Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym

Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym

Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym

Tarta z musem truskawkowo-rabarbarowym to połączenie maślanego ciasta kruchego z kwaskowatym, rozpływającym się w ustach musem owocowym. Ciasto na tartę można zagnieść 1-2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce, na następny dzień wystarczy wyjąć je nieco wcześniej, aby zmiękło i dopiero wtedy rozwałkować. Przygotowanie musu zajmuje niewiele czasu, choć potrzebny jest do tego blender lub sitko, przez które przetrzemy owoce. Tartę najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej lub nieco chłodniejszym miejscu, je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, mus, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, pieczenie, placki, truskawka, truskawki, miód, ciasto owocowe, duszone, sok, ciasto budyniowe, ciasto z truskawkami, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.