ciasto usta - 1000 przepisów

Ciasto Usta Adama 967

Znacie ciasto o intrygującej nazwie Usta Adama . Ja znam i to dość dobrze. W domowym zeszycie zajmuje topowe miejsce wśród ciast i jest częstym bywalcem w naszym, jak i rodzinnym domu. Lubię go za ciekawy, pyszny smak, jak i za łatwość w przygotowaniu. Ciasto kakaowe jest puszyste, mięciutkie a biszkopciki w nim zanurzone, przełożone konfiturą wyglądają niczym ustausta(...)dokładnie rozpuszczamy we wrzącej wodzie i wlewamy na gotującą się polewę. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.   Wykonanie:   Na ostudzone ciasto nakładamy krem budyniowy, a na krem polewę.   The post Ciasto Usta Adama appeared first on Made

Made By Mom And Son
Jabłecznik orzechowo serowy 447

sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka. Składniki  Ciasto 3 szklanki mąki 250g margaryny 1 jajo 1 żółtko 2 łyżki śmietany Pokroić nożem margarynę(...)sernik. To jest dobry duet. Ser i jabłka są smażone i tymi masami przekłada się upieczone ciasto, a na koniec również smażone orzechy w miodzie i cukrze. Ciasto rozpływa się w ustach a masa orzechowa na wierzchu ciasta jest chrupiąca i słodka. Składniki  Ciasto 3 szklanki mąki 250g margaryny 1 jajo 1 żółtko 2 łyżki śmietany Pokroić nożem margarynę

w mojej kuchni
Ciasto 3 Bit 342

ciasto rozpuszcza się w ustach Ciasto 3 Bit SKŁADNIKI:śmietanka36% -0,5 lherbatniki petit 1 duża paczka podwójnaherbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńczamasło ekstra -2/3 kostkimasa krówka -1 puszka (510 g)mleko -0,5 litra i 2 łyżkibita śmietana w proszku -2 opakbudynie śmietankowe z cukrem -2 opakczekolada ciemna na polewę -1 sztPRZYGOTOWANIE: Na dużej blasze układamy warstwę herbatników

Kuchnia Danusi
KRUCHE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 151

Drożdżowe z nutellą już były , więc teraz przeszedł czas na te z ciasta kruchego.Delikatne , wręcz rozpływające się w ustach ciasto , wypełnione po brzegi gorącym czekoladowym kremem i oprószone cukrem pudrem …Do tego szklanka gorącego kakao , albo ulubionej kawy …Czy może być coś lepszego w chłodne , jesienne popołudnie?!Ps. najlepsze prosto z piekarnika , kiedy to gorący krem wręcz wylewa

Ostra na Słodko
CIASTO KRÓWKA 409

krówka rozpływa się w ustach. CIASTO KRÓWKA Składniki Mąka -500 g Miód -4 łyżki Jajka -2 szt Masło -1/2 kostki Cukier waniliowy -2 opakowania Soda -1łyżeczka Cukier -1/2 szkl. Śmietana 36% -0,5l Galaretka cytrynowa -1 szt Śmietan-fix - 1 opakowanie Cukier puder -2 łyżki Masa krówkowa-1 puszka Orzechy włoskie -200 g Etapy przygotowania CIASTO Mąka

Kuchnia Danusi
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42824

Kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Soczyste słodkie śliwki z jesiennym aromatem goździków i cynamonu. Pianka waniliowa lżejsza i delikatniejsza niż ta w ptasim mleczku. I to wszystko w jednym, nieskomplikowanym i niedrogim cieście. Mąkę mieszamy razem z cukrem i proszkiem do pieczenia. Mocno schłodzone masło (najlepiej przetrzymane przez ok. 2 godziny w zamrażalce) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy

Karo in the Kitchen
Słodka pokusa 277

Wykwintne, delikatne i rozpływające się ustach ciasto. A do tego ten smak!, jabłka, kokos, bita śmietana i puszysty biszkopt....do kawy pasuje idealnie!. Przepis na dużą formę 25x40 cm Biszkopt jasny: Składniki:    5 jaj    3/4 szklanki cukru    3/4 szklanki mąki pszennej    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia     1. Białka

Apetyczna babeczka
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1092

Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką, Wspaniałe, rozpływające się w ustach ciasto. Po prostu pycha. ! Przepis pochodzi z   TEJ strony. Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki 5 żółtek 250 g schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę, a następnie dodać

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO WIŚNIOWE 254

Delikatnie kwaskowe rozpływające się w ustach ciasto o smaku wiśniowym, z bitą śmietaną. SKŁADNIKI: (forma; 23 x 23) biszkopt 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Masa wiśniowa 2 galaretki wiśniowe 500 g serka waniliowego  Ponadto 400 g dżemu wiśniowego 500 ml śmietany 36% cukier waniliowy

RAROSSA
Letnie ciasto truskawkowe 178

Sezon truskawkowy rozpoczynam rozpływającym się w ustach ciastem z chrupiącą kruszonką, podobne ciasto robię z jabłkami i zawsze szybko znika i to samo stało się z tą wersją  :)Składniki:- 3 szklanki mąki tortowej- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1 margaryna- 5 jajek- 1 szklanka cukru- 1 kg truskawek- 1 opakowanie galaretki truskawkowejPrzygotowanie:Mąkę przesiewamy

Zainspirowana w kuchni
Tarteletki szpinakowe z serem 112

się kochają, prawda? A próbowaliście połączyć to z kruchym ciastem? Nie?? no to ominęła Was prawdziwa uczta :)Kruche, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, pikantny szpinak i aromatyczny ser to połączenie niezwykłe. Takie tarteletki nie wymagają wielkiego talentu czy umiejętności. Mogą jednak być elegancką przystawką (jeśli zrobimy je w małych foremkach) lub sycącym samodzielnym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jabłecznik z ajerkoniakiem 166

mnie znowu jabłka:) Nie ma co się dziwić, przecież ciasta z jabłkami są niezwykle popularne i lubiane. A kiedy dodamy trochę ajerkoniaku... poezja powstaje w ustach:) Ciasto to warto upiec. Polecam:) Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej; 120 g mąki ziemniaczanej; 100 g cukru pudru; 2 jajka; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 125 g margaryny lub masła

In my kitchen
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JAGODAMI, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 426

Pyszne, bardzo delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z dodatkiem jagód lub dowolnych innych sezonowych owoców. Przepis, na który natknęłam się przeglądając gazetę, z moimi małymi modyfikacjami, bardzo godny polecenia. Z podanych składników wychodzi malutka blaszka 23x23cm. Ja piekłam 22x30cm. Taka porcja do popołudniowej, rodzinnej kawki.Składniki kruchego ciasta:- 250g zimnego masła- 350g mąki pszennej (ja dałam 400g mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Ciasto Aniołek 1095

które przełożone są masą budyniową a całość zwieńczona wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej przygotować dzień lub dwa dni wcześniej ponieważ musi nawilgnąć od masy a wtedy rozpływa się w ustachCiasto: 4 szkl mąki pszennej2 jaja¾ szklanki kwaśnej śmietany½  szklanki cukru½  kostki margaryny1 łyżka maki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego2 łyżeczki  amoniaku1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia