ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:31/169)

Ciepłe bułeczki z konfiturą z wiśni 174

drugie śniadanie. Wasze dzieci będą wniebowzięte, zapewniam Koniecznie kupcie mleko. Ciepłe bułeczki z konfiturą z wiśni Drukuj przepis Składniki 2 słoiki konfitury wiśniowej zaczyn 2 szkl mleka 1 kostka drożdży 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej ciasto 1kg mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka 2 łyżeczki soli 4 łyżki masła kruszonka 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej(...)gnieść, gnieść, gnieść, aż będzie wyrobione i elastyczne. Krok 3 Podzielić ciasto na pół, znów na pół i na pół itd. Powinno wyjść 16 kulek ciasta. Każdą formujemy na placek. Na środek nakładamy konfiturę wiśniową. Zaklejamy w kulkę i formujemy ładną bułkę. Układamy na 2 blachach wyłożonych pergaminem. Krok 4 Kiedy już mamy wszystkie bułki smarujemy je białkiem pozostałym

CoolinarniePL
Francuskie poduszeczki z nadzieniem wg Aleex 119

intensywne przygotowania do świąt, którymi będę się z Wami dzielić. A dziś zapraszam na słodkie co nieco. Pyszny drobiazg, doskonale pasujący do popołudniowej, niedzielnej kawy. Składniki: • ciasto francuskie (gotowe lub samodzielnie przygotowane) • konfitura wiśniowa, powidła śliwkowe, nieco masy kajmakowej • jajko • cukier puder • cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Gotowe ciasto wyjąć z lodówki, aby nieco się ogrzało. 2. Blat ciasta rozwinąć

W mojej kuchni
Tort obłędnie czekoladowy. Z musem czekoladowym, kremem śmietankowo-czekoladowym i... 134

czekolady: 500 ml śmietany   kremówki (36%) 2   pełne łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 60 g czekolady mlecznej Ponadto: 1 słoik powideł śliwkowych 1 słoik dżemu wiśniowego Wykonanie: Tortownicę o średnicy 28 cm wysmarowałam masłem, spód wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Teraz zajęłam się czekoladowym spodem. Za pomocą miksera z końcówką do ubijania(...)paterę położyłam pierwszy krążek ciasta. Napączowałam delikatnie. Rozłożyłam połowę powideł śliwkowych i rozsmarowałam na całym krążku. Na powidłach położyłam połowę kremu śmietankowego. Równomiernie posmarowałam. Ułożyłam drugi krążek ciasta i napączowałam. Wyłożyłam dżem wiśniowy, który rozsmarowałam na całej powierzchni, a na nim rozłożyłam i rozsmarowałam mus czekoladowy. Kolej na trzeci krążek, który również polałam ponczem. Posmarowałam resztą powideł śliwkowych i wyłożyłam

Kuchnia u Krysi
Prosty murzynek z wiśniami. 143

Wiśnie to moje ulubione owoce. Ostatnio ukazał się na blogu przepis na frużelinę wiśniową , dziś zapraszam Was na pyszne ciasto. Przepis na murzynka z wiśniami jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu i zawsze się udaje. Poza sezonem możecie użyć wiśni mrożonych, lub z kompotu. Można też dodać inne owoce na jakie macie w danym momencie ochotę. Ciasto można

Kuchnia z widokiem na ogród
Wiśniowa chmurka z amaretto 214

smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto   a pianka bezowa wprost rozpływa się w ustach. Wiśniowa chmurka to prawdziwa gratka dla smakoszy wiśni . To ciasto to hit wśród letnich wypieków. Składniki na   blaszkę 25/30 cm Ciasto kruche: 1 pełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła 3 żółtka 3 łyżki(...)gorzkiej czekolady Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker 2 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2  szklanki białych wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,   połączyć   wszystko w misce zagnieść szybko

Wanilia i Kardamon
Tarta z rabarbarem 136

Ciasto na tartę 150 gram margaryny/ masła 100 gram cukru 200 gram mąki 1 jajko Masa rabarbarowa 5 dużych pędów rabarbaru 2/3 szklanki cukru 1 galaretka wiśniowa Wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Schładzamy, wyklejamy formę na tartę ( ciasto nakłuwamy widelcem ), ciastem i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 o C przez około 20 – 30 minut. Rabarbar obieramy, kroimy

Smaki Ewy
Pleśniak II 217

szklanki krupczatki 2 łyżki kakao 2 żółtka 125 g masła łyżka mleka Pianka: 6 białek 3 łyżki pudru łyżka soku z cytryny Dżem: słoik dżemu wiśniowego 3 łyżki likieru migdałowego Wykonanie: Ciasto jasne: Krupczatkę przesiać, dać do niej cukier, proszek, i pokrojone masło. Posiekać z mąką, dać żółtka i mleko. Dokładnie zagnieść. Podzielić na dwie jedna mniejsza, a druga większa

Moje pyszne gotowanie
Amoniaczek 215

jest on jakoś wyczuwalny chyba dzięki esencji arakowej, która daje ten specyficzny aromat. Ciasto pochodzi z dawnych książeczek wydawanych przez Poradnik Domowy. Pychotka11  Składniki: 6 jaj 30 dag cukru pudru 30 dag mąki łyżeczka amoniaku spożywczego pół kostki margaryny galaretki (u mnie wiśniowa i agrestowa) esencja arakowa Sposób wykonania: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka(...)jakieś inne ciasto z galaretką? Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną Chatka Baby Jagi Galaretki z serkami Kora orzechowa Ciasto meduza Sernik gotowany siostry Anastazji Kalejdoskop Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i malinami Wiśniowa pychotka Shrek Bananowiec bez pieczenia

Cukiernia Pychotki
Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 373

Andrzeja, ciasto imieninowe. Jak zawsze starałam się, by było wyjątkowe, więc szukałam fajnego przepisu. Znalazłam go na kwestii smaku , ale zmodyfikowałam po swojemu. Zapraszam Was dziś na to pyszne ciasto w nowej wersji. Świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, będzie smakowało także podczas nadchodzących świąt. Polecam. Składniki: • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru (100 g) • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka(...)gęstej i sztywnej masy. 11. Połączyć masę z ostudzoną żelatyną (najpierw dodać do żelatyny 2-3 łyżki masy, wymieszać, następnie połączyć z resztą masy). 12. Złożyć ciasto: na nasączony biszkopt wyłożyć frużelinę wiśniową. Ja użyłam gotowej, z puszki, ale można zrobić samodzielnie. 13. Na warstwę owocową rozłożyć masę kawową, wyrównać. Wstawić do lodówki. 14. Przygotować polewę czekoladową: śmietankę wlać

W mojej kuchni
Ciasto z czereśniami i mascarpone 153

Ilość cukru dostosować do stopnia kwaśności czereśni. Po zagotowaniu czereśnie zdjąć z palnika i wsypać galaretki, mieszać do rozpuszczenia się galaretek. Masę wystudzić i lekko tężejącą przełożyć ciasto. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kuchcik gotuje
Ciasto czekoladowe z serem 223

gotującą się wodą. Miskę zdjąć z garnka i mieszać polewę, aż połączą się wszystkie składniki i będzie błyszcząca i jednolita konsystencja. Wystudzoną polewą polać zastygnięty wierzch ciasta. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy

Kuchcik gotuje
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 250

porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta z owocami o wym 23x38 W ramach ciekawostki dodam (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie) że to samo ciasto z wiśniami i sokiem wiśniowym zamiast wody będzie......   zielone

Lubię to gotuję
Brownies migdałowo-wiśniowe z masą budyniową 126

książki. Przygotowując ciasto zamieniłam orzechy laskowe na migdały i dodatkowo przełożyłam je masą budyniową. Wyszedł z tego całkiem zgrany duet. Wszystko doskonale się skomponowało. Wilgotne czekoladowo-migdałowe ciasto z wiśniami, nasączone likierem wiśniowym i miękka, czekoladowa masa budyniowa. Najlepsze jest na drugi dzień, chociaż nie jest mu łatwo do niego dotrwać." Czytaj więcej

Wiem co jem
Kostka wiśniowo-czekoladowa 221

mąki 200 g cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 18% Masa: 700 ml śmietany 30% 4 galaretki wiśniowe 3 łyżeczki cukru pudru Wykonanie: Ciasto: Masło miksujemy z cukrem aż się połączą. Dodajemy resztę składników i wszystko razem mieszamy. Gdy masa będzie jednolita przelewamy ją do przygotowanej formy i pieczemy około 35 minut

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu... 181

budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier puder żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel do masy dać dwa duże gęste jogurty wiśniowe i mikserem na gładkie ciasto wsypać budynie i mikserem dobrze wymieszać na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dnie poukładać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania