Proste i pyszne, z dodatkiem mleka kokosowego na wierzch zadowoli każdego smakosza czekolady. Mimo że jest to ciasto jest również bogactwem wielu wartości odżywczych. Jakich? Dodatek kakao to dodatek magnezu. Nie muszę chyba wspominać o cudownych wartościach oleju i mleczka kokosowego. Banan? To przecież skarbnica potasu! A więc nic tylko się zajadać. Składniki: 200g mąki ryżowej 100g gorzkiej czekolady(...)winnego 2 banany 200 ml mleczka kokosowego 5 łyżeczek ksylitolu 2 łyżki kakao 200 ml mleka ryżowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni bez termoobiegu. Suche składniki mieszamy w osobnej misce. Mokre dodajemy do innej miski i miksujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i miksujemy. W razie gdyby ciasto było zbyt
madamekuchnia.wordpress.comjest łatwo strawna dlatego coraz więcej osób po nią sięga. Mus owocowy z kiwi i banana z komosą ryżową Z komosy ryżowej przygotowywałam już pierogi , na które przepis znajdziecie na blogu. Gotowałam ją wtedy i wykorzystałam jako jeden ze składników nadzienia do ciasta pierogowego. Komosy preparowanej nigdy wcześniej nie używałam i w przepisie poniżej wykorzystałam ją po raz pierwszy(...)kulki lub dodać ją jako dodatek do ciasta chociażby połączoną np. z karmelem. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania owocowego musu. 6 owoców kiwi 2 średnie banany 2 łyżki miodu akacjowego 150 gr jogurtu naturalnego
mecooksgarść posiekanych orzechów ( wedle uznania) Wykonanie: Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą łączymy. Następnie dodajemy do nich zblendowane banany, jajka, olej, mleko, masło orzechowe oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy raz jeszcze. Ciastem wypełniamy papilotki. Pieczemy w temperaturze 200*C przez około 30 minut. ( do suchego patyczka
The Sweet Damseldyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić 150 g masłem roślinnym) 200 g cukru (zmieszałam pół na pół z trzcinowym) 2 banany 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli(...)masę wraz z cukrem Dodać banany i ponownie utrzeć W oddzielnej misce zmiksować „maślankę” z dyniowym puree Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy, na przemian dodawać po trochu masy maślankowej i masy bananowej Można od razu dodać do całości kakao, albo tak jak ja najpierw z 1/3 ciasta upiec krążek bez kakao
greenscarfprzygotowanie zajmuje dłuższą chwilę . Nie powiem, że jest to niskokaloryczny tort, bo węglowodanów i oleju w nim nie brakuje Ale powiem, że jest to chyba najzdrowsza wersja wegańskiego czekoladowego ciasta, dodatkowo bardzo przyjazna dla alergików. Nie ma w nim glutenu, mąki, orzechów i oczywiście żadnych zwierzęcych produktów, a bazą dla “biszkoptów” jest komosa ryżowa (ang. quinoa). Tak, tak, to bezglutenowe(...)wykałaczka wetknięta w ciasto będzie sucha. Upieczone krążki odstawiamy do przestudzenia. Na odpowiednio dużym talerzu układamy jedno ciasto – polecam przewrócić je do góry dnem, bo spód biszkopta jest równiutki i ładniej wygląda Smarujemy połową polewy czekoladowej i układamy na niej banany pokrojone w plasterki. Można oczywiście użyć dowolnych owoców – bardzo dobrze sprawdzają się truskawki albo pomarańcze pokrojone
Lamarida.plszklanki wody (u mnie lekko gazowana) 3 łyżki mąki ryżowej – użyłam Incola ulubione owoce – u mnie banany, morele trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników odrobina oleju Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy wodę, budyń (proszek) i mąkę ryżową. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto będzie dość rzadkie. Wylewamy porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię (ja przeważnie nalewam odrobinę oleju wyłącznie przed
Słodkie okruszkiRudolfinio Czerwononosy bardzo poważnie podchodzi do kwestii posiłków. Nawet tych w pracy. Gdy wybija godzina "W" rzuca robotę w diabły. Nie ma znaczenia czy jest akurat
bastalenacukier waniliowy mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Do wystudzonej mieszaniny dodajemy jajka, roztrzepujemy łyżką lub trzepaczką, dodajemy pokrojone na malutkie kawałki banany,(można rozgnieść widelcem) dodajemy śmietanę i mieszamy, wsypujemy składniki suche, mieszamy łyżką aż uzyskamy gładkie gęste ciasto. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, napełniamy ciastem do ¾ wysokości. Pieczemy przez 20 minut w temp 180*c. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonpół szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250 ml.) 2 małe jajka lub 1 L 1/4 szklanki oleju szczypta soli Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części przekładamy do miski dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęstawe ale lejące. Rozgrzać patelnię do smażenia naleśników, posmarować olejem nakładać ciasto porcjami. Smażymy na średnim ogniu, uważamy aby nie był
Andzia Pichcikakao 1 łyżeczka guarany Ponadto: olej do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę. (Mogą pozostać kawałeczki banana.) Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron. (Są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu.) Mleczko kokosowe oraz
Di gotujedodać jajko, cukier, ekstrakt z wanilii i wymieszać, następnie dodać mąkę jaglaną i proszek wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kosteczkę banana i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić około 2 łyżek oleju kokosowego, nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Placuszki odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podawać ze śmietaną i owocami
Sama słodycz i szczypta chiliwilgotnym ciastem na Wielkanoc. Można go zajadać z dżemem na śniadanie, możliwości jest sporo, wybierzcie sami. Dodam ze to całkiem zdrowe ciasto i niezły wymiatacz, jelita się cieszą bo błonnika w nim sporo, polecam. Użyłam tutaj mocno dojrzałe banany i mam tu na myśli banany które mają czarną skórkę, wtedy w nich najwięcej zdrowo przyswajalnego cukru. Chlebek bananowy - bananowy keks
Moje Małe Czarowaniejogurtu i dokładnie wymieszać. Lekko gęstą masą polewać babkę i dekorować ciasteczkami. *Polecamy samemu ugotować fasole, ponieważ naszym zdaniem ciasta wychodzą smaczniejsze. ** Może być naturalna, jednak smakowe skutecznie maskują posmak strączków. Przy naturalnej można użyć dojrzałego banana
Candy Pandasciepłe miejsce na 15 minut. Do miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, ciepłe mleko, ciepłą wodę, rodzynki,pokrojony w kostkę banan, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać wszystko łyżką, odstawić na 5 minut. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć ciasto dużą łyżką. Smażyć na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i polane kompotem
Kuchnia Pokoleńosób chcących odżywiać się optymalnie: liczbę kalorii, bilans makroskładników, zawartość mikroelementów czy indeks glikemiczny. W naszej ofercie znajdują się batony i ciasta bezglutenowe, bezlaktozowe, czy też stworzone z myślą o diabetykach. 1. Baton żurawina + jagody goji 140g Składniki: banany, płatki owsiane, płatki jęczmienne, odżywka białkowa, żurawina, jagody goji. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 300kcal, tłuszcz 4g, węglowodany 52g, białko 14g. Opinia
Be Fit Be Strong