ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:90/780)

Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 183

wierzchu słodki krem z białej czekolady dla osłody :) kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka zimnej wody MASA AGRESTOWA: 800 g agrestu 1/2 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe KREM CZEKOLADOWY: 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 100 g czekolady białej(...)końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć na zastygniętą masę agrestową. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: agrest , budyń , czekolada , galaretka , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto Shrek 385

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka budyniowe 193

trzech turach cukier puder. Gdy masa zmieni kolor na jasny dodajemy połowę mąki przesianej z budyniami. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Dodajemy pozostałą mąkę z budyniem i zagniatamy już ręcznie gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części, wkładamy do woreczków i umieszczamy w lodówce na godzinę. Wyjmujemy jedną porcję i wałkujemy między dwoma arkuszami na grubość 3 – 4 mm. Foremką wykrawamy(...)piekarnika nagrzanego do 170 ° C na 15 – 20 minut (grzanie góra-dół). Upieczone studzimy na kratce. U w a g i: Zamiast budyniu biszkoptowego można użyć inny o dowolnym smaku (oczywiście bez cukru). Jeżeli ciasto będzie lepkie, nie przejmujcie się – takie ma być. Podczas zagniatania ciasta dodałam 1 łyżkę mąki, którą uwzględniłam w składnikach. Ciasteczka budyniowe – do kawy, herbaty, kubka

mojewypiekiinietylko
domowe paluchy drożdżowe z serem 354

roztopione masło oraz sól i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. składniki na masę serową: 275 g twarogu, tłustego 100 g cukru pudru 1 łyżka masła 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% skórka otarta z 1 cytryny sok z cytryny do smaku opcjonalnie: 1 budyń waniliowy wykonanie: Cytrynę sparzamy i szorujemy. Ser mielimy(...)jajko oraz żółtka i ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy otartą skórkę z cytryny, śmietanę oraz sok z cytryny do smaku. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, dodajemy opakowanie budyń. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na kształt prostokąta, na ok. 5 mm grubości. Na połowie ciasta rozsmarowujemy masę serową i składamy ciasto na pół, przykrywając ciasto z masą serową. Delikatnie przyciskamy i wyrównujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto łaciate z jabłkami 319

Moje siostrzenice na jego widok powiedziały, że to ciasta wygląda jak krówka Składniki: 4 jajka 150 g cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju 3 łyżki kakao 100 ml wody 1 jabłko Masa serowa 250 g sera twarogowego z wiaderka 50 g cukru trzcinowego 1 budyń waniliowy Winiary cukier wanilinowy Winiary czekolada, krokant, powidła(...)proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do masy i mieszamy na niskich obrotach, na koniec dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką. Ser twarogowy miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem. Kakaowe ciasto przekładamy do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ( 25×25 cm). Masę serową nabieramy łyżką i opuszczamy w różnych odstępach na ciemne ciasto, blaszkę potrząsamy i stukamy nią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 143

jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej następnego dnia) na trzy blaty. składniki na krem czekoladowo kawowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego 500 ml mleka 125 g cukru(...)proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z jabłkami i budyniem 83

Masz coś słodkiego? Mam. Ciasto? Tak, z jabłkami i budyniem oraz polewą, taką, jak robiła babcia. Ooo, to daj kawałek! Dobra, daj jeszcze ten mały, co tam w blaszce jest…W zasadzie możesz mi ukroić większy, bo mam ochotę na słodkie! (…) Mogę repetę…? Składniki: biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru(...)budyniowy. Tak przełożone ciasto schładzamy w lodówce ok. 1/2 godz. Po tym czasie nakładamy polewę. /przepis pochodzi od użytkownika iwa643 http://www.doradcasmaku.pl/przepis/262205/szarlotka-krolewska.html z moimi zmianami/ Artykuł Ciasto z jabłkami i budyniem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami 304

się kruche babeczki. A już babeczki ozdabiane kremem prawie nigdy? Chyba dobrze pamiętam. Prędzej w środku babeczki zamykałyśmy z mamą czy to prażone jabłka czy to właśnie budyń. Ale wróćmy do ciasta. Samo ciasto jest baarrrdzo kruche. Bardzo delikatne i pyszne i jeśli tylko jesteście miłośnikami kruchych ciast, koniecznie przetestujcie przepis. W oryginalnym przepisie jest 250 g smalcu lub Palmy(...)dekoracji Sposób przygotowania Ciasto Ze składników szybko zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wylepiać ciastem natłuszczone foremki. Piec do zrumienienia w 180 stopniach. Krem Ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryć folią do ostudzenia. Ubić 100g masła, dodając po łyżce budyń. Na wystudzone babeczki nakładać krem, ozdabiać owocami. Można

Mieszam w Garnku
KRUCHE BABECZKI Z BUDYNIEM 283

Odkąd zobaczyłam je na blogu Ali wiedziałam, że prędzej czy później przyjdzie na nie czas ... :) Kruche, delikatne, ciasto i zamknięty w nim aksamitny budyń ... Znacie lepsze zestawienie?  Babeczki robi się na prawdę szybko, przepis jest prosty, zachęcam więc wszystkich łasuchów do wypróbowania przepisu. Oryginalny przepis znajdziecie  tutaj . Składniki na ciasto: 300 g mąk i pszennej 3 żółtka(...)foremką do babeczek wycinamy po 2 kółka na każdą babeczkę. Jednym kółkiem wykładamy foremkę, a drugie posłuży nam do "zamknięcia" babeczki. Wyklejone ciastem foremki odkładamy w chłodne miejsce na czas przygotowania budyniu (ja wstawiłam do lodówki). Przygotowanie budyniu:  Gotujemy szklankę mleka z cukrem i cukrem  wanilinowym.  W reszcie mleka miksujemy żółtka z obiema mąkami i wlewamy

Walijskie Pichcenie
Sernik z mlekiem w proszku 143

proszku (a zapewne znajdzie się baaardzo wielu), ten nie powinien być zawiedziony tym wypiekiem. Bowiem w smaku jest wyraźnie wyczuwalna mleczna nuta. Całość wieńczy polewa z mlecznej czekolady. Ciasto ładnie się kroi i trzyma fason. Jak Wam się podoba taki sernik? Macie ochotę na kawałek? ;) Do polania sernika możecie wykorzystać dowolną czekoladę lub polewę. Ja wykorzystałam niezjedzone figurki czekoladowe(...)Blaszka 25x30 cm Składniki: Spód: 300 g herbatników kakaowych 100 g masła roztopionego 1 łyżeczka kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 5 jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 1,5 szklanki mleka w proszku 150 ml śmietany kremówki  Dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady   Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć (najlepiej za pomocą blendera), dodać

My simple kitchen
Seromakowiec. 784

tyle czasu ile będziemy przygotowywać masę serową. MASA SEROWA: 80 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 750 g zmielonego trzykrotnie twarogu 3 jajka 2 białka (te z ciasta) 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) 125 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1 łyżka smażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej ewentualnie kilka kropel aromatu pomarańczowego lub cytrynowego(...)pudrem na puch, dodajemy twaróg, jajka, białka, budyń, śmietanę, skórkę z pomarańczy i ewentualnie aromat. Wszystko dokładnie miksujemy, ale nie za długo, masa ma być gładka, ale zanadto nienapowietrzona . Tak przygotowana masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch i pieczemy kolejne 40-45 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się

Rozpustne gotowanie
Truskawkowy powiew lata 141

Kruche ciasto, którego nie trzeba zagniatać i wałkować, do tego budyń śmietankowy, warstwa truskawkowa a całość zwieńczona delikatną bezą posypaną chrupiącymi ziarenkami i płatkami migdałowymi. Brzmi zachęcająco? Ja zapewniam, że jest pysznie :) SKŁADNIKI: (forma 24x34) Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 100 g cukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie śmietankowe 1 l mleka(...)palcami równą warstwę ciasta. Ponakłuwać widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia ok 15-17 min w 200*C (grzanie góra-dół). Wyjąć i przestudzić. 2. 2 budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Wylać gorące na ciasto.  3. Truskawki pokroić na ćwiartki, wymieszać z suchymi budyniami, wstawić na gaz i podgrzewać aż będą na tyle gorące, że całość zacznie się robić

Kto ugości moich gości?
Orzechowiec + film 215

cienkie prostokąty, przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st.C około 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlewamy pół szklanki i rozpuszczamy w nim budynie dokładnie mieszając, resztę mleka zagotowujemy z masłem, stopniowo wlewamy rozpuszczony budyń i cały czas mieszamy. Gotowy budyń odstawiamy z ognia. Orzechy siekamy na mniejsze(...)rozpuści wsypujemy orzechy, ciągle podgrzewając mieszamy tak aby orzechy całkowicie oblepiły się masą karmelową. W blaszce układamy pierwszą warstwę ciasta a na niej rozsmarowujemy krem budyniowy, na budyniu kładziemy drugą warstwę ciasta lekko dociskamy a na wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej smakuje po 2 dniach gdy zmięknie

Smakowite Dania
Szarlotka z budyniem 341

SKŁADNIKI: ciasto:2 szklanki mąki,1/2 szklanki cukru,3 żółtka,125 g masła,1 łyżeczka proszku do pieczenia.krem:1 litr mleka,3 budynie waniliowe bez cukru,5 łyżek cukru,ziarenka z 1/3 laski wanilii.dodatkowo:7 jabłek,125 g masła,1/2 szklanki cukru,3 jajka (osobno białka i żółtka),200 g płatków migdałowych. Przygotowanie:   Miękkie masło zagniatamy z pozostałymi składnikami(...)wanilii. Budynie wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do ostudzenia. Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne. Układamy je na schłodzonym cieście i zalewamy zimnym budyniem. Masło rozpuszczamy i dodajemy płatki migdałowe. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na wolnych obrotach miksując dodajemy żółtka i cukier. Do takiej masy dodajemy na koniec

Aga w kuchni
Croquembouche z profiteroli z kremem budyniowym 171

mililitrów wody - 375 gramów masła - 390 gramów mąki - 12 jajek Przygotowanie ciasta na profiterole: Wodę zagotować z masłem. Wsypać mąkę i mieszać energicznie, uważając, by nie przypalić masy. Ciasto jest gotowe, gdy staje się szkliste i odkleja się od ścianek garnka. Jajka do masy dodajemy dopiero po całkowitym jej ostudzeniu. Miksujemy całość na gładko. Wyciskamy rękawem cukierniczym na blachę wyłożoną(...)stopni przez około 25-30 minut. Rozcinamy na dwie części nie do końca) po ostudzeniu lub napełniamy kremem bez rozcinania. Składniki na krem: - 1,5 litra mleka - 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (waga 1 opakowania 40 g) - 10 łyżek mąki pszennej - 12 łyżek cukru - 300 gramów masła, o temperaturze pokojowej Przygotowanie kremu: Połowę mleka gotujemy, połowę miksujemy z budyniami

Życie zamknięte w smaku