ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:72/780)

Ciasto "Fale Dunaju" 149

olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia maliny (lub inne owoce, np. z kompotu) Krem: budyń waniliowy kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: pół kostki margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Najpierw ciasto: margarynę ucieramy w mikserze z cukrem pudrem. Wciąż mieszając dodajemy po jednym żółtku. Następnie, wciąż miksując, dodajemy mąkę(...)kompotu. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Krem: przygotowujemy budyń i czekamy aż przestygnie. W misie miksera ucieramy margarynę z cukrem waniliowym i stopniowo dodajemy do niej przestudzony budyń. Gdy ciasto ostygnie nakładamy na nie krem. Polewa: polewę przygotowujemy rozpuszczając w garnku jej składniki. Gdy przestygnie oblewamy nią ciasto. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Drożdżówki z budyniem i konfiturą morelową 174

zajada :) A przy okazji wypróbowałam swoją nowiutką lustrzankę. Jeszcze się poznajemy ;) ale myślę, że niebawem zdjęcia będą jeszcze lepsze :)  Ciasto: 500g mąki pszennej op. drożdży instant szczypta soli jajko szkl mleka 60g masła 3 łyżki miodu Nadzienie: budyń przygotowany wg przepisu na opakowaniu słoiczek konfitury morelowej Lukier: 1,5 szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny woda  Ciasto(...)gorące!!!) mleko. Wymieszać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Zagniatać ok 10-15 minut. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. W czasie gdy ciasto będzie rosło przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ciasto zagnieść i rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok 30x60cm. Cienko posmarować budyniem (zużyłam ok 1/3 gotowego budyniu, resztę zjadła Oliwka ;), zostawiając

Smakołyki Asi
Sernik na korzennym biszkoptowym spodzie (bez cukru) 188

Pierwszy post w 2017 roku i wracam jeszcze do świątecznych przepisów, chociaż z powodzeniem można to ciasto upiec i bez okazji :) Delikatny sernik na lekkim, biszkoptowym spodzie z korzennym aromatem. Standardowo bez cukru, za to z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej. Mam nadzieję, że Sylwester wam się udał ;) Dziękuję za wszystkie życzenia noworoczne! :) Sernik na korzennym biszkoptowym spodzie (bez cukru) Spód(...)pianę. Dodać ksylitol, nadal ubijając, a po chwili żółtko. Wymieszać z mlekiem i przesianą z przyprawą mąką. Ciasto przelać do foremki i piec 10-15 minut w 180 stopniach. Twaróg przecisnąć przez praskę lub zblendować, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol, skórkę z pomarańczy i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować

FitKot
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIEM 142

Kruche, maślane ciasto z dodatkiem budyniu, ze śliwkami i kruszonką. Bajeczny smak... I choć na pierwszy rzut oka może się wydawać, że ot nic specjalnego... Niskie, takie nijakie..., to zapewniam, że to ciacho nie wygląda, ale za to jak smakuje... :-) Meeega maślane, delikatne, wprost rozpływające się w ustach. U nas zauroczyło wszystkich, bez wyjątku, nawet moje dziecię, które raczej(...)schłodzenia do lodówki. Mniejszą część ciasta również odstawiamy do lodówki. Można uformować z niego kulę, którą zetrzemy na ciasto, można po prostu schłodzić ciasto w formie kruszonki, ja tak zrobiłam. W garnku przygotowujemy budyń wg przepisu na opakowaniu, z 500ml mleka, cukru i cukru waniliowego. Zagotowujemy i odstawiamy. Blaszkę z zimnym ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Sernik budyniowiec 180

budyniowa  1 l mleka 3 opakowania budyniu czekoladowego Masa serowa 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 500 g serka waniliowego 3 jajka + 1 białko 1 opakowanie budyniu śmietankowego Sposób 1. Przygotować ciasto: margarynę połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i żółtkiem. Zagnieść ciasto i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę. 2. Ugotować budynie na 1 litrze mleka, gorące przełożyć(...)cukrem i stale mieszając, dodawać na przemian serek i żółtka. Wsypać budyń i całość wymieszać z pianą z białek. Rozsmarować na zimnym budyniu. Piec w temp. 170 stopni C przez około 50 minut. Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową

Kuchenne aromaty
Tort Miś 180

sobą łączymy  4. Uszy: 2 koła wycięte za pomocą kieliszka 5. Pyszczek: 3 koła wycięte za pomocą kieliszka 6. Z pozostałych skrawków ciasta formujemy nogi i ręce. Krem: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem

My simple kitchen
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 156

przy tym wcale nie takie skomplikowane i nie-proste na jakie wygląda :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżka kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni z kompotu bez pestek 3 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe 3 łyżki cukru Pianka: 2 śnieżki 2 galaretki wiśniowe(...)blachy i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie jeszcze ciepłe wyjmujemy z formy i zrywamy papier. *kakao można pominą i upiec jasny biszkopt Masa wiśniowa : Wiśnie wraz z sokiem przekładamy do garnka i dolewany troszkę wody. Stawiamy na ogniu. W pół szklance wody rozprowadzamy budynie i 3 łyżki cukru i wlewamy je do wiśni

My simple kitchen
Ciasto snikers 247

orzechowo – miodową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy. Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci   placek (bez polewy) w tej samej temperaturze czyli 170 stopni C, tylko trochę krócej czyli 12 minut. Przygotować budyń(...)momentu aż zgęstnieje energicznie mieszając. Po ugotowaniu wystudzić. Na jedną część placka ( bez polewy) rozłożyć równomiernie wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem ( bez polewy) i rozsmarować na nim równomiernie masę kajmakową. Masę kajmakowa przykryć ostatnim plackiem z plewą orzechowo miodową. Ciasto wstawić na noc do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem. 247

pieczemy 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C, wysypujemy fasolę lub kulki, wyciągamy papier i pieczemy kolejne 10 minut, aż się zarumieni. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy z cukrem na 500 ml mleka 500 ml mleka 1 łyżka cukru      400 ml mleka zagotowujemy. W reszcie roztrzepujemy proszek(...)budyniowy i cukier, gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.      Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, wylewamy na nie budyń (ja dałam około 3/4 porcji, resztę wynegocjował synek ;), a na nim równomiernie rozkładamy rabarbar. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika na około 10 minut i dopiekamy. Gotowe dobrze chłodzimy, inaczej będzie się źle kroiło

Rozpustne gotowanie
Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek 204

Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek – Zapraszam na pyszną szarlotkę z budyniem na kruchym, waniliowym cieście. Wygląda wspaniale. Jest bardzo smaczna, troszkę karmelowa od brązowego cukru i budyniu toffi, wilgotna. Takie idealne ciacho do popołudniowej herbaty. Z przepisu uzyskamy dużą blaszkę. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)minutę. Zdjąć z ognia i budyń dodać do jabłek, wymieszać szpatułką, patrz FILM . 6. Podpieczony spód posypać bułką tartą i wyłożyć na niego jabłka wymieszane z budyniem, wyrównać. Wierzch posypać cynamonem. Drugi kawałek ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ciasto w blaszce równomiernie posypać startym ciastem i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze

Mała Cukierenka
CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 1029

margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka masa: 1,5 l mleka 4 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru kryształu ponadto: 1,5 kg miękkich jabłek Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i pokrojoną w kostkę margarynę.  Posiekać nożem. Dodać żółtka. Śmietanę wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)ciasto dzielimy na 2 części, każdy kawałek rozwałkowujemy. Blaszkę o wym. 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy jedną część ciasta, następnie układamy plasterki jabłka, wylewamy budyń i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w 180 stopniach C przez 50-55 minut. Gdy wystygnie posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
CIASTO Z JABŁKAMI I DELIKATNĄ PIANKĄ 179

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek  PIANKA : 5 białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40 g 0,5 szklanki oleju ORAZ : 1 kg jabłek cukier cynamon WYKONANIE CIASTA : Przesiewamy mąkę razem z proszkiem i cukrem pudrem, dodajemy tłuszcz i dobrze siekamy. Następnie robimy wgłębienie do którego dajemy żółtka. Zagniatamy ciasto(...)dusimy, aż jabłka się rozpadną. Na koniec dosładzamy, dodajemy cynamon. Odstawiamy do wystygnięcia.  ROBIMY PIANKĘ : Białka ubijamy na sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń.   SKŁADANIE CIASTA :   Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka. Wylewamy piankę. Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się

Pani na deser
Szarlotka z kremem budyniowym 2169

jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao KREM BUDYNIOWY: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki 30% Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać jajka, żółtka i śmietanę(...)Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Drożdżówka z malinami i budyniem 230

drożdży100g cukru500g mąki pszennej80g miękkiego masła1 jajko1/2 łyżeczki solibudyń waniliowy (użyłam gotowego z torebki)200g malinZacząć od przygotowania budyniu. Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże. Dodać do przesianej wcześniej mąki. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto ręką lub mikserem.Wyrobione(...)ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około pół godziny do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Na cieście rozłożyć równomiernie budyń (przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu) i maliny. Ciasto zrolować, zaczynając od dłuższego brzegu. Pokroić na 3-4cm kawałki (ślimaki) i ułożyć w okrągłej

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche z jabłkami i budyniem 161

Uwielbiam ciasta z jabłkami, które często gości na moim stole. To ciasto możemy przygotować na różne okazje lub święta. Składniki: Ciasto : żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki Budyń: mleko - 1 l budyń śmietankowy - 2 opak po ( 64 g ) cukier - 4 łyżki Dodatkowo: jabłka - 1,20 kg cukier - 3 łyżki(...)mleka, dodać cukier, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy wlać na gotujące się mleko, mieszając, doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Wylać gorący budyń na jabłka. Jabłka posypać resztą kruszonki. Ciasto włożyć do piekarnika i piec przez ok. 45 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi