ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:687/881)

Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia 311

jednym kawałku nie można poprzestać. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia Składniki: Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 15g mąki ziemniaczanej 80g cukru kryształu 500ml mleka 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 250g miękkiego masła(...)folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Budyń ma mieć temperaturę pokojową jak masło. Krem: 2. Do miski przełożyć miękkie masło, dodać cukier z prawdziwą wanilią i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie w 3-4 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Krem budyniowo – maślany podzielić

Mała Cukierenka
Babka pisakowa z orzechami włoskimi 137

miękkiego masła 1 szklanka cukru4 jajka, oddzielnie żółtka i białka4 łyżeczki waniliiziarenka z połowy laski wanilii50g białej czekoladygarść orzechów włoskichSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 180`C.Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i ziarenka wanilii, ciągle mieszając.Mąkę pszenną i ziemniaczaną łączymy razem z proszkiem do pieczenia w oddzielnej(...)piekarnika na około 55 minut - pod koniec należy sprawdzić patyczkiem czy jest już suchy. Babkę studzimy w formie.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo mikrofali. Następnie dekorujemy nią wierzch ciasta i obsypujemy go kawałkami orzechów włoskich. Smacznego!P.S. Zachęcam do udziału w konkursie, więcej szczegółów o tu :) Miłosnego dnia

Słodkie Przyjemności
Świąteczny kuferek z piernika 32

szklanki cukru Dekoracja – drobne cukierki czekoladowe Wykonanie: Ciasto na kuferek ? Miód, cukier i masło rozpuścić i wystudzić. ? Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do pierników i proszkiem do pieczenia. ? Do mąki dodać rozpuszczone składniki wymieszane z jajkiem i zagnieść ciasto. ? Ciasto pozostawić w lodóce, najlepiej na noc. ? Następnego dnia rozwałkowywać ciasto partiami na papierze do pieczenia, aby nie przenosić piernika(...)potem przydadzą się na zawiasy do otwarcia kuferka. Wyciąć też mały prostokącik na zamek do kuferka. ? Na każdej części narysować czubkiem noża słoje drewna i ponaklejać malutkie sęki z ciasta. ? Wymiary pudełka: 25x15x10 denko, wys. boku 6 cm, listewki szer. 1,5 cm. ? Piec w 180 st.C przez 15 minut. ? Po wyjęciu z piekarnika na gorąco docinać kształty piernika

To co kocham
Orzeszki z kremem budyniowo-kakaowym 76

masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 kopiaste łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych orzeszków z kremem: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną, wylepiamy foremki do pieczenia orzeszków, nakłuwamy widelcem i układamy na blaszkach do pieczenia. 2. Pieczenie i studzenie: Orzeszki pieczemy w temperaturze 180 stopni(...)budyń. Drugą połowę mleka zagotowujemy, wlewamy rozpuszczony budyń, gotujemy energicznie mieszając do zgęstnienia. Budyń przekładamy do miseczki i studzimy często mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Masło lub margarynę ucieramy na puszystość dodajemy cukier puder i ucieramy, można dodać więcej cukru, według uznania, dla mnie tak było w sam raz, następnie dodajemy po łyżce budyniu i dokładnie ucieramy, na koniec

Izabelawkuchni
Pierniki dojrzewające 6 tygodni 159

gałki muszkatołowej 5 g czarnego pierzu W moździerzu ucieramy: 10 g goździków 5 g anyżu 5 g kolendry 5 g ziela angielskiego Przygotowanie: 1. Przyprawa do piernika. W moździerzu ucieramy goździki, anyż, kolendrę i ziele angielskie. Łączymy wszystko z sypkimi przyprawami w jednym pojemniku np. filiżance dobrze mieszając. 2. Masa na piernik. W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem(...)przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. Ostudzoną masę miodu, cukru i masła dodajemy do mąki z przyprawami. Całość dobrze wyrabiamy ręcznie do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. 3. Dojrzewanie ciasta przez 6 tygodni. Masę umieszczamy w lodówce na 6 tygodni w dowolnym pojemniku (plastik do żywności, szkło, kamionka) od góry zamykając papierem i zabezpieczając gumką. 4. Formowanie i pieczenie. Ciasto

Pij soki wyciskane
Ciasto z masą truskawkową 214

ciastem możemy się delektować  o każdej porze roku, pod warunkiem,  że latem zmiksujemy truskawki  i zamrozimy je.    Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia   Ubijamy pianę i stopniowo dodajemy cukier. Do masy jajecznej dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.  Kwadratową blaszkę wykładamy papierem(...)wylewamy na papier masę biszkoptową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni - ok. 25 minut.   Masa truskawkowa: 1 kostka masła pół kg zmiksowanych truskawek  1 szklanka cukru   Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do tej masy po łyżeczce (to bardzo ważne, gdy dodamy od razu więcej zmiksowanych truskawek, nie połączymy dokładnie masła  z przecierem truskawkowym) dodajemy zmiksowane

Pyszności Słodkości
KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM 135

Połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem budyniowym sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia. Ja jestem zachwycona! Wy też będziecie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24X26 ) * krakersy – ok. 40 szt * masło – 20 g * jajko – 1 szt * żółtko – 4 st * mąka(...)cukrem i ziarenkami wanilii. Pozostałe mleko miksujmy z całym jajkiem , żółtkami, oraz przesianymi mąkami. No gorące mleko wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu gotujemy gesty budyń. Studzimy. Masło ucieramy, do utartego łyżka po łyżce dodajemy budyń. Na blachę układamy porcje krakersów, przykrywamy kremem – tworzymy 3 warstwy. Odstawiamy na kilka godzin ( najlepiej noc ) do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Świąteczny kuferek z piernika 102

otwarcia kuferka. Wyciąć też mały prostokącik na zamek do kuferka. • Na każdej części narysować czubkiem noża słoje drewna i ponaklejać malutkie sęki z ciasta. • Wymiary pudełka: 25x15x10 denko, wys. boku 6 cm, listewki szer. 1,5 cm. • Piec w 180 st.C przez 15 minut. • Po wyjęciu z piekarnika na gorąco docinać(...)patelni i moczyć w nim kolejno ścianki składając kuferek. • Osobno złożyć wieczko, ale potrzebna jest pomoc drugiej osoby. Uwaga na karmel, bo parzy! Dekoracja • Białko ucierać z cukrem pudrem ok. 30 minut ręcznie, mnie w Kitchen Aid zajęło to 10 minut. Pod koniec dodać sok z cytryny. • Lukier przełożyć

To co kocham
Piernik Staropolski- przygotowanie i pieczenie 147

koniec dodajemy ubite orzechy. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia kamionkowego bądź garnka emaliowanego. Dokładnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do lodówki na około 5-6 tygodni. Ciasto będzie bardzo luźne ale podczas leżakowania w lodówce stężeje i po podanym czasie uda się go rozwałkować.  Uwagi co do wykonania piernika:  Piernik pieczemy na tydzień przed świętami w temperaturze(...)trzy części wzdłuż dłuższej części i dzięki temu mamy 3 pierniki.Na dzień przed świętami lukrujemy bądź polewamy czekoladą.  * orzechy przekładamy do miseczki i za pomocą kuli do ucierania "tłuczemy" je, orzechy mają być drobne ale nie zmielone  Przed świętami na pewno pochwale się swoim piernikiem;) I oto jest mój świąteczny piernik. Przełożyłam go powidłem jabłkowym i śliwkowym własnej

Krakowskie smaki Ani
Ciasteczka żurawinowe z kokosem 118

ciasteczka żurawinowe obtaczane w prażonym kokosie. Niebo! Polecam :)"Składniki:100 g cukru100 g masłajajkołyżeczka ekstraktu pomarańczowegosok z 1/2 cytryny100 g żurawiny270 g mąki50 g wiórków kokosowychSposób przygotowania:Miękkie masło ucieramy razem z cukrem, następnie dodajemy jajko i mieszamy. Gdy masa się połączy dodajemy ekstrakt pomarańczowy i sok z połówki cytryny. Mieszamy - łopatką albo mikserem. Mąkę mieszamy razem z suszoną(...)folię spożywczą.Gotową masę przekładamy na folię spożywczą i zawijamy ją obtaczając ją tym samym w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie ciasto kroimy w talarki około 0,5 cm szerokości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20  minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C.Studzimy na kratce.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kolorowa Babka Wielkanocna 179

Kolorowa alternatywa dla tradycyjnej babki Wielkanocnej. Babka pięknie się prezentuje, a do tego nieźle smakuje. Cztery kolory ciasta nadają babce efektowności oraz oryginalności, dzięki czemu jej wygląd zachęca do jej skosztowania.Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków.Kolorowa Babka Wielkanocna - Składniki:250 g masła6 jajek1,5 szklanki cukru0,5 szklanki oleju2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowykisiel wiśniowy/truskawkowykisiel cytrynowy(...)opcjonalnie)łyżka kakao0,5 szklanki makucukier puder (do posypania)Kolorowa Babka Wielkanocna - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Białka jaj oddzielamy od żółtek. Masło ucieramy na puszystą masę, po czym dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Następnie, nie przestając mieszać dodajemy partiami cukier oraz cukier waniliowy. Później wlewamy olej, a następnie (już nie miksując) dodajemy przesianą mąkę wraz

Słodka Strona
476. Niemiecki wypiek. 313

truskawkami ze słoika(potem)inspiracjaNiemieckie śniadanie, na dzień spędzony nad niemieckim, jak miło :3 xdKtoś mówił, że piątek 13 jest pechowy? Pfff, pikuś. Sobota 14 to dopiero coś. Spalić ciasto po 20min pieczenia? Tak to tylko ja z mamą potrafimy xd Mama panikuje, a Natalia z determinacją próbuje je odratować. Jakoś się udało, smakowało to najważniejsze :D Jeżeli przetrwam(...)wiejskiego30g śmietany (dałam 18%)jajkocukier, aromat, cynamonłyżka migdałówłyżka bułki tartejłyżeczka masła (czubata) cynamon ew. cukierMakaron mieszamy z cynamonem i przekładamy do żaroodpornego naczynka wysmarowanego masłem. Serek wiejski ucieramy z twarożkiem, a następnie dodajemy pozostałe składniki. Powstałą masę wylewamy na makaron, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.35min. Jakieś 10-15min przed końcem pieczenia

More food, love and dreams
Jesienny sernik kokosowy dla gości 170

wlewamy puszkę mleka kokosowego. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka minut, aż masa stanie się puszysta i bez grudek sera.  3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy(...)pędzelkiem nakładamy  czekoladę, a następnie zdobimy wierzch sernika. Lukier: 5-6 łyżek cukru pudru 1-2 łyżki zimnej wody 1. Cukier puder i wodę łączymy ze sobą i ucieramy na gładką masę. Gotowy lukier wylewamy na wierzch wystudzonego sernika i równo rozprowadzamy.  Sernik powinien być wystudzony przed krojeniem

Apetyczna babeczka
Andruty biszkoptowo kokosowe 192

mnie metalowa miarka o pojemności 250ml Zagotowujemy mleko kokosowe i zwykłe z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszając gotujemy do chwili, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy masę mleczno kokosową. Do masy wsypujemy następnie ¾ szklanki mleka w proszku i mieszamy łyżką do połączenia składników. Na wafel kładziemy powidła i rozprowadzamy (najwygodniej używając(...)litra). Odstawiamy na ok. 1 godzinę, następnie już bez obciążenia wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia masy (najlepiej na noc). Andruty biszkoptowo kokosowe to pyszna alternatywa dla ciast wymagających pieczenia. To propozycja dla tych co nie mają czasu, nie mają piekarnika lub zwyczajnie – nie lubią piec, ale… nie tylko. Swoją prezencją andruty biszkoptowo kokosowe idealnie wkomponują się również

mojewypiekiinietylko
Biszkopt z kremem rabarbarowym 108

sekund trzymać w nim jajka, wyjąć łyżką. Robimy to, żeby uniknąć ewentualnej salmonelli, która może być na skorupkach. Do ciepłego budyniu dodajemy 3 żółtka, mieszamy. W misce ucieramy masło z 2 łyżkami cukru na gładka masę, przekładamy porcjami do masy budyniowej, za każdym razem dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Masa będzie słodkawa z chrupiącym rabarbarem, który nie będzie(...)dodajemy kokos, smażymy na małym płomieniu do zrumienienia się kokosu cały czas mieszając. Uważajcie, ponieważ łatwo się przypala. Gotowy kokos odstawiamy do wystudzenia a następnie wykładamy go na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny żeby biszkopt zwilgotniał od kremu. Smacznego :)) rabarbar, wiórki kokosowe, kokos

Bułka z Chlebem