ciasto z białek - 13466 przepisów (strona:4/898)

Ciasto z masą budyniową i czekoladową 85

było. Czas spędzony na pieczeniu ciast jest wtedy bardzo miło spędzony. Pełen zabaw, śmiechu i opowiadań. Uwielbiam ten magiczny czas.   Ciasto z masą budyniową i czekoladową CIASTO: 6 białek 15 dag cukru 10 dag orzechów 2 łyżki oleju(...)mąki MASA: 6 żółtek 3 budynie waniliowe 1 tabliczka czekolady 3.5 szklanki mleka 1 szklanka cukru (po pół szklanki na masę) 1,5 kostki margaryny spirytus do smaku Ciasto: białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Wlać olej i zmiksować krótko. Mąkę wymieszać z orzechami i wsypać do masy. Wymieszać łyżką. Masę na ciasto przełożyć do brytfanny

Gotuję Testuję
Torcik kokosowo-porzeczkowy 79

wszelkie imprezy-do tego kremu pasują wszystkie czerwone owoce lata: maliny, wiśnie, truskawki, czereśnie. Ciasto podane na talerzu z serii  RAJSKI OGRÓD  Bogucice Składniki: Ciasto: 6 białek 15 dag cukru drobnego 5 dag mąki tortowej 5 dag wiórek kokosowych białych 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia Krem: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki czarnej porzeczki 3 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe do dekoracji czarna porzeczka do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto:Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem a na koniec wsypać wiórka kokosowe, delikatnie wymieszać do połączenia. Podzielić ciasto na trzy części, każdą część

Wanilia i Kardamon
Kruszaniec vel Pleśniak 92

łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500g mąki krupczatki 2 łyżki kakao słoik kompotu agrestowego lub 2 małe słoiczki kwaśnego dżemu (najlepiej agrestowego, kiwi, limonka, wiśnia, porzeczka) Wykonanie ciasta: Białka oddzielić od żółtek. Wyrobić ciasto z żółtek, 3 łyżek cukru, masła (+smalec), proszku do pieczenia i mąki. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej części dodać 2 łyżki(...)białe ciasto zetrzeć kulkę ciasta brązowego. Na kakaowe ciasto nałożyć dżem lub owoce z kompotu (bez syropu - syrop wypić :) ). Na owoce nałożyć pianę z białek a na nią zetrzeć kulkę ciasta białego. Piec ok 35-45 minut w temperaturze 180 stopni. Blaszka: prostokątna

Mania Wypiekania
Ciasto ze śliwkami i kisielem 111

kruszonkę a pozostałe rozprowadzamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasto na kruszonkę wkładamy do lodówki. Śliwki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, pozbywamy się pestki i układamy na cieście. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać cały kisiel. Pianę wykładamy na śliwki. Ciasto przeznaczone na kruszonkę musimy zetrzeć na grubych oczkach tarki na pianę(...)białek i kisielu. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 45 minut. Smacznego

paapilotkaa
Fale Dunaju 84

wiem, że do tego ciasta będę często wracał. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła cukier waniliowy 300g drylowanych wiśni 3 łyżki kakao sól Krem: 2 paczki budyniu 700ml mleka Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć(...)masę. W międzyczasie w rondelku rozpuścić masło. Roztopione masło dodawać powoli do żółtek i ubijać na średnich obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Całość przesiać do ciasta i dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać 3 łyżki cukru i dokończyć ubijanie. Do ciasta dodać ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić

Jacob Tastes
Cygańskie ścieżki 2414

Ciasto cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Jest trochę pracochłonne, ale efekt końcowy jest wspaniały. Warto je przygotować. Polecam!!!  SKŁADNIKI: Ciasto: 9 białek, 4 żółtka, 1,5 szklanki cukru, 1,5 łyżki cukru waniliowego, 1,5 szklanki mąki + 2 łyżki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanka oleju, 1 łyżka kakao, 3 łyżki suchego maku, 1 opakowanie kisielu wiśniowego, Masa: 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 5 opakowań galaretek o różnych kolorach. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję cukier oraz cukier waniliowy. Nadal ubijając dodaję naprzemiennie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Miksuję. Ciasto dzielę na cztery równe części

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szarlotka z zieloną bezą 71

cukry waniliowe 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek kostka margaryny 2 op. kisielu jabłkowego 6 jabłek 6 gruszek szczypta soli Żółtka oddzielamy od białek. Zagniatamy ciasto z 1 cukrem waniliowym,1/2 szklanki cukru, mąką, proszkiem do pieczenia i margaryną. 1/3 powstałego ciasta wkładamy do zamrażarki, a resztą wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka(...)kawałki. Tak przygotowane owoce wrzucamy do rondelka,podlewamy wodą  i posypujemy cukrem waniliowym.Owoce dusimy przez około 15-20 minut i odstawiamy do ostygnięcia.Ostygłą masę wykładamy na ciasto. Białka ubijamy z solą na sztywną pianą wraz z resztą cukru i kisielami. Pianę wykładamy na owoce wyrównując wierzch. Na koniec wyjmujemy ciasto z zamrażarki rwiemy na małe kawałki

Around the flavors
Ciasto "Cycki Murzynki" 264

Ciasto bardzo znane wszystkim, ale przeglądając swój zeszyt z przepisami zauważyłam, że dawno nie piekłam.  I oto jest pyszne ciacho. Składniki: Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy(...)żółtka 3 łyżki mąki 1/2 l mleka 250 g masła 1/2 szklanki cukru Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka 50 g masła Dodatkowo biszkopty rodzynki Wykonanie: Ciasto: Białka ubić na sztywno, a następnie ubijać dodawać stopniowo cukier. Wsypać mak, wiórki, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec

O kuchni z uczuciem
Pijak 63

pewno wszystkim znane - z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem.  Stąd nazwa "pijak" .  Ciasto pięknie się prezentuje,  a jeszcze bardziej smakuje .   Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe(...)łyżki mąki ziemniaczanej  i to wszystko mieszamy  i wlewamy do gotującego się mleka.  Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła. Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę

Pyszności Słodkości
Pijak 99

ciasto jest na pewno wszystkim znane, z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem. Stąd nazwa "pijak" . Ciasto pięknie się prezentuje, a jeszcze bardziej smakuje. Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe Powyższe składniki gotujemy(...)łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej i to wszystko mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Następnie po ostudzeniu przygotowany budyń wyrabiamy z kostką masła. Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę

Salonik smaków
Cycki murzynki 275

drugi dzień lecz kto by tak długo czekał? No i ta nazwa.. Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń(...)waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto z kiwi i budyniem pod kokosową pierzynką wg Di 51

źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspirację na to ciasto znalazłam na stronie: MniamMniam.pl. Zrobiłam je jednak całkowicie po swojemu. Dodałam bezę (bo szkoda było wyrzucać białka) i tzw. kokosową pierzynkę. Ciasto jest niezwykle proste w wykonaniu a smakuje i wygląda rewelacyjnie. (Blacha 17 x 31 cm, ewentualnie większa keksówka) Ciasto:  250g mąki pszennej 120g margaryny(...)budyniu wmieszać masło, lekko ostudzić i przełożyć na ciasto z kiwi.   Białko z cukrem i szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Na budyniu zetrzeć połowę schłodzonego ciasta, posmarować białkiem, zetrzeć resztę ciasta kruchego oraz ciasto z wiórkami kokosowymi. Piec około 50 minut w 180 stopniach. (*) Ocet sprawia, że ciasto jest bardziej kruche. Nie jest wyczuwalny, ale można

Di gotuje
Ciasto pleśniak 50

oczkach, kakaowe ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania, stopniowo (łyżka po łyżce, cały czas miksując) dodać cukier. Wyłożyć na kakaową warstwę ciasta. Na białka zetrzeć jasną część. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok.50 minut. Przed podaniem, pokrojeniem, dokładnie wystudzić. Smacznego

CookYourself
Tort migdałowy 68

Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i stopniowo dodawać do białek delikatnie mieszając. Następnie powoli wlewać olej, delikatnie mieszać, a na końcu dodać mielone migdały i wymieszać.Dno tortownicy (20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną i wysypać bułką.Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika.piec w temperaturze 180 stopni

Mix smaku
Prince Polo 502

Ciasto na specjalne okazje. Mało tego, że bardzo fajnie wygląda, to jeszcze smakuje bajecznie ;) Przepis pochodzi ze strony  Zjem to! Polecam!:) Blaszka 22x33cm. Składniki: Ciasto: 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100g siekanych orzechów włoskich 100g siekanych orzechów laskowych (zamiast orzechów laskowych mogą być też włoskie) 100g wiórków kokosowych 100 g batonów Prince Polo o smaku(...)cukrem. Szklankę mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć, wlewamy masę mączno-jajeczną i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier, ubijamy. Dodajemy orzechy, wiórki i batony starte na tarce o małych oczkach. Mieszamy delikatnie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia

Czerwona Porzeczka