ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:117/169)

Domowy chleb z garnka 65

domowy chlebek z garnka z chrupiącą skórką. Podobnie jak w przypadku bułek i tutaj ciasta nie trzeba wyrabiać! Zaletą tego chlebka jest też to, że można go zrobić w ciągu kilku godzin, gdzie pracy jest na kilka minut, a reszta to czekanie aż ciasto wyrośnie i upiecze. Koniecznie wypróbujcie i podzielcie się wrażeniami! Przepis na bułki z chrupiąca skórką . Przepis(...)stawiamy na grzejniku, tylko w temperaturze pokojowej. Po upływie tego czasu i wyrośnięciu ciasta, przy pomocy szpatułki wykładamy ciasto na matę hojnie posypaną mąką. Szpatułką i palcami przyprószonymi mąką w kilkunastu ruchach “zawijamy” ciasto do środka. W razie potrzeby podsypujemy mąką (ale nie za dużo!). Ciasto przekładamy do miski wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na około

Lamarida.pl
16 przepisów na owsiankę 119

ciasto w wersji fit, bo nie zawiera mąki, a zdrowe płatki owsiane ! Dla tych, którzy mają nieco więcej cierpliwości, polecam przepis na nocną owsiankę czyli czary mary, a rano śniadanie wyciągasz gotowe z lodówki! Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Nocna owsianka z marchewką Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka kawowa Owsianka kawowa z dżemem wiśniowym Owsianka

Moja smaczna kuchnia
Babka tulipan 139

bardzo dekoracyjnie wyglądająca na talerzu Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 250g margaryny do pieczenia 2 łyżki kakao 1 kisiel wiśniowy 38g 1   niepełna szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu Kilka kropel ulubionego olejku Przygotowanie: Margarynę z cukrem utrzeć mikserem na puszystą masę dodając kolejno(...)żółtka. Następnie   dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej oraz ocet i proszek do pieczenia. Na koniec wmieszać delikatnie ubitą na sztywno pianę z białek i olejek. Ciasto podzielić na 4 części i kolejno wykładać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką foremki/ keksówki o rozmiarze 34x12 mierzona po rancie - pierwsza część bez dodatków - druga część wymieszana z kakao

W garach u Gosi
Frużelina z czarnej porzeczki 149

wiśniowa bardzo nam posmakowała więc postanowiłam zrobić frużelinę porzeczkową. Wyszła tak pyszna, że musiałam robić drugą i trzecią porcję, bo na zimę nic by nie zostało. Zaletą frużelin jest to, że zachowują się całe owoce, przez co smak jest bardziej intensywny. No co tu dużo mówić, jest po prostu przepyszna! Doskonała do deserów, naleśników, placuszków, jako dekoracja do ciast

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 98

Brownie z kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami(...)bezą 13. Jajko sadzone- ciastko 14. Kawa mrożona z pian ą  15. Kuleczki słodkie i zdrowe 16. Lody 17. Łabędzi puch 18. Mini serniczki waniliowe w sosie wiśniowym 19.   Muffinki jaglane bezglutenowe na kokosowo 20. Muffiny bananowe 21.   Panna cotta 22. Sernik na zimno  23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami

Tradycyjna Kuchnia
Kwitnący tulipan 126

wiśniowego 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Wykonanie: Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Mąkę przesiewam z proszkiem i sodą. Margarynę ucieram z cukrem dodając na przemian po 1 żółtku, po 1 łyżce oleju i po 2 łyżki mąki ze spulchniaczami.. Delikatnie łączę z pianą z białek.  Ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Austriackie kruche ciasteczka z marmoladą lub dżemem w wersji Walentynkowej lub Świątecznej (Sandwich Cookies) 186

wiśniowa Cukier puder do posypania ciastek Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, cynamon i migdały mieszamy razem w misce, po czym robimy niewielki dołek, do którego dodajemy miękkie masło, otartą skórkę z cytryny i żółtka. Całość zagniatamy w jednolitą, gładką masę, a następnie przekładamy do folii spożywczej lub woreczka i wkładamy do lodówki na około 1 – 2 godziny. Wystudzone ciasto rozwałkowujemy

Smakowy Raj
Tort śmietankowy z wiśniami 110

pestek 120 g cukru 1-2 kieliszki wódki Krem śmietankowy: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka wiśniowa + 170 ml wody 2 łyżeczki żelatyny Dekoracja tortu: barwniki w proszku: zielony i niebieski marcepan 100 g gorzkiej czekolady czekoladowe literki liście i kwiaty z opłatka zielona czekoladowa posypka dowolny mały(...)mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej przesiać przez sitko 1/3 składników sypkich, wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie wlać wodę, wymieszać, przesiać resztę składników sypkich i ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia. Wiśnie i nasączenie: Z wiśni odlać nieco soku do garnuszka

Passions hobbies life
Beza z owocami – Tort Pavlova 258

jest genialna i prosta. Do tej bezy musicie dodać nieco mąki ziemniaczanej oraz ostu balsamico, to dzięki tym dodatkom wychodzi idealna i leciutko ciągnąca. Polecam Wam także przepisy: – tort wiśniowy – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z malinami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami beza z owocami – pavlova Przygotowanie : ok 4-5 h Składniki(...)chwilę miksuj do połączenia składników. Na paterze połóż bezę, na niej krem mascarponne a następnie owoce. Jeśli tak jak ja używasz malin, możesz rozgnieść połowę widelcem, polać rozgniecionymi malinami ciasto a następnie dodać kolejne na gorze. Do ciasta zużyjecie 250-350 g malin. SMACZNEGO Artykuł Beza z owocami – Tort Pavlova pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Malinowy obłoczek 96

Przy okazji tego wpisu wspomniałam, że mam ochotę na wersję z malinami... Nawet nie spodziewałam się, że tak szybko nadarzy się okazja. Po prostu nie mogłam

Arabeska waniliowa
Ciasto Mon Cheri 127

Ach osłódźmy sobie te wiosenne smutki powodowane pogodą jakimś dobrym ciachem… Dziś będzie to przekładaniec z mojego przepisu- bardzo prosty, dość efektowny i orzeźwiający. Wiśnia w

Domowe ciasta
Ciasto z masą budyniową i owocami bez pieczenia 187

Składniki: (tortownica 24 cm) Mleko 600 ml Budyń śmietankowy 2 opakowania. ( użyłam słodzonych, jeśli użyjecie bez cukru należy dosłodzić 3 pełne łyżki cukru) Biszkopty podłużne 120

Kulinarne przygody
TORT NALEŚNIKOWY Z MASKARPONE 134

 Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd  Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz

Gotowanie Patki
Tort Miraculum: Biedronka i Czarny Kot 179

Tort sporządzony dla mojej małej "wielkiej fanki" bajki Miraculum: Biedronka i Czarny Kot. Wierzch tortu otulony płaszczykiem czerwonego lukru plastycznego w duże czarne kropki. Z przodu

Krokusowy Dom
Box z Polskimi Skarbami - polskie-skarby.pl 132

Dzisiaj trochę nietypowy wpis, bo raczej nie recenzujemy kilku odmiennych produktów naraz. Jednak od firmy Polskie Skarby otrzymałyśmy zupełnie przedpremierowy box! Box dosłownie pełen skarbów a

Candy Pandas
Mega prosty kolorowy sernik na zimno 1433

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mega prosty sernik kolorowy, czyli sernik na zimno z galaretek. Przepis na okrągłą blaszkę o średnicy 22cm.   Składniki: 1 galaretka cytrynowa 1

Kulinarne Przeboje
Ciasto serowe Japońska wiśnia 603

japońsku? Bo Japonia to kraj kwitnącej wiśni i chociaż nie użyłam kwiatów, to godnie zastąpiły je owoce. A dodatkowo biszkopt w tym cieście zawiera japońską zieloną herbatę Matcha. Pieczone połowicznie, bo tylko biszkopt, reszta bez pieczenia, na zimno. Serniczek jest wyjątkowo puszysty i rozpływa się w ustach, a najlepsza jest(...)gatunku – u mnie Piątnica • 500 ml śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny w proszku na 3/4 szklanki wody • 2 małe puszki frużeliny wiśniowej Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier cały czas ubijając. • Wrzucić żółtka i delikatnie ubić. • Mieloną herbatę dokładnie rozprowadzić najpierw w wodzie, potem wymieszać

To co kocham
Ciasto z kawą i galaretką 99

Ciasto z kawą i galaretką. Za nadesłanie przepisu bardzo dziękuję mcdonalds084d. Składniki: 7 jaj 1 szklanka cukru 3 łyżki smalcu 1 1/2 łyżki kakao 1 1/2 łyżki kawy prawdziwej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej Wykonanie: Jaja ubi ć jak na biszkopt. Pozostałe składniki przesiać przez sito, wszystko wymieszać. Dwie galaretki wiśniowe

Smaczne Potrawy
Tort Zygzak mcqueen 132

łyżka kakao       2 łyżki cukru pudru       3 tabliczki gorzkiej czekolady       dżem wiśniowy       masa cukrowa niebieska, biała, czerwona, czarna, żółta Przygotowane:      Upiec dwa biszkopty, jeden w blaszce o długości około 40 cm a drugi okolo 30 cm. Uformowac(...)zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo utrzeć z cukrem pudrem i zmielonym ciastem biszkoptowym (podpiec w piekarniku resztki ciasta z wykrojenia auta, zmielic i przetrzec przez sito). Masę cukrowa niebieska rozwałkować tak aby obłożyć tort. Powycinać elementy i poprzyklejać na autko za pomocą lukru

Amatorka kuchenna
Czekoladowe babeczki z wiśniami 204

wiśniowy), czekoladowe cukiereczki, świeże wiśnie (lub czereśnie ;)) do dekoracji Przed zrobieniem babeczek przygotowujemy budyń na krem budyniowy i odstawiamy do przestudzenia. Wiśnie myjemy i odstawiamy na bok. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem

Ciastkozercy
Tort urodzinowy dla dziewczynki 236

masa maślana do dekoracji: - około 250 g masła 82% - cukier puder - 3 łyżki mleka - kilka kropel barwnika spożywczego czerwonego (Dr. Oetker) dodatki do dekoracji: - galaretka w cukrze (u mnie wiśniowa Makarena) - kolorowe fasolki (The Jelly Bean) - kolorowe mini piegi (Delecta) - mix dekoracji cukrowych (Mała Ksieżniczka Dr. Oetker) - pisak lukrowy czerwony Forma: tortownica o średnicy 22 cm Przygotowanie: Oddzielam białka(...)dodaję mąkę i mieszam delikatnie drewnianą łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, natomiast boków niczym nie zabezpieczam, ani nie smaruję. Użyłam małej tortownicy, dlatego biszkopt piekłam partiami. Najpierw 2/3 ciasta włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 25-30 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu tortownicę rzucam z wysokości około 30 cm. Następnie upiekłam resztę ciasta, czas pieczenia około

Kuchnia co dnia