Kruche, kruchutkie, rozpływające się w ustach:) Wspaniałe ciasto do kawy i nie tylko. Polecam gorąco wszystkim łasuchom i tym, którzy nie łasuchują. Składniki: 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki 1 szklanki cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 1-2 łyżki śmietany Masa: 1/2 l śmietany 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych
Ciasteczkowy PotwórDzisiaj przepis na niesamowicie smaczne, rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto amarantusowe, które jest zdrowe, niskokaloryczne i przygotowuje się je w kilka chwil. Amarantus jest bogatym źródłem żelaza zawiera go 5-krotnie więcej niż szpinak czy pszenica dlatego powinien być spożywany przez osoby cierpiące na niedokrwistość oraz eliminujące z diety czerwone mięso. Zboże to jest polecane również dla wegetarian, ponieważ
zdrowa vege kuchniaLeciutkie, zdrowe i puszyste placuszku sprawdzą się na niemalże każdą porę, czy to śniadanie, czy podwieczorek :) Jabłko niebiańsko rozpływa się w ustach, a ciasto jest delikatne i mięciutkie :) Mniam :P Co nam potrzeba: - 2 jabłuszka - 1 szklanka mąki (z braku pełnoziarnistej użyłam zwykłej) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - słodzidło
Zdrowie na języku :Pmnie na półce i kuszą, ażeby coś z nich wyczarować w kuchni :D Nie mogąc im odmówić - powstało pyszne, ciężkie , a zarazem miękkie i rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto, z delikatnym posmakiem pysznego miodu lipowego i kawałkami gorzkiej czekolady :D Znajdzie się też mąka żytnia oraz banan :) Składniki: 150 g mąki żytniej 150 g mąki pszennej 140 g banana
Zdrowie na języku :PZjem, ale bez zachwytów. Wolę ciasteczka piernikowe delikatniejsze, bardziej kruche. I takie też przygotowałam na te święta: kruche, a jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Jako ciasto bazowe wykorzystałam to, z którego upiekłam kolorowe choinki - sprawdziło się rewelacyjnie :)Składniki na około 100 pierniczków:300 dkg masła,15 dkg cukru pudru,40 dkg mąki pszennej
Codzienna kuchnia niecodziennaobyło się bez dokładki. Znajomym, którzy odwiedzili nas w weekend również smakowało, zwłaszcza, że są fanami czekoladowych wypieków Ciasto jest mocno czekoladowe. Z jednej strony ciężkie, wilgotne a z drugiej rozpływające się w ustach, co jest zdecydowanie zasługą wina korzennego. Imbir jest bardzo lekko wyczuwalny natomiast dodatek pomarańczowej konfitury podkreśla smak i charakter ciasta. Składniki: 250 g masła(...)ostygnięcia. Smarujemy ciasto. Polecam przechowywać w chłodnym miejscu. Jeśli w lodowce to około 30 minut przed podaniem należy ciasto wyjąc, wtedy będzie idealnie rozpływające się w ustach. The post Pyszne Ciasto Imbirowo Czekoladowe appeared first on Made
Made By Mom And SonTarta z musem truskawkowo-rabarbarowym to połączenie maślanego ciasta kruchego z kwaskowatym, rozpływającym się w ustach musem owocowym. Ciasto na tartę można zagnieść 1-2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce, na następny dzień wystarczy wyjąć je nieco wcześniej, aby zmiękło i dopiero wtedy rozwałkować. Przygotowanie musu zajmuje niewiele czasu, choć potrzebny jest do tego blender lub sitko, przez które
Smakołyki BerenikiPhyllo with coffee cream. Każdy kęs to nadzwyczajne przeżycie dla podniebienia, płatki chrupiącego ciasta filo przełożone delikatnym, rozpływającym się w ustach kremem. Składniki: Ciasto. 2 płaty ciasta filo 20g masła 20g cukru 4 łyżeczki ziarna sezamowego 4 łyżeczki posiekanych pistacji 4 łyżeczki posiekanych migdałów, orzechów Krem. 100g masła miękkiego 100g cukru pudru 20 ml bardzo mocnej kawy 300ml śmietany kremowej
Kulinarny karnet Christopherateraz to samo ciasto w połączeniu z serem i brzoskwiniami. Do ciasta użyłam serka Wieluń o którym pisałam tutaj. Ciasto przepyszne, wilgotne i rozpływające się w ustach. Polecam :)składniki:ciasto czekoladowe200 g margaryny200 g gorzkiej czekolady200 g cukru pudru3 jajka110 g mąkimasa serowa450 g białego sera Wieluń150 g cukru pudru2 łyżki cukru waniliowego2 jajka5-6 połówek brzoskwiń z puszkiPrzygotować
Monia miesza i gotujeDrożdżówki rozpływające się w ustach? :) A zapraszam, ciasto puszyste I delikatne, smak budyniu , bądź dżemu przypomina mi moje nastoletnie beztroskie lata :) Ale się rozmarzyłam Zaczynamy :) Składniki :500 g mąki 100 g masła 120 g cukru 7 g drożdży suszonych ok 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko dżem truskawkowy budyń Wykonanie:Masło rozpuszczamy. Mleko
Smaki Edytyciast, ponieważ jeszcze nigdy mnie nie zawiodła ;) Jest nie za bardzo słodka, a przy tym wspaniale kremowa. Ciasto jest bardzo delikatne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach ;) Blacha 22x33cm. Ciasto kakaowe: 3/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 jajek pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku
Czerwona Porzeczkapodczas smażenia. Dobrze jakby nie wymagało masy tłuszczu (chociaż to zależy w dużej mierze od patelni). Po usmażeniu naleśniki powinny ładnie zmięknąć i podczas jedzenia rozpływać się w ustach. Przepis na ciasto naleśnikowe, którym chciałabym się podzielić z wami jest bardzo proste do wykonania, robi się je szybciutko i przy smażeniu nie ma (a przynajmniej nie powinno być) żadnych problemów(...)słodko, właśnie tym słodkim nadzieniem gwarantujemy słodki smak, a podając na wytrawnie nie potrzebujemy słodkiego ciasta naleśnikowego. Ten przepis jest dodatkowo wspaniały, ponieważ dodajemy tu trochę wody gazowanej co powoduje, że naleśniki są jeszcze bardziej puszyste i mniej zbite. Po prostu rozpływają się w ustach :) Składniki (na około 10 naleśników): 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mąki
JedzeniomaniaCiasto czekoladowe z musem kawowym posmakuje każdemu, kto przygotowywał ciasto cappuccino z mojego przepisu. Mocno czekoladowy spód przykrywa rozpływający się w ustach mus kawowy. Ciasto jest dość proste w wykonaniu, a ładnie udekorowane może znaleźć się na naszym stole podczas świąt lub innej wyjątkowej okazji.Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18cm. Ciasto czekoladowe z musem kawowymSkładniki:ciasto czekoladowe50g mąki
Smakołyki Berenikipyszne, klasyczne brownie z miłą niespodzianką w środku. Z wierzchu ozdobiony pomarańczową polewą czekoladową z oczami i ustami z ciemnej czekolady. Całość imituje dynie i świetnie się nadaje na Halloweenowe przyjęcie. Wersja dla dzieci z dodatkiem uroczych oczek :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka(...)kilka godzin do ostygnięcia. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy na folii spożywczej. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po około 2 godzinach wycinamy oczy i usta. Nakładamy na ciasto i dociskamy. Smacznego
Kolizje Smakówcoś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego!Szarlotkę z budyniem!Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną warstwą kruchego ciasta wprost rozpływa się w ustach!Spróbujcie!SKŁADNIKI :( 24×26)CIASTO :* mąka – 3,5 szkl* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* śmietana 18% gęsta – 2 łyżki* jajko – 2 szt* cukier
Ostra na Słodko