymieszać. Biszkopt nasączamy ½ szkl. sokiem jabłkowym. Wykładamy ½ budyniu. Następnie galaretkę z jabłkami. Ostawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. Następnie wykładamy pozostałą część budyniu. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem (skórką biszkoptu, którą otrzymaliśmy po zdjęciu z ciasta w 1 etapie). SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kremowa kostka orzechowa 194

skomplikowana w wykonaniu.   Kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/2 margaryny 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka łyżka śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy ok. godziny w lodówce, a następnie pieczemy na złoty kolor w 170 st. C Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Szarlotka z budyniem i owocami 202

szklanki mąki pszennej, najlepiej krupczatki 150 g masła, zimnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 żółtkaew. kwaśna śmietana, gdyby ciasto było za suche Masa budyniowa i jabłkowa: 3 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżeczki cukru z wanilią1 słoik prażonych jabłekłyżka cynamonugarść suszonych wiśni, żurawiny lub rodzynek kilka moreli z puszki lub brzoskwini Kruszonka(...)rozetrzeć w palcach. Budynie ugotować jak w przepisie na opakowaniu, ale w 1 litrze mleka. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto i wylepić nią dno prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwać spód widelcem, wyłożyć ciepły budyń, a na niego wyłożyć jabłka, cynamon, suszone owoce i pokrojone w kostkę morele (brzoskwinie). Posypać równomiernie kruszonką - rozetrzeć palcami nad ciastem

Czerwień i błękit
ambrozja- składany sernik z bezą 257

szybko, podzielić na połowę. Każdą rozwałkować  i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu dodać rodzynki. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 170*C, wystudzić (najlepiej przez(...)bulgotać. Nie studzić, gorącą masę podzielić na trzy części  i przekładać placki w kolejności: blat miodowy-1/3 budyniu- ser-1/3 budyniu-blat miodowy-1/3 budyniu. Tak złożone ciasto odstawić do wystygnięcia, można nawet odłożyć je do następnego dnia ale najpierw trzeba zafoliować. Beza: białka ubić, kiedy będą sztywne powoli dodawać cukier. Pianę przełożyć do blaszki wyścielonej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort wielkanocny 173

domowego mleka kokosowego szczypta soli KREM: 500 ml domowego mleka kokosowego budyń bezglutenowy z herbatą matcha o smaku ananasa  KLIK 3/4 szklanki cukru pudru 200 g masła DODATKOWO: 4 łyżki domowego dżemu z czerwonej porzeczki masło i mąka ryżowa do foremki wiórki czekoladowe i czekoladowe jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka(...)wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym porcjami wystudzonym budyniem. WYKOŃCZENIE: Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Dolny i środkowy blat posmarować dwiema łyżkami dżemu porzeczkowego i porcją kremu, przykryć górnym blatem. Wierzch i boki posmarować kremem, z reszty kremu wycisnąć

Kuchenne zapiski Edyty