ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:67/780)

Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami 198

łyżeczki proszku do pieczenia  Masa budyniowa: 1 l mleka 2 budynie śmietankowe/waniliowe (1 budyń = 40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru (u mnie ksylitol ) Dodatkowo:  1 puszka brzoskwiń (mogą być świeże) Opcjonalnie: cukier puder do posypania Przygotować ciasto. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło/margarynę, cukier puder, cukry waniliowe i jajka(...)budyniami. Całość zagotować - cały czas energicznie mieszając. (Powinna powstać gładka i gęsta konsystencja.) Ciepły (ale lekko ostudzony) budyń wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę i równomiernie umieścić na masie budyniowej. Na wierzch zetrzeć lub pokruszyć pozostałe ciasto. Całość piec około 45-55 minut w 175-180 stopniach. Kroić po ostudzeniu.     Inspiracja (z małymi

Di gotuje
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 156

pianką. Jak zawsze u mistrza Pawła - szybko, prosto i smacznie :)     Ciasto: 6 żółtek 300 g mąki 250 g masła 25 g kakao 4 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka : 6 białek 100 g cukru 40 g cukru waniliowego 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 100 g masła, roztopionego sok z połowy cytryny Dodatkowo(...)dodać kakao i dokładnie zagnieść. Uformować wałek i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 18 minut z termoobiegiem w 180°C. Wyjąć, wystudzić. Masło rozpuścić i przestudzić. Budyń wymieszać z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z pozostałym cukrem i sokiem z cytryny

Chocolate Muffin Blog
Sernik z kubusiowym budyniem 173

wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko że jest(...)soku Kubuś, wsypać oba budynie, wymieszać. Zagotowany sok zestawić z palnika, mieszając wlać wymieszane budynie. Ponownie wstawić na palnik, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 1/2 minuty. Gorący budyń wylać na podpieczone ciasto, wyrównać, odstawić na ok. 20- 25 minut do ostygnięcia. 3. Z białek jajek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski włożyć ser, cukier, cukier waniliowy, żółtka i olej, krótko

Na Ciasteczkowych Papierach
Żurawinowiec 222

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta biszkoptowego: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać Wylać na formę z papierem do pieczenia, piec w temp. 160-180 *C przez ok. 30 min Składniki na masę : 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe, takie(...)pół roślinne z kubka i z kostki  82 % - razem 25 dag 10 dag suszonej żurawiny, moczonej przez noc w alkoholu ok. szklanki wódki Przygotowanie masy budyniowej do ciasta: Ugotować budyń na mleku z cukrem i przestudzić Masło utrzeć i dodawać do niego po łyżce przestudzonego budyniu, wmieszać dokładnie Składniki do masy czekoladowej z żurawiną na wierzch ciasta: 1 czekolada

Proste Potrawy
Odrywane drożdżówki z budyniem i borówkami 175

opakowanie budyniu śmietankowego + 1,5 szklanki mleka + 1 czubata łyżka cukru (jeśli budyń był bez cukru) borówki amerykańskie (moje były mrożone)   Mąkę, drożdże, cukier oraz sól wymieszać w misce. Dodać jajko, żółtko, rozpuszczoną margarynę i powoli mieszając dodawać mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (jeśli będzie twarde dodać więcej mleka, jeśli(...)będzie się bardzo lepiło dodać trochę mąki). Włożyć je do miski, przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.      W międzyczasie ugotować budyń i go przestudzić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na nim rozsmarować letni budyń, na budyniu porozrzucać borówki (mogą być zamrożone). Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż krótszego boku i pokroić ostrym nożem

Simply Food
Pyszotka 162

trzymać budyń na ogniu przez minutę. Gotowy zdjąć z ognia i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Kiedy roztarte, małymi porcjami dodawać zimny budyń. Ucierać do momentu, aż w masie nie ma grudek. Złożenie ciasta : Na deskę do ciasta położyć pierwszą połowę kruchego ciasta, orzechami do wierzchu. Na ciasto wyłożyć połowę masy budyniowej, na masę bezę, na którą wyłożyć(...)ciasto. Możecie jednak pianę z białek podzielić na dwie części i dodać do pieczenia kruchego ciasta. Złożyć w sposób: powidło, beza, orzechy. Użyłam budyniu waniliowego. Możecie zastąpić go budyniem śmietankowym. Lubisz ciasta z masą budyniową? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na ciasto Snikers. The post Pyszotka appeared first on MeCooks

mecooks
Szybka tarta z serem i jabłkiem 197

pół paczki budyniu śmietankowego dwa jajka dwa jabłka  ok pół szklanki cukru Wykonanie: Formę do tarty wykładamy ciastem. Twaróg ucieramy z jajkiem, cukrem, cynamonem  i  budyniem. Wykładamy na ciasto, rozsmarowujemy równo,. Na masę układamy drobne kawałki jabłka. pieczemy w 220 st. C ok 40 min. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu.Było bardzo smaczne

W kuchennym oknie Ewy
Tarta czekoladowa z truskawkami 568

Tarta czekoladowa z truskawkami to połączenie kakaowego ciasta kruchego, czekoladowej masy budyniowej i truskawek. Wnętrze tarty, dzięki połączeniu ugotowanego budyniu z jogurtem greckim, jest kremowe i rozpływa się w ustach. Truskawki idealnie przełamują czekoladowy smak całości wypieku. Tartę można przygotować w formie o średnicy 21cm . Tarta czekoladowa z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 60g cukru(...)pudru 20g kakao 1 żółtko 1-2 łyżki zimnej wody szczypta soli MASA BUDYNIOWA 400ml mleka 200g jogurtu greckiego 50g gorzkiej czekolady 40g cukru 1 opakowanie budyniu czekoladowego (bez cukru) 300g truskawek Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać z cukrem pudrem i kakao, składniki suche dokładnie ze sobą wymieszać - dodać posiekane na mniejsze kawałki

Smakołyki Bereniki
Biszkopt czekoladowy z jabłkami 192

Podczas Świąt wypróbowałam nowy przepis na biszkopta z prażonymi jabłkami. Ciasto jest banalne ale w przygotowaniu. W smaku jest interesujące i niezwykle owocowe. Smak jabłek podkreśla sok pomarańczowy oraz słodkie budynie śmietankowe. Spróbujcie koniecznie. Biszkopt czekoladowy z jabłkami Składniki na biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę(...)odparować ani rozpaść się na kawałki). W międzyczasie mieszamy budynie z mąką i sokiem pomarańczowym. Gotową mieszankę wlewamy do jabłek. Gotujemy chwilkę, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Upieczonego biszkopta przekrawamy na pół. Na spodnią warstwę wykładamy jeszcze ciepłą masę jabłkową i przykrywamy drugą częścią biszkopta lekko dociskając. Wierzch ciasta możemy udekorować wg własnego pomysłu. Ja wybrałam białą polewę

Pyza i Surówka
Tartaletki z budyniem i owocami 630

można go przyrządzić samemu z mieszanki mleka i mąki, dzięki temu będzie trwalszy.Z podanego przepisu można przygotować 10 tartaletek o średnicy 9cm. Tartaletki z budyniem i owocami Składniki:ciasto kruche 200g mąki pszennej100g masła50g cukru pudru1 żółtko2 łyżki zimnej wodyszczypta solimasa budyniowa1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru375ml mleka2 łyżki cukru30g masładekoracja80g jagód180g malinmasło do wysmarowania foremekmąka do podsypania Wykonanie:- mąkę(...)wyłożyć kolejne foremki- ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia- upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami - z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się zagotuje, wlać rozrobiony budyń, gotować 2-3 minuty

Smakołyki Bereniki
SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KREMEM JABŁKOWO-BUDYNIOWYM 180

Gwarantuję , że zniknie jeszcze ciepła i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: NADZIENIE: *jabłka – 1 kg * sok jabłkowy – 1 l * budyń śmietankowy z cukrem – 3 op * cynamon – 3 łyżki CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * masło – 250 g * żółtka – 6 szt * cukier puder – 1 szkl * śmietana kwaśna 18% – 1 łyżka(...)cynamonem. 750 ml soku zagotowujemy, w reszcie rozrabiamy budynie, a następnie wlewamy do soku i dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: 1 częścią ciasta wylepiamy blachę, przykrywamy jabłkami i zalewamy budyniem. Przykrywamy rozwałkowaną resztą ciasta i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika ( z termoobiegiem ) na ok. 50-60 minut. Smacznego! Ps.jeśli chcemy mieć bardziej zbitą, sztywną masę ciasto wkładamy dodatkowo na kilka

Ostra na Słodko
CIASTO Z KREMEM BUDYNIOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 121

Myślałam, że seria truskawkowych przepisów już się u mnie skończyła, ale nie! Jeszcze będę miała dla Was kilka słodkości z tymi owocami lata. Dziś zapraszam na

Ostra na Słodko
CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM + FILMIK 95

Smaczne ciasto z jabłkami i budyniem na małe co nieco. Wychodzi każdemu, polecam.  SKŁADNIKI :  1 budyń wniliowy bez cukru  3 łyżki cukru  400 ml mleka CIASTO  3 jabłka 3 jajka  150 g cukru 1 cukier waniliowy  150 ml mleka 3/2 % 300 g mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  forma(...)mikserem, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Do ciasta dodajemy jabłka, mieszamy.  Na blaszkę wyłozoną papierem wykładamyciasto. W woreczku z budyniem ucinamy koniec i rwyciskamy budń na cieście tworząc kratkę.  Ciasto pieczemy w temperaturze 170/180 % C, przez 45 minut, funkcja termoobieg. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Niemiecki makowiec 290

Makowiec nie jest najpopularniejszym ciastem we wrześniu, kojarzy się nam raczej ze Świetami i tradycyjnym polukrowanym ciastem. Bardzo lubię wszystkie ciasta z makiem, dlatego zapraszam Was

dolcevitainmykitchen
Pasiak. Ciasto karmelowe z dwoma kremami 185

Ale pyszne ciasto upiekłam! Ma bogaty bukiet bo jest karmelowy smak samego ciasta, nuta kawowa w kremie budyniowym, owocowy akcent konfitury oraz mak i skórka pomarańczowa

Smaczna Pyza
3 bit 168

Hej! A teraz smaczne ciasto bez pieczenia znane pod nazwą 3 bit. Wielkim plusem jest to, że robimy go niemal z prędkością światła ☺ , no i z

Tylko pysznie
Babeczki czekoladowe z budyniem waniliowym i figami . 128

czekoladowe i pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka , ma być gęsty. Do foremek na babeczki lub małych papilotek nakładać po łyżce ciasta , następnie łyżeczkę budyniu i znowu łyżkę ciasta. Figi umyć i pokroić w pół plasterki ułożyć na babeczce lekko dociskając. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka .  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania