ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:82/780)

Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 221

skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów  100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa: 200 ml mleka ok 150 gram pianek typu Marshmallow 1 opakowanie(...)listkach dodatkowo: 100 gram herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie 120 gram ciastek fit&free bez dodatku cukru Cukry Nyskie Przygotowanie: Masa budyniowa: pół szklanki mleka mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się mleka z masłem wlewamy powoli rozrobiony proszek i gotujemy do zgęstnienia energicznie mieszając ok. 1 minutę

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 198

porzeczkami. Przeważają w nim czarne owoce, ale są także dla bardziej wyrazistego smaku i czerwone. Bazą jest kruche ciasto, a warstwą scalającą pianka z białek oraz z waniliowego budyniu. Będzie to Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami . Składniki: ciasto: - 500g mąki (u mnie typ 450) - 250g zimnego masła - 5 żółtek (jajka wielkości L) - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 1/2 łyżeczki(...)zesztywnieją. Wtedy dodaję cukier i znowu miksuję, aż piana będzie się pięknie błyszczeć. Dalej dodaję budyń i miksuję. Na koniec wlewam powoli olej ciągle miksując. Do piany dodaję 2 łyżki porzeczek i delikatnie mieszam łyżką. Osuszone porzeczki obsypuję mąką ziemniaczaną. Jedną część ciasta rozwałkowuję i układam na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli się rozrywa przy przekładaniu, to można

Kuchnia co dnia
Sen o fidze 251

tylko do ich połączenia. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Wlać ciasto. Piec w 170 st. C. przez 50 minut. Przestudzić w formie, a następnie odłożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. 200 ml mleka zagotować wraz z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budyń(...)wlać do gotującego się mleka, gotować jeszcze chwilę, aż budyń zgęstnieje. Dodać masę krówkową, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Kremówkę ubić, partiami dodawać do budyniu, delikatnie mieszając łyżką. Na patelni skarmelizować cukier. Figi pokroić w plasterki, skarmelizować.  Przestudzić. Ciasto przekroić na pół. Na paterze ułożyć spód, wyłożyć krem i plasterki fig, przykryć drugim blatem, delikatnie dociskając. Ewentualnie wyrównać brzegi. Przed podaniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe 238

cytryny 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5 l soku z marchwi 1 galaretka pomarańczowa Sposób wykonania: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.  Stopniowo dodawć do masy olej i mąkę. Marchewkę odsączyć z soku. Następnie odsączoną marchewkę dodać do masy i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do okęgłej blaszki(...)poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie do ubitej śmietanki dodać  serek mascarpone, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem. Budyń ugotować na soku z marchwi.Kiedy budyń będzie gotowy, zdjąć go z ognia. Następnie dodać do niego galaretkę w proszku i mieszać, aż galaretka się rozpuści.Tak przygotowaną polewę odstawić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Brzoskwiniotka - kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 1042

Swojego czasu często robiłam szarlotkę z budyniem - ostatnio naszła mnie ochota na takie ciasto, ale jak na złość nie miałam jabłek. Za to z koszyczka brzoskwinie aż wołały "zjedz mnie" :) Tak więc zrobiłam brzoskwiniowy zamiennik tradycyjnej szarlotki, który okazał się wprost rewelacyjny! SKŁADNIKI: (forma ok 23x33 cm) Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 250 g masła 200 g waniliowego serka(...)szkl mleka zagotować z cukrem, proszek budyniowy wymieszać z zimnym mlekiem, wlać na gotujące się mleko i gotować aż zgęstnieje. Jeszcze gorący wylać na spód ciasta. 3. Brzoskwinie obrać, przekroić na pół, ułożyć na budyniu (dziurką po pestce do dołu). 4. Drugą część ciasta wyjąć z lodówki, podsypać mąką i rozwałkować, wyłożyć na brzoskwinie wciskając je lekko między owoce. Wstawić

Kto ugości moich gości?
ciasto cynamonowe z jabłkami w budyniu 198

Ciasto czekoladowe, cynamonowy biszkopt i jabłka w budyniu to kwintesencja jesiennych smaków. Ciasto lekkie i bardzo aromatyczne. Jeśli komuś może wydawać się zbyt suche, blaty ciasta można naponczować herbatą. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 6 jajek 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao(...)drobno, zasypać cynamonem i połową cukru. Dusić kilka minut. W połowie mleka rozpuścić pozostały cukier i budynie, ugotować na pozostałym mleku. Do gorącego budyniu wmiksować masło a następnie dodać jabłka i wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na ciasto czekoladowe i przykryć cynamonowym biszkoptem. Wierzch polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rurociag - ciasto z rurkami kakaowymi 180

Ostatnio jeśli chodzi o robienie czegoś na słodko na niedzielne popołudnie upodobałam sobie ciasta szybkie, proste i bez pieczenia. I tak kolejne po ferrero roche trochę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto "Szachownica" (jak Metrowiec) 418

Szachownica to nic innego jak klasyczny Metrowiec jednak w troszkę innej , ciekawszej formie . Ciasto "Szachownica" jest jeszcze bardziej efektow n e i prościej się j e

Słodka Strona
ciasto jogurtowe z rabarbarem. korzystajmy, póki jest sezon! 197

Bardzo łatwe, bardzo szybkie, bardzo smaczne! ;) Jak w tytule : "korzystajmy, póki jest sezon!". CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM źródło przepisu: najsmaczniejsze.pl ; podaję z moimi zmianami // keksówka o

chili & sugar
Sernik w czekoladowym cieście 274

samej góry. Składniki na masę serową: 1,5 kg sera białego półtłustego; 30 dkg cukru pudru; 12 dkg masła; 10 żółtek; 10 białek +2 co pozostały od ciasta; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy albo Sernix; olejek pomarańczowy lub skórka otarta z pomarańczy; bakalie: sparzone wrzątkiem rodzynki (około 5 łyżek) i skórka pomarańczowa pokrojona w kosteczkę (około 5 łyżek); Wykonanie(...)ucierając. Następnie dodawać po trochę sera i ucierać, aż znikną zbrylenia. Na końcu dodać kilka kropli olejku, budyń i bakalie, wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.  Masę serową przełożyć do formy wyłożonej ciastem, wyrównać powierzchnię. Na masę zetrzeć na tarce na grubych oczkach zamrożone ciasto. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika

In my kitchen
Tartaletki z kremem karpatkowym 134

dobra akurat wczoraj tak wróciłam :) Kolory Wiedziałam jedno, musi być kolorowo skoro mam zachęcić też do zjedzenia mojego Gabrysia. Szybko przejrzałam szafki. Produkty jak znalazł będzie krem z budyniu i kruche ciasto.  Składniki na krem karpatkowy: budyń waniliowy 100g masła Budyń ugotować według zaleceń producenta, przestudzić i dodać masło,zmiksować aż do uzyskania gładkiego kremu. Składniki na kruche tartaletki(...)blat kuchenny, następnie dodajemy do mąki zimne masło w kawałkach (najlepiej pokroić sobie w kostkę).  Całość siekamy dużym nożem nożem, dodajemy żółtka i cukier i szybko wyrabiamy (z ciastem na tartę nie wolni się cackać).  Ciasto zawijamy szczelnie w folię spożywczą i chowamy do lodówki na około. 30-45 minut.  Foremki do tartaletek należy uprzednio wysmarować lekko

ClauditteMissCooking
Szarlotka walentynkowa 197

chwilę odstawiłam. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i przełożyłam do jabłek. Ponownie wymieszałam i wyłożyłam do tortownicy na ciasto. Na wierzch starłam resztę ciasta. Płatki kukurydziane drobno pokruszyłam i posypałam nimi wierzch ciasta. Szarlotkę piekłam 50 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu szarlotkę wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie(...)pozostałych moich przepisów na szarlotki i ciasta z jabłkami, np.: szarlotka z pianką (link do przepisu:https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/szarlotka-z-pianka.html), szarlotka na kruszonce (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html), szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Marysieńka wg siostry Anastazji 912

łyżka cukru z wanilią 5 żółtek 1/2 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 250 g masła Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek,ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, po jednym żółtku,a na końcu  mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Ciasto przelać na  blachę (25/30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec(...)pół szklanki mleka, które zostawiliśmy. Miksturę wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu. Na górę położyć drugi biszkopt.  Wierzch ciasta posmarować polewą

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką 314

łyżek cukru pudru cukier waniliowy 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 1/3 szklanki oleju ok. 300 g malin ok. 200 g jeżyn cukier puder do oprószenia Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką  - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki

Słodka Strona
Rafaello kokosowo karmelowe na herbatnikach 185

ideą #zerowaste  Po zrobieniu likieru kokosowego nie miałam serca wyrzucać tych wiórek gdyż one ciągle tak pięknie pachniały, postanowiłam wygotować je z mleku, później wpadłam na pomysł budyniu i ciasta. Rewelacja! Gdybyście jednak wykorzystali do tego przepisu wiórki kokosowe prosto z opakowania, nie trzeba ich gotować, wystarczy tylko wymieszać z masą na sam koniec. Proces gotowania miał spowodować wygotowane

Życie zaczyna się w kuchni