Wilgotne biszkoptowe blaty o smaku krówki, słodki miodowo- jajeczny krem, zwieńczenie całego ciasta to czekoladowa rozpływająca się w ustach pianka. Brzmi pysznie…. Pomysł na to ciasto powstał z inspiracji wieloma innymi przepisami, strasznie bałam się, co z tego mi wyjdzie, zdałam się tylko na swoje wyobrażenie smaków-nie zawiodło mnie! Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę
Wanilia i KardamonCiasto które powstało z połączenia 2 różnych przepisów na ciasta. Efekt wyszedł idealny, rozpływająca się w ustach masa i przepyszne aromatyczne piernikowe ciasto. Składniki:ciasto:2 szkl.mąki3 jajka1/2 słoiczka dżemu1 szklanka cukru1 szkl mleka1/2 szkl oleju1 łyżka cynamonu1 łyżka sody1 łyzka kakao1 op. cukru waniliowegomasa:1 duzy budyń na 3/4 l mleka śmietankowy1/2 l mleka1/2 tabliczki gorzkiej czekolady1
Z Majeczką w kuchniCudowny. Idealny. Jestem bardzo podatna na uroki czekolady, a ten deser to spełnienie moich oczekiwań z nią związanych: ciasto rozpływa się w ustach, jest pyszne, miękkie i wilgotne, głęboko czekoladowe i, co najważniejsze, poprawia humor. Podwójnie czekoladowy, ponieważ, oprócz ciasta, które samo w sobie zawiera sporo czekoladowych składników, tort przekładany jest ciemnym daktylowym kremem z dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto
Roślinna - blog wegańskialbo też wytrawnie – mięsem czy warzywami.A łosoś w cieście francuskim to dopiero obłędnie smakuje ;)Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne rogaliki.Delikatne … rozpadające się w ustach , tak że chrupkie ciasto kruszy wszędzie wkoło ;) …. wypełnione po brzegi rewelacyjnym kremem – ze śliwkowych powideł , orzechów laskowych , migdałów i czekolady.Niebo w gębie!Nie ma co zachwalać- trzeba spróbować!SKŁADNIKI:* ciasto
Ostra na SłodkoPyszne ciasto z malinami i delikatną waniliową pianką, rozpływającą się w ustach! Inspiracja : mojewypieki.com Składniki Kruche ciasto Mąka pszenna tortowa 310-320g (2,5 szklanki 200ml) Masło 250g, schłodzone Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Cukier puder 3 łyżki Jajko 5 żółtek Pianka Jajko 5 białek Cukier 1 szklanka (drobnego) Cukier waniliowy 1 opakowanie Budyń waniliowy […] The post
Kulinarne PrzebojeKruche ciasto i jabłkowe nadzienie z odrobiną cynamonu, dodatkiem może być kleks bitej śmietany... to wszystko sprawia, że tartaletki rozpływają się w ustach... Polecam:) Składniki na ciasto kruche: 225 g masła lub margaryny; 3 żółtka; 3 łyżki cukru pudru; szczypta soli; 280-300 g mąki pszennej; 5-6 łyżek zimnej wody; Mąkę pszenną i cukier puder przesiać przez sito
In my kitchenkawy przygotowałam Ekspresowe całuski z ciasta francuskiego z papierówkami, obsypane cukrem pudrem z cynamonem. Papierówki pod wpływem wysokiej temperatury stają się kremowe i rozpływają się dosłownie w ustach. Ekspresowe całuski z ciasta francuskiego są pyszne! Zróbcie obowiązkowo. Smacznego. Obieramy umyte 2 papierówki, kroimy w ósemki, usuwamy gniazdka nasienne. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wycinamy koła (15 sztuk), na każdym kładziemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasta ucierane jest mnóstwo. Ja odkryłam przepis na najlepsze ciasto ucierane z dodatkiem maślanki , dzięki której ciasto wychodzi wyjątkowo puszyste i wilgotne, nawet po 2-óch dniach. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Dodatek cytryny, maku i porzeczek oraz delikatnej lukrowej polewy dodaje ciastu sporego uroku i smaku. Patrząc na nie, aż chce się je znów spróbować… Składniki ciasta
Moja Delicjaochotę. Wg uznania można dodać rodzynki lub skórkę pomarańczową. Babkę polałam lukrem z dodatkiem soku z cytryny a całość ozdobiłam skórką pomarańczową. Najlepiej upiec dzień wcześniej, wtedy ciasto rozsypuje się w ustach jak piasek. :) Serdecznie polecam! Babka piaskowa, cytrynowaPRZEPIS(żródło: Kuchnia polska, wyd. 1983 r)Temperatura piekarnika: 170ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. (piekarnik gazowy) Ciasto
coolinarnastrefa.blogspot.comciasto jest fantastyczne, ja zrobiłam królewca po raz pierwszy ,ale „achy i ochy” dla siebie zebrał wyśmienite. Ciasto się rozpływa w ustach, smakuje najlepiej na drugi, trzeci dzień ..ale nie od razu z lodówki, trzeba mu dać jakieś 10 minutek poza lodówka, a dopiero potem zjeść! Jest to ciasto bardzo podzielne i można je ze soba nawet zabrać. Jest zwarte
Z Kuchni Do KuchniNajpyszniejsze ciasta to te najprostsze :) Uwielbiam ciasto marmurkowe, ale zawsze jadłam je gdzieś, u kogoś ;) a teraz to ja mogłam częstować moim ulubionym ciastem. Rozpływało się w ustach ;) Zakupiłam niedawno piękną, nową foremkę na keks z odpinanym rantem. Teraz moje keksy będą same wyskakiwały z foremki prosto na talerzyk... ... a na talerzyku już czekał Kłapouchy ;) Ciasto marmurkowe Składniki
Lawendowe NieboOstatnio zakupiłam sobie kilka ciekawych książek kucharskich , w jednej z nich znalazłam przepis na przepyszne ciasto meksykańskie mocno czekoladowe z dodatkiem kawy , po prostu rozpływa się w ustach Powiem Wam że to ciasto nadaje się nawet na świąteczny stół
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Tym oto wpisem rozpoczynam serię wypieków słodzonych stewią! Co najmniej
CzarnawisienkaCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Składniki:33 g stewi (puder)/180 g cukru trzcinowego6 jajek100
CzarnawisienkaSkładniki na kruche ciasto migdałowe: 70 g mielonych migdałów 250 g mąki pszennej90 g cukru pudru200 g miękkiego masła2 żółtkaszczypta soliSkładniki na ciasto herbatnikowe (rozetkę):150
Świat Ciasta