miękkie czekoladowe ciasto jest tak dobre, że nawet bez owoców wzbudzi zachwyt, a jeżeli już z owocami to można po za truskawkami wykorzystać wiśnie, czereśnie, borówki. a nawet brzoskwinie czy morele. Konsystencją przypomina ciut biszkopt, więc śmiało można je czymś przełożyć i mieć tort, ale dzięki dodaniu czekolady nie jest suche. Nie mam pojęcia ile dni wytrzyma(...)truskawek Przygotowanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z olejem. W dużej misce zblenduj banana z cukrem ,i mlekiem , po czym dodaj masę czekoladową i wymieszaj. Do powstałej masy przesiej mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do tortownicy, a na wierzchu ułóż owoce lekko je wciskając. Piecz w temp. 170-180 C przez 50-60 minut
greenscarffajne ciasto , ma dużo swoich zwolenników , ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także smakuje super . Składniki ( składniki są na tortownicę 32 cm ) 1 litr śmietany 30% 1 kubeczek(...)wykładam spód i boki tortownicy masą z herbatników , jak już mamy wyłożoną tortownicę masą z herbatników to wylewam całą masę śmietanowa do tortownicy i zdobię owocami , ja miałam akurat banany , ale to jest według uznania , i wstawiam do lodówki na kilka godzin , bądź
Mój Smakmąki 1,5 łyżki margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Banany zmiksować Dodać do nich jajko oraz rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wymieszać. Następnie dodać wymieszane składniki suche: cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Połączyć na jednolitą masę. Na koniec wsypać orzechy. Połączyć je z masą. Ciasto przelać do formy. Piec około godzinę w temperaturze 170-180 stopni. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówidealne - wilgotne, miękkie i mocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji. W tym przepisie dodałam bardzo dojrzałego banana, którego można wyczuć w smaku i który zapewnia zdrowej słodkości. Dorzuciłam(...)bardzo dokładnie przepłukać. Przełożyć do blendera, dodać jajka, banana oraz kakao i zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę keksówkę wyłożyć papierem i posmarować olejem kokosowym. Wylać masę i piec przez około 35 - 40 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i pokropić po cieście
Healthy food explorercukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki. Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Tortownicę o średnicy ok 18 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy
Życie zaczyna się w kuchnigryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan 30 g proszku do pieczenia (całe opakowanie) farsz: 1 słoik dowolnego dżemu około 200 g (na zdjęciu(...)aronii, możesz również to pominąć i dać 0 50 ml więcej mleka) Przygotowanie: Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wrzuć wszystkie składniki do dużej miski. Początkowo wymieszaj ciasto za pomocą dużej łyżki, a pod koniec zagnieć ciasto, przykryj i umieść w lodówce na czas przygotowywania kremu. Budyń wymieszaj z sokiem owocowym/mlekiem. Ugotuj budyń (nie zapomnij o cukrze). Wymieszaj
greenscarfpieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3 łyżki płatków owsianych 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyłam na bardzo małej patelni, dzięki(...)Czekoladę połamaną na mniejsze kawałki dać na talerz, w garnuszku zagotować wodę, przykryć talerzem, mieszając łyżką co pewien czas czekać aż czekolada się rozpuści. Gotowe naleśniki przekładać pokrojonym bananem i z góry polać czekoladą. Smacznego
pink envelopesmakowych. ***************** Kolejny efekt bawienia się, eksperymentowania ze składnikami wzywającymi do konsumpcji. Znów do akcji wkraczają przejrzałe banany. I kwaśna śmietana. Bałam się, co mi wyjdzie z tej całej kombinacji. Ponownie doznałam miłego zaskoczenia. BANANOWY SERNIK BEZ SERA. /autorski;/ blacha 23x33 cm ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżki kako 250g masła 4 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka(...)składników, zagniatam ciasto i na 30 minut wkładam do lodówki, aby stwardniało. Następnie wylepiam natłuszczoną blachę, zostawiając 1/3 ciasta na kruszonkę (jeśli wolimy grubszy spód, można kruszonkę pominąć). Na tak przygotowany spód wylewam masę śmietanowo-bananową. masa bananowo-śmietanowa 8 przejrzałych bananów (miąższ nie może być brązowy!) 4 duże kwaśne śmietany 12% (po 400g) 3 budynie waniliowe 3 budynie
W kuchni Karmel-itkikremem jaglanym Składniki – ptysie: Mąka – 1 szklanka Jajka – 4 sztuki Masło – ½ kostki Woda – 1 szklanka Składniki – krem jaglany: Kasza jaglana – 1 szklanka Mleko – 2 szklanki Awokado – 1 sztuka Banan – 4 sztuki Kakao – 4-5 łyżeczek Miód – 2 łyżki Wykonanie - ptysie: W garnku roztopić masło, a następnie dodać do niego wodę. Do garnka wsypać mąkę i bardzo energicznie całość mieszać(...)jego pomocą wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy minimum 3cm. Ciasto piec w 200 stopniach przez 20-30 minut, aż będą miały ładny złoty kolor. Wykonanie – krem: Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować na mleku z miodem i 1 bananem. Gdy kasza wystygnie, zmiksować ją na gładki krem z awokado i pozostałymi bananami. Do masy dodać kakao
Kuchnia Bon Appetitszklanki cukru 2 łyżki oleju 3 łyżki płatków owsianych Dodatkowo 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i połączyć ze sobą składniki. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyć(...)mniejsze kawałki przełożyć do miseczki. Zagotować w garnuszku wodę i przykryć miseczką z czekoladą, tak by nie dotykała gotowanej wody. Poczekać do momentu, kiedy czekolada się rozpuści. Pokroić banana na plasterki i poukładać na naleśnikach. Następnie polać rozpuszczoną czekoladą
Pink Envelopeciasto jest bajecznie proste do zrobienia, lekkie ale nie suche dzięki dodanym owocom. Smakowało nawet Miśce, przyłapałam ją jak wyżerała łyżką prosto z formy. A tak poza tym to całe sama zjadłam w niespełna dwa dni. Składniki na małą formę np. tortownice o średnicy 20 cm: 200 g mąki jaglanej 150 ml mleka sojowego 30 ml octu jabłkowego 1 banan(...)oczyszczonej Przygotowanie: Do mleka dodaj ocet jabłkowy i odstaw na 10-15 minut. Zblenduj banana, cukier i olej na puszystą masę. Do powstałej masy przesiej mąkę jaglaną z sodą, wymieszaj i dodaj mleko zakwaszone octem. Na samym końcu dodaj owoce i delikatnie przemieszaj. Przełóż ciasto do formy lekko wysmarowanej olejem. Całość piecz 40-50 minut w temp
greenscarfskładniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz, pokrój na kilka kawałków, następnie wszystkie składniki połącz ze sobą
Powiedz dietom nieCię zainspirować i mam nadzieję, że wybierzesz coś dla swojego dziecka. Zacznijmy od przekąsek, które przygotujesz w krótkim czasie Owoce Najszybsze i najprostsze przekąski do zabrania. Banany, jabłka, gruszki itp. wystarczy pokroić i włożyć do pudełka. Bakalie Rodzynki, daktyle i orzechy. Kinder pingui Ten przepis już pojawił się na blogu jakiś czas temu. Nie każdy czyta bloga od deski(...)możesz włączyć piekarnik) to proponuję: Ciastka owsiane Banan + owsianka + słonecznik Po więcej przepisów na ciastka zapraszam tutaj>>>> Pierogi drożdżowe z jabłkami XXL To ostatnio hit naszych podróży. Lila często wspomina, że na placyku jadła pyszne pierogi z jabłkami. Robiłam je ostatnio z trzy razy! Ciasto drożdżowe, a w środku niespodzianka - jabłko starte na grubych
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsoki powinni dawać nobla :D <3 - sok ananas - kiwi - szpinak to sok który ma kilka owoców w składzie banany, ananasy, winogrona, kiwi, pomarańcze, szpinak, ogórki, limonka, bardzo ciekawe połączenie smaków, myślę ze pyszne było by ciacho jakby zrobić ciasto shrek. Soki są mega pyszne, firma Victoria Cymes jest dobrze znana na rynku, nic dziwnego wiele lat tworzy solidną markę
Dziś Ja gotujewymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego ! Zapraszam
Kulinarne przygodyOdpoczęliście podczas świąt? Teraz czas na to, żeby odpoczęły nasze żołądki. Nie wiem jak Wy, ale ja sobie nieźle pofolgowałam, zwłaszcza jeżeli chodzi o ciasta 🙂 Ale
FlymetothespoonCynamon/skórka pomarańczowa Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała tortownica) Banana rozgnieść widelcem, dodać mąkę, płatki oraz cynamon i połączyć dokładnie, jeśli masa będzie zbyt luźna dodać więcej mąki Powstałe ciasto pokruszyć na owoce Zapiekać w 180 stopniach 20-30 minut w zależności jak mocno przypieczoną górę chcemy osiągnąć
HealthyCreationsbanany - 1 łyżka masła - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki rodzynek - sliwki i jeżyny Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gladki krem. Dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz pozostałe składniki oprocz owoców i ponownie chwilę miksujemy. Ciasto wykładamy na tortownice, na górze układamy owoce . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut
Szkrab Je Samposłodzenia wykorzystałam suszone daktyle. Jeśli więc macie ochotę na trochę zdrowej słodyczy, zapraszam po przepis :) PRZEPIS SERNIK W CIEŚCIE BANANOWYM BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut plus 50 minut pieczenia Składniki na foremkę 16cm CZĘŚĆ BANANOWA Duży dojrzały banan 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 40g mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 70g mąki pszennej pełnoziarnistej Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru
HealthyCreationsmąki arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut
Szkrab Je SamDzień warto zacząć od pożywnego śniadania, które doda nam energii. I taka właśnie jest jaglanka. Pyszna i sycąca. Połączenie masła orzechowego, karmelu i banana to niebo
Oryginalny smakpuszystą masę. Dodać jajko, zmiksować. Dodać rozgniecione widelcem banany ( bananów nie rozgniatamy na całkowitą papkę, najlepiej jeśli pozostaną kawałki bananów ), krótko zmiksować. Dodać resztę składników i wymieszać łyżką do połączenia. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką porcje ciasta: 1pełna łyżka - 1 porcja. Formować okrągły kształt. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciastka studzić
Opowieści z piekarnikatruskawki smakują najlepiej jedzone prosto z krzaczka, ale truskawkowe wypieki też są pyszne ^_^ albo knedle! Ja proponuję dzisiaj klasyczne ciasto. (przepis jest wegetariański - zawiera maślankę i jajko, ale możecie je zastąpić jogurtem sojowym, a zamiast jajka dodać np rozgniecionego banana ) Czytaj więcej
Kasia SarnaPyszne galaretki na bazie soku bananowego i soku z czarnych porzeczek. Połączenie bananów i czarnych porzeczek uwielbiam… Najczęściej łączę te dwa składniki przygotowując dwuwarstwowy koktajl
Oryginalny smakłyżki cukru perlistego Wykonanie: • Masło rozpuścić, wymieszać z mlekiem, 1 łyżką cukru i rozgniecionym bananem na miazgę. • Do ciepłej masy dodać obie mąki, skrobię, kakao i drożdże, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. • Przykryć ciasto i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ja nastawiam piekarnik
To co kochammoim ogródku był bardzo owocny. Z okazji, że bardzo lubię te owoce postanowiłam przygotować bardzo smaczne i apetyczne ciasto z gruszkami. Gruszkowiec jest bardzo wilgotny, słodki i syty, więc śmiało się można nim najeść. :) Składniki: 2 jajka 1 banan 10 tabletek słodziku 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia cynamon 2-3 łyżki wody
Truskawkowa Fiestaprzepis na kruszonkę Przygotowanie: W jednej misce łączymy ze sobą suche składniki, w drugiej mokre razem z dokładnie rozdrobnionym bananem. Mokre składniki przekładamy do suchych i starannie mieszamy, aż powstanie jednolita masa bananowo - czekoladowa. Do foremek na muffinki przelewamy ciasto na 3/4 wysokości, posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze
Moja smaczna kuchniaŚwiąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i bardzo
maniapieczeniapieczenia,sól,posiekaną drobno nożem czekoladę, W drugiej misce mieszamy mokre składniki,czyli: olej,jogurt,jajko,i rozgniecione widelcem banany, Następnie wszystko mieszamy razem i gotowe-prawda ,że proste? napełniamy nasze foremki do babeczek ok-3/4 naszym ciastem(czyli niepełne) i pieczemy PIECZENIE: Pieczemy ok 20 min w temperaturze 170 stopni i koniecznie z termoobiegiem-bo dzięki termoobiegowi pięknie
Swojskie jedzonkołyżeczka ekstraktu migdałowego 2-3 jabłka starte na tarce o drobnych oczkach ( świetnym zamiennikiem są również 2 banany pokrojone w plasterki + garść rodzynek :) ) olej rzepakowy Mąkę, cukier i drożdże wsypać do miski, dokładnie wymieszać. Wlać mleko sojowe. Ciasto wyrabiać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Wyrobione ciasto odstawić przykryte bawełnianą ściereczką na godzine w ciepłe miejsce. Do ciasta
Atlas Smakówgęste lub zbyt płynne, konsystencję możemy regulować dodając odrobiną mąki lub wody. Na przetartą tłuszczem patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Tak przygotowane naleśniki możemy podawać zarówno na słodko (z dżemem, owocami, serem, sosem czekoladowym, bananami itd.) jak i na ostro z farszem mięsnym, ewentualnie z warzywami
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia cukier puder i cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Banany miksujemy. Dodajemy mleko i jajko i znów mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek, sodę i sól. Miksujemy do otrzymania gęstego ciasta. W garnku rozgrzewamy olej. Kładziemy pączki na tłuszcz za pomocą łyżeczki. Najlepiej pomóc sobie drugą i spychać energicznie ciasto
Moje Kuchenne Rewelacjecukru pudru 1 jajko (roztrzepane) 1 1/4 szkl maślanki 20 g roztopionego masła 2 łyżeczki syropu klonowego 1 duży banan pokrojony w grubą kostkę A jak to zrobić: Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać łyżką na gładką masę. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Placuszki smażyć na rozgrzanej i suchej patelni, przewracając na drugą stronę, gdy na powierzchni zaczną
Kuchnia w opałachpestek dyni, siemienia lnianego, rodzinek i żurawiny jajko 1/3 szklanki mąki łyżka miodu Wykonanie: Suche składniki wsypujemy do miski, banany ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy miód oraz jajko i ręką łączymy je w jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto wykładamy łyżką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w temp 180 stopni przez 40 minut. Ciasteczka zawierają tylko naturalne
Taste Of My DayNaleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Przygotowanie
w kuchni i w ogrodzieNaleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Białka ubijam z solą na pianę. Resztę składników ucieram na gładką masę w mikserze lub blenderem. Łączę obie
prawdziwe jedzenie