ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:77/780)

kuchnia przełomu XIX / XX wieku 119

Linki do przepisów nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) ciasta: babka drożdżowa Marcjanny babka makowa babka śnieżna   ciasto francuskie innym sposobem czarny mazurek faworki angielskie faworki Marcjanny

królestwo garów
Propozycje na świąteczne wypieki 209

Pierniczki Miodownik Marcepanek Ciasto czekoladowe z pomarańczą Choinki czekoladowe Red Velvet Sernik na kruchym spodzie Sernik z wiaderka Piernik z polewą Kruche ciasteczka Jabłecznik Ciasto z jabłkami i budyniem Dodatki do ciast: Przygotowanie maku do ciast Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa bez masła i mleka Lukier królewski Lukier kolorowy i czekoladowy

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto toffi 656

Hej! Dziś następna słodka propozycja. Pyszne ciasto toffi, które najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu. Każdemu przypada do gustu i mam nadzieję, że Wam też

Tylko pysznie
Ptasie mleczko+ film 140

Ptasie mleczko na bazie czekoladowego budyniu i mleka to wyśmienity deser lub pożywna przekąska z dużą zawartością białka, witamin i składników mineralnych. Efektownie prezentuje się na

Smakowite Dania
TARTA ZE ŚLIWKAMI, BUDYNIEM I MIGDAŁAMI + FILMIK 193

Tarta to pyszne i szybkie ciasto w przygotowaniu, przeważnie przygotowuje się ją z owocami, grzybami i warzywami. Sezon na śliwki trwa więc    dzisiaj przygotowałam ją z budyniem, śliwkami i kruszonką migdałową. Wyszła smaczna, krucha i pachnąca(...)tartą. Ciasto rozwałkowujemy na owalny, cienki placek i układamy go w tortownicy, brzegi odcinamy. Z resztek ciasta wyklejamy foremki na babeczki ( wyjdzie ich około 3-4 ) Na ciasto wylewamy budyń, na to rozkładamy śliwki skórką do dołu. Posypujemy je po wierzchu opcjonalnie cukrem. Na wierzch posypujemy kruszonkę. Tartę pieczemy w temperaturze około 180 * C, przez około 35-40 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto z herbatników z owocami i pomarańczową galaretką. Bez pieczenia :-) 608

Ciasto z herbatników, z owocami i pomarańczową galaretką. Pyszne ciasto bez pieczenia. Edyta Guhl. Pyszne ciasto z herbatników z galaretką pomarańczową i domowym kremem budyniowym nie

dolcevitainmykitchen
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 191

To ciasto zauroczyło mnie już dawno a teraz często je powtarzam. Polecam zarówno z malinami świeżymi jak i mrożonymi. Ostatnio pomyślałam że pysznie by smakowało z

Moje Małe Czarowanie
Żądło 184

alternatywa dla babki drożdżowej:) Składniki: 2/3 szklanki mleka 5 dag drożdży 30 dag mąki 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/3 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego Masa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 kostki masła 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru Polewa: 1 łyżka masła 3 łyżki miodu 2 łyżki rodzynek Wykonanie: Mleko podgrzewam, mieszam z drożdżami i łyżką cukru(...)mleku gotuję budyń, nakrywam folią by nie utworzył się na nim kożuch i studzę. Masło ucieram z cukrem na pianę i dodaję porcjami zimny budyń. Zimne ciasto wyjmuję z formy, kroję na pół i smaruję masą. Odstawiam na 2-3 godz w chłodne miejsce

Ciasteczkowy Potwór
Kokosowa wiewiórka 467

wlewamy do niego rozpuszczony budyń, zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia. Ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gęsty budyń odkładamy do ostudzenia, wówczas ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem i na końcu łyżka po łyżce dodajemy masę kokosową. Do momentu złożenia ciasta masę można trzymać w lodówce. Dodatkowo : – szklanka wody z sokiem z połowy cytryny – 4-5 łyżek(...)lekko złocisty. Wówczas posypujemy nimi wierzch ciasta. Ja dodatkowo rozpuściłam dwie kostki gorzkiej czekolady , którą przyozdobiłam ciasto. Z foremki wykroiłam 26 porcji. Jedna to około 220 kcal. Pyszne ciasto z kokosowym budyniem Dodatkowa ozdoba z czekolady Ciasto podane na nieoszlifowanej desce dębowej Ciasto prawie jak tort o wyjątkowym smaku kokosowo – porzeczkowym Smacznego!!! Źródło przepisu: blog COOLINARNY

Relaxtime
Miodownik 357

Wielkanocnym stole to ciasto zrobiło furorę! Szczególnie dla mnie. Co chwilę sięgałam po kolejny kawałek. Ciasto jest bardzo aromatyczne, słodkie a dzięki budyniowi również przyjemnie nasączone. Nie jest trudne w przygotowaniu, jednak dosyć pracochłonne. Dlatego jeżeli macie ochotę, poniżej opisałam krok po kroku jak zrobić domowy miodownik. W moim wykonaniu z budyniem, kajmakiem i orzechami. Jest tak dobry, że prawdopodobnie(...)zgęstnieje. Zdejmujemy rondelek z ognia i przekładamy go do miski wypełnionej zimną wodą dalej mieszając  do momentu aż krem całkowicie ostygnie. Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń.  pożądaną gęstość. Przygotowane ciasto dzielimy na 10 równych części*, które następnie cienko rozwałkowujemy i wycinamy na równe kawałki (ja pomogłam sobie formą keksową), następnie wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika

Słodkie Przyjemności
TORT KAKAOWY Z BUDYNIEM I KREMEM (bez masła) 166

Mamy niedziele, mamy standardowo ciasto 🍰a nawet tort☝ Natrafiła się okazja na upichcenie "grubszego" deseru to trzeba było się wykazać 😋  Nie używam barwników, nie robię WOW ozdób.. Zawsze po prostu pacam łyżką ubitą śmietankę, posypuję tym co mam po ręką i tyle 😎 Cukru nie używam, staram się robić "odchudzone" wersje m.in. bez kostek masła i szklanek oleju(...)biszkopt: -2 szklanki mąki (ja dałam ryżowej) -3 jajka -3 łyżki słodzika -1 łyżka kakao -szklanka maślanki -pół szklanki oleju -1 łyżeczka octu winnego -1 łyżeczka sody masa: -2 budynie waniliowe bez cukru i bez glutenu+3 szklanki mleka -aromat waniliowy krem: -1 śmietanka 30% -saszetka śmietan fix Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie dodajemy resztę składników i miksujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem 172

syropie Budyń: 400 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego Kruszonka: 50 g mąki 30 g masła 30 g cukru trzcinowego Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki wrzątku Przepis: Budyń przygotowujemy w pierwszej kolejności - przygotowujemy go zgodnie z opisem na opakowaniu tj. do gotującego się mleka dodajemy proszek budyniowy rozmieszany z 1/4 szklanki mleka. Całość bardzo dokładnie mieszamy(...)mąkę, proszek do pieczenia i startą na grubych oczkach białą czekoladę - miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Gotowe ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta nakładamy budyń oraz odsączone z syropu i pokrojone w plasterki brzoskwinie. W osobnej misce ucieramy składniki na kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Pieczemy je w nagrzanym do 180C piekarniku

Emcia Pichci
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 218

szklanka cukru 125 g miękkiego masła 3 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 op. cukru wanilinowego dodatkowo: 3 budynie czekoladowe (na 0.5l każdy) 1 litr mleka 5 łyżek cukru Wykonanie:  Zagnieść kruche ciasto(...)wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem w kilku miejscach, podpiec 10 minut w 180 stopniach. Ugotować 3 budynie czekoladowe z 5 łyżkami cukru na 1 l. mleka. Jeszcze ciepły budyń rozprowadzić na cieście, zostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę, dodawać ser, jajka, a na końcu budyń o skórkę cytrynową. Miksować chwilę całość do połączenia się składników

Walijskie Pichcenie
Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców 434

Orzeźwiający tort z masą na bazie jogurtu truskawkowego oraz masy z czerwonym frugo w której zatopione zostały kawałki owoców. Proces powstawania ciasta zbliżony do Tortu Kiwi jednak jego truskawkowa wersja jest bardziej słodka i z pewnością znajdzie grono fanów wśród miłośników tych owoców.Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców  - Składniki(...)soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone truskawki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na dolny biszkopt (w tortownicy). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Masa jogurtowa:Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku - całkowicie studzimy.Śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier puder i jogurt

Słodka Strona
CIASTO FRANCUSKIE Z TOFFI I GRUSZKAMI 193

przyszło do głowy! Dzisiaj coś w sam raz na chłodny poranek do kawy. W sumie to każda pora dnia będzie odpowiednia na te jesienne poduszeczki. SKŁADNIKI : ciasto francuskie – 1 opakowanie gruszki – 3 sztuki budyń o smaku toffi – pół opakowania – 20 gram mleko 2% – 150 ml cynamon jajko – 1 sztuka PRZYGOTOWANIE : W garnku zagotować 100 ml mleka. Do szklanki wsypać(...)kwadratów. Gruszki obrać i wydrożyć z nich gniazda. Pokroić na kawałki, nałożyć po trochu na środek każdego kwadratu. Na gruszki dodawać po łyżce budyniu. Całość posypać cynamonem. Jajako rozbełtać w misce i wysmarować ciasto francuskie dookoła nadzienia. Piec 10 minut w 200º z termoobiegiem

kuchniabellissima.wordpress.com
tradycyjny sernik krakowski 166

krotnie ~szklanka cukru + łyżka cukru z wanilią lub ekstraktu z wanilii ~5 jajek ~2 łyżki budyniu o smaku waniliowym/śmietankowym (proszku) lub mąki ziemniaczanej ~50-100g rodzynków - ilość zależy od preferencji :) Wszystkie składniki miksujemy krótko, aby zbytnio nie napowietrzyć masy. Pozostałą część ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i kroimy w paski. Masę serową wylewamy na podpieczony spód. Na wierzchu

chili & sugar
Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 310

piankowe, bardzo zbliżone do sernika. Ciasto jest bez cukru i sera, na jogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka  1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego  Jajka ubić z ksylitolem i erytrolem na puszystą masę. W osobnej misce wymieszać budyń

FitKot
Serowo-makowa tarta 202

dałam mały serek mój ulubiony) 1 żółtko łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku na lukier: łyżka śmietany 18  kilka łyżek cukru pudru, kilka kropli sosu z cytryny dodatkowo 1 jabłko     Przygotowanie:  Z podanych składników zagniatamy  ciasto i wkładamy do lodówki na 1-2 godz. W jednej misce mieszamy składniki(...)końcu mieszamy z ubitym na sztywno białkiem,a w drugiej miksujemy  masło z cukrem i żółtkiem na jasną masę dodajemy serek ,miksujemy i na koniec dosypujemy budyń,mieszamy. Ciasto wyjmujemy z lodówki ,jedną trzecią ciasta odkładamy  i resztę wałkujemy cienko i wykładamy  nim formę do tarty ,podpiekamy w 200 stopniach ok 10 min (można obciążyć fasolą wysypaną

Swojskie jedzonko
Kremówka 147

osobno dwa placki w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru W trakcie pieczenia na cieście robią się bąble więc dół z bąblami musi potem pójść w stronę dna blaszki, a na górze bąble idą w stronę kremu. Krem:  1 litr mleka 2 budynie waniliowe 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej  Połowę(...)drugiej części mleka rozmieszać budynie, żółtka, cukry i mąkę i tak przygotowaną mieszankę wlać do gotującego się mleka.Ugotować jak budyń ,lekko przestudzić. Budyń wylać na upieczony i wystudzony spód z ciasta, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć .Odstawić chłodne miejsce , aby masa  zastygła i ciasto zmiękło [ nie musi to być lodówka ].Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) 197

ciasto ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego. Podzielić na pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć(...)Erytrol zmielić w blenderze na puder, dodać do białek i ubijać jeszcze przez chwilę, aż do uzyskania puszystej, bezowej pianki. Wyłożyć na podpieczony sernik, wygładzić. Mocno schłodzoną drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać kruszonką piankę. Piec jeszcze około 30 minut w 180 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku

FitKot
Jagodowa tarta z budyniem 237

Uwielbiam kruche ciasto, tak samo mocno jak jagody. Dziś zapraszam Was na połączenie obu tych smaków. Jagodowa tarta z budyniem , to pyszny prosty wypiek idealny na weekend lub do popołudniowej kawy czy herbaty. Konfitura z jagód jest wspaniałym letnim akcentem. Aż chce się jeść i jeść Polecam Wam taką jagodową tartę z budyniem. Spróbujcie. Składniki: (na formę na tartę(...)jeszcze z 3-4 minuty w lodówce. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia to około 20-25 minut, aż ciasto lekko zbrązowieje. Ciasto studzimy. Budynie mieszamy dokładnie z połową szklanki mleka i łyżką mąki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy proszek budyniowy wymieszany z mlekiem, miękkie masło i gotujemy mieszając aż do mocnego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania