ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:74/780)

Ciasto snikers 218

orzechowo – miodową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy. Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci   placek (bez polewy) w tej samej temperaturze czyli 170 stopni C, tylko trochę krócej czyli 12 minut. Przygotować budyń(...)momentu aż zgęstnieje energicznie mieszając. Po ugotowaniu wystudzić. Na jedną część placka ( bez polewy) rozłożyć równomiernie wystudzony budyń, przykryć drugim plackiem ( bez polewy) i rozsmarować na nim równomiernie masę kajmakową. Masę kajmakowa przykryć ostatnim plackiem z plewą orzechowo miodową. Ciasto wstawić na noc do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z budyniem i karmelizowanym rabarbarem. 218

pieczemy 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni C, wysypujemy fasolę lub kulki, wyciągamy papier i pieczemy kolejne 10 minut, aż się zarumieni. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy budyń. MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy z cukrem na 500 ml mleka 500 ml mleka 1 łyżka cukru      400 ml mleka zagotowujemy. W reszcie roztrzepujemy proszek(...)budyniowy i cukier, gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.      Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, wylewamy na nie budyń (ja dałam około 3/4 porcji, resztę wynegocjował synek ;), a na nim równomiernie rozkładamy rabarbar. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika na około 10 minut i dopiekamy. Gotowe dobrze chłodzimy, inaczej będzie się źle kroiło

Rozpustne gotowanie
Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek 184

Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek – Zapraszam na pyszną szarlotkę z budyniem na kruchym, waniliowym cieście. Wygląda wspaniale. Jest bardzo smaczna, troszkę karmelowa od brązowego cukru i budyniu toffi, wilgotna. Takie idealne ciacho do popołudniowej herbaty. Z przepisu uzyskamy dużą blaszkę. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)minutę. Zdjąć z ognia i budyń dodać do jabłek, wymieszać szpatułką, patrz FILM . 6. Podpieczony spód posypać bułką tartą i wyłożyć na niego jabłka wymieszane z budyniem, wyrównać. Wierzch posypać cynamonem. Drugi kawałek ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ciasto w blaszce równomiernie posypać startym ciastem i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze

Mała Cukierenka
CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 1003

margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka masa: 1,5 l mleka 4 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru kryształu ponadto: 1,5 kg miękkich jabłek Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i pokrojoną w kostkę margarynę.  Posiekać nożem. Dodać żółtka. Śmietanę wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)ciasto dzielimy na 2 części, każdy kawałek rozwałkowujemy. Blaszkę o wym. 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy jedną część ciasta, następnie układamy plasterki jabłka, wylewamy budyń i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w 180 stopniach C przez 50-55 minut. Gdy wystygnie posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Kruche z jagodami i czekoladowym budyniem 98

Kolejne ciasto do kolekcji ;) Tym razem mam dla Was kruchy placek z jagodami i czekoladowym budyniem. Po prostu pyszne! Rozeszło się raz dwa, ledwo co kawałek uchowałam do zdjęcia ;) Mój mąż śmieje się już, że ciągle siedzę w kuchni i piekę, jak nie dla nas to znowu dla rodziny i znajomych, żartuje, że jestem już uzależniona od pieczenia ciast(...)ciasto. Nakłuć widelcem. Schłodzić w lodówce na czas przygotowywania budyniu. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Przygotować kruszonkę - mąkę, brązowy cukier i masło połączyć ze sobą. Ciepły budyń wyłożyć na ciasto, na nim umieścić jagody. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO Z JABŁKAMI I DELIKATNĄ PIANKĄ 154

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek  PIANKA : 5 białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40 g 0,5 szklanki oleju ORAZ : 1 kg jabłek cukier cynamon WYKONANIE CIASTA : Przesiewamy mąkę razem z proszkiem i cukrem pudrem, dodajemy tłuszcz i dobrze siekamy. Następnie robimy wgłębienie do którego dajemy żółtka. Zagniatamy ciasto(...)dusimy, aż jabłka się rozpadną. Na koniec dosładzamy, dodajemy cynamon. Odstawiamy do wystygnięcia.  ROBIMY PIANKĘ : Białka ubijamy na sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń.   SKŁADANIE CIASTA :   Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka. Wylewamy piankę. Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się

Pani na deser
Szarlotka z kremem budyniowym 2117

jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao KREM BUDYNIOWY: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki 30% Ciasto kruche . Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimnym masłem, a następnie dodać jajka, żółtka i śmietanę(...)Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy skruszeje. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Drożdżówka z malinami i budyniem 200

drożdży100g cukru500g mąki pszennej80g miękkiego masła1 jajko1/2 łyżeczki solibudyń waniliowy (użyłam gotowego z torebki)200g malinZacząć od przygotowania budyniu. Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże. Dodać do przesianej wcześniej mąki. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto ręką lub mikserem.Wyrobione(...)ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około pół godziny do wyrośnięcia.Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Na cieście rozłożyć równomiernie budyń (przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu) i maliny. Ciasto zrolować, zaczynając od dłuższego brzegu. Pokroić na 3-4cm kawałki (ślimaki) i ułożyć w okrągłej

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche z jabłkami i budyniem 143

Uwielbiam ciasta z jabłkami, które często gości na moim stole. To ciasto możemy przygotować na różne okazje lub święta. Składniki: Ciasto : żółtka 6 szt margaryna 1 kost mąka 3 szkl cukier 3/4 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki Budyń: mleko - 1 l budyń śmietankowy - 2 opak po ( 64 g ) cukier - 4 łyżki Dodatkowo: jabłka - 1,20 kg cukier - 3 łyżki(...)mleka, dodać cukier, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy wlać na gotujące się mleko, mieszając, doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Wylać gorący budyń na jabłka. Jabłka posypać resztą kruszonki. Ciasto włożyć do piekarnika i piec przez ok. 45 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Przepis na sernik czekoladowy 183

budyń czekoladowy z cukrem Winiary 100 g gorzkiej czekolady białe płatki czekoladowe 100 ml śmietanki 30% lub 36 % posypka czekoladowa Jeśli macie ochotę to można do sernika przygotować czekoladowy kruchy spód : 1/4 kostki margaryny 1-2 żółtka 1/2 szklanka mąki 2 łyżki cukru + 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Przygotowanie kruchego ciasta(...)żółtko, 1/2 szkl. mąki, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżki kakao, miksujemy i wykładamy ciastem dno blaszki. PRZYGOTOWANIE  czekoladowej Masy serowej : Piekarnik nagrzewamy do 180 C. W metalowej misce mieszamy dwa gatunki sera z jajkami i budyniem, wszystko mieszamy ręcznie za pomocą trzepaczki. W rondelku rozpuszczamy masło z połamaną czekoladą i słodką śmietanką, studzimy i dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka budyniowe kotki 157

przepis. Modyfikowałam go już na wiele sposobów i jeszcze nie zdarzyło mi się, że ciasteczka się nie udały :) Dą bardzo kruche i można wyczuć w nich delikatny smak budyniu. Z ciastem dobrze się pracuje i można wykorzystać foremki z wytłoczkami - nic podczas pieczenia nie zniknie. Polecam też dodać do ciasta kilka łyżek mielonych orzechów - wtedy wychodzą jeszcze bardziej aromatyczne :) Ciasteczka(...)budyniowe kotki 220 g mąki żytniej i orkiszowej razowej 80 g ksylitolu 100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(u mnie śmietankowy) 2 żółtka 4 łyżki mleka(można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki i piec w 180 stopniach koło 12 minut. inspirowane tym przepisem

FitKot
Tarta serowo-pomarańczowa 196

szklanki cukru szczypta soli Nadzienie: 65 dag kremowego twarogu 100 ml mleka zagęszczonego słodzonego 2 łyżki masła 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy do ciast 1 budyń śmietankowy 2 czubate łyżki śmietany 18% 1 szklanka musu pomarańczowego lub dżemu ja użyłam   OWOCOWA ROZKOSZ   Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać(...)dodać wiórka masła zimnego z lodówki, zagnieść szybko ciasto.Wylepić ciastem formę do tarty o średnicy 30 cm.schłodzić ciasto w lodówce około 30 minut. 2. W tym czasie przygotować masę serową: Twarożek utrzeć z jajkami cukrem i śmietaną dodać budyń wlać mleko oraz olejek krótko zmiksować aby niepotrzebnie nie napowietrzać masy-tarta po upieczeniu ma być równa jak stół

Wanilia i Kardamon
Ucierane Ciasto Jabłkowo - Gruszkowe 162

budyniem: 300 ml soku tłoczonego z jabłek lub innego 50 g masła 3 łyżki cukru 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru (40 g) Masa z mascarpone: 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 gruszka 1 łyżeczka soku z cytryny Ciasto 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy(...)soku. Gotujemy budyń, a następnie odstawiamy przykryty folią spożywczą (aby nie utworzył się kożuch) do prawie całkowitego wystudzenia. 5. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce budyniu. 6. Ciasto przekrawamy na dwie części i wykładamy masę budyniową, przykrywamy drugim blatem. Masa mascarpone 7. Mascarpone ubijamy krótko mikserem razem z cukrem pudrem i wykładamy na wierzch ciasta. Chowamy ciasto

Gotowanie...to proste !
sezamowiec 157

końcu inspiracją do upieczenia ciasta. Bałam się, że warstwa sezamowa wyjdzie zbyt twarda żeby ją kroić, bo robiłam "na oko" ale wyszła idealna: krucha i nieprzesłodzona.Żeby ciasto przełożone samym budyniem nie było mdłe to całość wzbogaciłam grubą warstwą powideł śliwkowych. Ciasto wyszło przepyszne, nie sposób się oderwać od tego sezamkowego smaku.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto(...)mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć a następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Gotową masę podzielić na połowę.  W blaszce wyścielonej papierem lub folią ułożyć jeden blat ciasta z sezamem. Rozsmarować na nim połowę kremu, przykryć ciastem bez sezamu. Posmarować powidłami a na nich delikatnie rozłożyć resztę kremu. Przykryć ostatnim ciastem. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia