ciasto wiśniowe - 2524 przepisów (strona:123/169)

Dyniowe brownie na Halloween (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 120

trochę wody (masa nie ma być wodnista ale po prostu lejąca). 4. Wlać masę do kokilek i piec w 180'C ok 20-30 minut (do momentu aż ciasto przestanie się kleić do patyczka).  Dodatki: 5.  Aby wykonać duszki, pianki należy przekroić na pół, włożyć je na upieczone ciacho i wstawić na ok 3-4 minuty znów(...)wykorzystać :P) 6.  Gorzką czekoladą na folii narysować kształty nagrobków i wstawić do lodówki. Później wbić w wystudzone ciacho. 7. Móżdżki zrobione są z orzechów włoskich "ubrudzonych" dżemem wiśniowym

Candy Pandas
Nalewka z wiśni 652

okres kilku dni, aż wiśnie puszczą sok, a cukier się rozpuści. Po kilku dniach odcedzić wiśnie i przefiltrować powstały syrop. Wiśnie można wykorzystać do ciast i deserów pamiętając, że należy je trzymać w lodówce. Wcześniej uzyskany nalew zmieszać z syropem. Na tym etapie można także dosłodzić nalewkę syropem – cukrem rozpuszczonym(...)ostrożnie klarowną część nalewki do butelek i odstawić na minimum 2 miesiące. Z biegiem czasu ćwicząc silną wolę nalewka będzie miała coraz lepszy smak. Nalewka wiśniowa swoje pełne walory uzyskuje po roku leżakowania. Krok po kroku: 1.Mycie i drylowanie wiśni 2. Zalanie wiśni wodą i spirytusem 3. Oczekiwanie 2 miesiące 4. Filtracja

KuchniaWeDwoje.pl
śliwki,gruszka i jabłka w kisielu na cieście cytrynowym... 180

proszku Royal Brand, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 6 sztuk jabłka,1 sztuka gruszka, 6 sztuk śliwki, 2 łyżki miód wielokwiatowy, 1/2 szklanki woda, 1 kisiel wiśniowy, - ile potrzeba płatki migdałowe i czekolada w młynku umyte jabłka, gruszka ze skórką, śliwki bez pestek pokroić na mniejsze kawałki owoce wsypać do rondla, dolać miodu, wody i dusić(...)zagęszczenia - odstawić do ostudzenia jajka, miękkie masło, cukier, skórka cytrynowa w proszku wszystko utrzeć mikserem z 3-4 minuty wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzch dać kisiel z owocami piec w 200C około 40 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki czekoladowo - wiśniowe z nutą rumu / Muffins chocolate and cherry with a hint of rum 110

Ingredients: 4 łyżki kakao / 4 tablespoons cocoa kilka kropli aromatu rumowego / a few drops of rum aroma   10 g cukru waniliowego / 10 g vanilla sugar 128 g budyniu wiśniowego / 128 g cherry pudding   2 kubki mąki / 2 cups flour   2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teasponns baking powder 4 jajka / 4 eggs 100 ml oliwy(...)łyżki ksylitolu / 4 tablespoons xylitol powidła śliwkowe / plum jam cukier puder / powder sugar Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 35 min, ilość sztuk: 20 Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao, budyń), a mokre ze sobą (jajka, cukier waniliowy, ksylitol, oliwa, mleko, jogurt i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy

Projekty ze smakiem
Sernik na zimno z galaretką i drażami jogurtowymi 130

tortownica 28cm)  700g twarogu śmietankowego (twaróg zmielony trzykrotnie) 400g serka homogenizowanego waniliowego 150g cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 0,5 szklanki wrzątku 100g draży jogurtowych 2 galaretki wiśniowe 300g ciastek pełnoziarnistych 130g miękkiego masła Ciastka rozkruszamy, mieszamy z miękkim masłem na jednolitą masę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy dno masą ciasteczkową. Wkładamy do lodówki(...)zalecanej porcji wody, studzę i odkładam do zgęstnienia. Tężejącą galaretkę wylewam na sernik – ale dopiero, gdy minie 1 godzina w trakcie której sernik ma być w lodówce. Ciasto ponownie wkładam do lodówki i chłodzę przez 3-4 godziny. Gdy galaretka stężeje sernik jest już gotowy. Różowy talerz Arv oraz ręcznik kuchenny w różową kratkę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak

Gotowanie i blogowanie
Ciasto Jamajka 614

oczekiwałam ale nie było najgorzej a reszta to już poszła. Ciasto jest bardzo pyszne i nie takie pracochłonne, trzeba tylko odczekać swoje przy galaretkach aby stężały. Jak widać ciasto ładnie prezentuje się w przekroju i w smaku jak dla mnie idealne, nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz. Inspiracje zaczerpnęłam z bloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem(...)mleka 4 kostki gorzkiej czekolady masa śmietankowa na wierzch 300 ml śmietanki 1 łyżeczka cukru pudru 1 śmietan-fix starta czekolada do posypania oraz 4 łyżki dżemu, ja dałam wiśniowy ale może być brzoskwiniowy 14 łyżek słodkiej herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptu Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem i odstawić. Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić

Monia miesza i gotuje
Babka na melasie z wiśniami 166

sztywną śnieżnobiałą pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, nieustannie miksując. Ubite białka wmieszać (bardzo delikatnie!) do masy o pięknym brązowym kolorze (zasługa melasy ;)). Na koniec dodać odpestkowane wiśnie, wymieszać.   Ciasto (będzie dosyć rzadkie) przelać do formy keksówki o wymiarach 20x10 cm wysmarowanej masłem i oprószonej mąką pszenną. Piec w piekarniku nagrzanym wcześniej do 160 st.C przez ok. 60 minut. Babka(...)godzince pieczenia wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić na 15 minut, po czym wyjąć formę z babką i odstawić do całkowitego wystudzenia. Lukier: Cukier puder rozetrzeć z sokiem wiśniowym. Gęstym lukrem polać babkę. Na wierzch umieścić wiśnie. Przed krojeniem odczekać chwilkę, aż różowy lukier zastygnie. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Bułki śniadaniowe z makiem 86

śniadaniowe z makiem , bardzo je polecam! Jak zdążycie to może je jeszcze dzisiaj upiec na drugie śniadanie. Są pyszne. Miękkie, pachnące masłem, z rumianą skórką. Chętnie zjadam je z wiśniową kofiturą lub domowym serkiem ziołowym . Polecam do wypróbowania, na pewno Was zachwycą! Składniki na chrupiące bułki śniadaniowe z makiem, na 10 bułek: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub chlebowej(...)łyżeczki cukru 1 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła olej do posmarowania misy Suchy mak do posypania Jak przygotować bułki śniadaniowe z makiem z ciasta drożdżowego? Wszystkie składniki mieszamy w misie robota za pomocą haka do pizzy, wyrabiamy tak długo (ok. 5 minut) aż ciasto będzie odstawać od ścianek misy robota. Ze świeżymi drożdżami najpierw robimy rozczyn

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka pieczona z jabłkami 107

Kaczka pieczona z jabłkami łatwy przepis na pyszny obiad Kaczka pieczona z jabłkami przez wiele lat wydawała mi się tak trudna do przygotowania, że zamiast upiec

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik jaglany na zimno z wiśniami 386

lato i raczej nikomu nie uśmiecha się stać przy piekarniku, spód sernika zrobiłam z domowych ciasteczek Digestive , a na wierzch wylałam galaretkę z wiśniami. To kolejny ciekawy przepis na ciasto bez pieczenia. Zapisujcie, udostępniajcie i korzystajcie! Trzymam kciuki :) Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) Spód: 250 g ciastek Digestive (polecam domowej roboty ) 90 g masła Masa serowa z kaszy(...)twarogu, zmielonego dwukrotnie (może być z wiaderka) 100 g cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego 10 g żelatyny 50 ml zimnej wody Dodatkowo: 350 ml gorącej wody 1 galaretka wiśniowa 300 g wiśni, wydrylowanych Przygotowanie: Spód: Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno, boki niczym nie wykładać). Ciastka Digestive pokruszyć przy pomocy wałka. Masełko stopić

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki na wodzie gazowanej 171

cukru trzcinowego 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 jajka 150 ml wody gazowanej 100 ml oleju 50 ml wiśniówki lub nalewki/wódki wiśniowej ( można pominąć ) Wykonanie: Przygotować dwa naczynia. Do jednego z nich wsypać składniki suche, czyli mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodą. Składniki dobrze wymieszać. Do drugiego naczynia wbić jajka(...)Zawartość obu naczyń połączyć, dodając do składników mokrych, składniki suche. Szybko wymieszać, do połączenia się składników. Przygotować formę do muffinek wyłożoną papilotkami lub papierowe kubeczki do muffinek. Papilotki wypełniać ciastem, do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni prze 20-25 minut. Upieczone muffinki wyjąć z formy i pozostawić ( najlepiej na kratce ) do ostygnięcia. Smacznego

kolorowotorcikowo
WYBORNY PIERNIK 110

jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1 łyżka kakao 1 - 1,5 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 słoiczek dżemu np. wiśniowy, czarnej porzeczki lub inny nasz ulubiony 1 tabliczkę czekolady (100 g) orzechy laskowe lub włoskie do obsypania wierzchu piernika Przygotowanie: Mąkę z sodą oczyszczoną, kakao i przyprawą do piernika przesiewamy. Ubić(...)przyprawą do piernika oraz z kakao. Na koniec wlać szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą wlać ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu piernika przekroić go na pół. Spód piernika posmarować dżemem, przykryć drugą częścią piernika. Wierzch polać stopioną gorzka czekoladą i obsypać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto magistra 164

Pyszne ciasto biszkoptowe z Nutellą, z masą oraz wspaniałymi owocami zatopionymi w galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu(...)śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szkl wody biszkopt jasny z 4 jaj biszkopt czerwony z 4 jaj ( część mąki zastąpić kisielem wiśniowym) biszkopt czekoladowy z 4 jaj Wykonanie: Upiec biszkopty i wystudzić.Z mleka, cukru, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń, wystudzić i dodawać porcjami do utartej  margaryny .Z brzoskwiń odlać

Ciasteczkowy Potwór
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie 160

przygotowania do spożycia. Rabarbar powinien być przede wszystkim pozbawiony korzeni, liści oraz twardych pędów zewnętrznych. Spośród przepisów z malinami polecam wypróbować: Tort Malinowa rozkosz , Ciasto Malinowa rozkosz bez pieczenia , Ciasto Malinowa chmurka oraz lemoniadę malinową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owoce dostępne od czerwca – arbuzy, czereśnie i truskawki W czerwcu rozpoczyna się w Polsce sezon na soczyste arbuzy. Okres ich łatwej(...)miesiąc. Sezon na te eleganckie i pyszne owoce przypada właśnie w lipcu. Wiśnie pojawiają się jednak bardzo obficie, dlatego warto wykorzystać je w różnych przetworach. Doskonale smakuje chociażby sok wiśniowy, który przygotować można zwykłym sokownikiem i poddać pasteryzacji. W lipcu dojrzewają także niektóre odmiany jabłek, zwłaszcza te najwcześniejsze – celesta, early geneva czy papierówka. Mogą być jadane na surowo, bądź

Kulinarne Przeboje
CZEKOLADOWY POT DE CREME WG CLAIRE ROBINSON. 178

Słodkie usta. Oblizujesz lepkie palce. Uśmiech na twarzy i burza hormonów. Czujesz, jak delikatna konsystencja rozpuszcza się na języków. Zalewa Cę fala szczęście i euforii. Niezwykłość

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Arbuz 153

Ciasto z bitą śmietaną wykonane w bardzo oryginalny sposób. Każdy z nas chciałby osłodzić się takim arbuzem. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju barwnik czerwony 20g płatków czekoladowych do pieczenia Masa śmietanowa czerwona: 0,75 litra śmietany(...)łyżki glukozy w proszku 2 łyżki żelatyny   40 ml wody   Poncz: 1/2 szklanki wody niegazowanej 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny 50ml wódki wiśniowej Dodatkowo: zielony barwnik spożywczy (bezzapachowy i bezsmakowy) Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać żółtka, olej, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz czerwony barwnik i czekoladowe

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania