MINI PANCAKES KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI 203mleka Jajka wybij do misy i ucieraj robotem aż masa mocno zbieleje. Mąkę kokosową zalej mlekiem, pozostaw na 5 -7 minut aż napęcznieje. Podaje Ci widełki na mleko bo zależy, jakiej mąki się używa, jedna chłonie więcej mleka inna mniej. Najlepiej mleko dodawać partiami. Masę zmieszaj z ubitymi jajkami, ciasto powinno być lejące się. Ciasto z mąką kokosową może
SMYKWKUCHNI
Lukier 148tylko odrobina wyobraźni i można zaczynać dekorowanie ciast, ciasteczek, bab, pierników, mazurków… Składniki na lukier 10 czubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukier puder wsypać do miseczki, dodać do niego sok z cytryny. Używając łyżki, a najlepiej drewnianej kuli, ucierać składniki, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy
niecodziennikpary
Ciasto Biedronka bez pieczenia -idealne gdy mamy awarie piekarnika 240budynie śmietankowe mleko papier do pieczenia przygotowanie ciasta 2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia . 2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny . Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo
Moje Wyroby
Miodownik z orzechową wkładką 325razem rózgą kuchenną. Dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Mleko podgrzewamy z dodatkiem cukru wanilinowego. Tuż przed momentem wrzenia wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy zimny
Smaki Na Talerzu
DOMEK Z PIERNIKA 164blasze wysypanej mąką. Z ciasta na blasze na której będziemy piekli domek wycinamy ściany, dach oraz dekorację. Wycinamy okna i drzwi. Trzeba tak wycinać aby ściany były równej wielkości wtedy nasz domek będzie kształtny. Pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut. LUKIER KRÓLEWSKI: przesiany cukier puder ucieramy z białkiem do konsystencji pasty do zębów. Po wystudzeniu doku ozdabiamy
Kuchnia w oparach
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 171kleiło dosypujemy jeszcze mąki. Elastyczne zwarte ciasto dzielimy na porcję, rozwałkowujemy je na wałeczki które kroimy na małe kopytka. W osolony wrzątku gotujemy kopytka do momentu ich wypłynięcia. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 20-30 sekund i wykładamy na durszlak. Polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze. Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną. Bułkę
Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka ryżowo-kokosowe 202dżem do wypełnienia ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem ucieramy mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy
Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto budyniowe z pomarańczą 236będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki
Truskawkowa Fiesta
Zebra - smaczne i szybkie ciasto. 132kolejnym przepisem na smaczne i łatwe do zrobienia ciasto. Chyba każdy z Was chociaż raz spróbował Zebry - prawda? Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru aromat (2 krople) 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 2-3 łyżki kakao Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia
My World by Dagmara Rek
Ciasteczka owsiane z czekoladą 644drugiej misce masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty ( patrz FILM ). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 4. Następnie do jajecznej masy dodać mąkę z płatkami i bakalie, wymieszać łyżką lub rękoma. Ciasto nakryć folią i wstawić do lodówki na około
Mała Cukierenka
Babeczki Mumie 238przekładamy miękkie masło, dodajemy ekstrakt z wanilii i ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy wcześniej przygotowaną, ciepłą mieszankę wody i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Papilotki układamy w formie do muffinek. Każdą papilotkę napełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Wędrówki po kuchni
BABKA PIASKOWA 250sztywną pianę. Żółtka ucierać mikserem dodając stopniowo cukier. Do żółtek przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodać roztopioną margarynę (schłodzoną) i olejek waniliowy. Wszystko wymieszać mikserem. Następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Odlać do osobnej miski 1/4 ciasta i wymieszać
Zrób to smacznie
BABKA POMARAŃCZOWA 157proszkiem do pieczenia i skrobią ziemniaczaną. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Miksujemy 2 minuty po czym dodajemy sok pomarańczowy i suche składniki. Na koniec dodajemy otartą skórkę ze sparzonej pomarańczy i skórkę kandyzowaną. Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
KuchcikoweLove
Kolorowe, kruche ciasteczka 263mnie od miksera) przełożyć masło, dodać cukier i ucierać mikserem, na średnich obrotach, przez około 3 minuty. Po tym czasie zmniejszyć obroty miksera, dodać jajo, skórkę cytrynową, aromat śmietankowy i wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą i krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. Kolorową posypkę wsypać do miseczki. Z powstałego ciasta formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kolorowej
Gospodyni Miejska
Ciasteczka z kolorowymi piegami 185użyłam tych tańszych ) Wykonanie : Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym - ja użyłam prawdziwego cukru z wanilią (można miksować). Następnie dodajemy jajo i dalej miksujemy. Mąkę mieszamy z sodą. Następnie wsypujemy ją stopniowo do masła z cukrem i jajkiem. Można miksować albo jak kto woli, można wyrabiać ciasto ręcznie. Gotową masę dajemy do zamrażalki na okres około
W Moim Magicznym Domu
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 199babeczek smarujemy tłuszczem , każdą foremkę wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Z mleka odlewamy pół szklanki,wsypujemy obydwie mąki ,dodajemy żółtka i miksujemy mikserem.Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy rozmieszane mleko z budyniem i gotujemy budyń. Masło ucieramy do białości,ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kremem
Bajeczna Kuchnia
Francuska Fantazja z borówkami 202wyciskamy sok) 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie rozcinamy w połowie i kroimy kilka prostokątów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w tem. 200 stopni około 10 - 15 min. Wypieczone ciastka przecinamy na pół. Borówki zalewamy, sokiem z cytryny i zasypujemy 2 łyżkami cukru pudru. Serek Almette z Jagodą i Maliną ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru, kremówkę ubijamy
Lili w kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z RAFAELLO 269wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Masa serowa Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się rozpuści- odstawić do przestygnięcia. Ser, jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się
RAROSSA
SERNIK NA ZIMNO 307wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Masa serowa Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się rozpuści- odstawić do przestygnięcia. Ser, jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się
RAROSSA
Dwa w jednym- sernik i szarlotka 176odstawić na ½ godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy i podpiec na złoto. W między czasie obrać jabłka, zetrzeć i ułożyć na podpieczonym spodzie. Wykonanie masy serowej: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń, cukier waniliowy i aromat. Dodać przetarty ser i ucierać wszystkie składniki przez 20 minut. Masę serową ułożyć
Tradycyjna Kuchnia
Tarta migdałowa z gruszkami 194nawijając ciasto na opruszony mąką wałek. Na ciasto nakładamy arkusz papieru do pieczenia i wysypujemy warstwę suchego grochu lub fasoli. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, ściągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze 5 minut. Gruszki obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy masę migdałową. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, mąkę, mielone migdały
Ciastkozercy
Jogurtowe placuszki z borówkami 213białości z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ucierania dodać jogurt i rozpuszczone i wystudzone masło.Miksować na najwyższych obrotach około 5 minut. Mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito i stopniowo dodawać do masy jajecznej. Od tego momentu, odstawiamy mikser i wszystko mieszamy ręcznie, dzięki czemu uzyskamy puszystą masę. Ciasto ostawić na 15 min w ciepłe miejsce
CookYourself
Smakołyk z kokosem 200wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników przepis Ucieramy margarynę z cukrem pudrem . Do puszystej masy dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe .Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki . W maszynce do mięsa mielimy ciastka lub rozkruszamy je na proszek tłuczkiem do mięsa , dodajemy cukier wymieszany z kakao , wlewamy trochę wody ( ciasto powinno być gęste ) , mieszamy . Na pergaminie formujemy
Smakowite Dania
Co zrobić, aby babka piskowa była puszysta i bez zakalca. 231mieć temperaturę pokojową. Trzeba go dobrze napowietrzyć, czyli ucierać tak długo, aż będzie puszysty i bez grudek, dopiero wtedy można stopniowo dodawać cukier. Wskazówka 2 : Jajka także powinny mieć temperaturę pokojową , bo inaczej masa nam się "zważy", czyli tłuszcz nie połączy się dokładnie z jajkami. Jajka najlepiej przed stopniowym dodawaniem do ciasta rozbić trochę trzepaczką do ubijania piany. Wskazówka
Przepisy i porady kulinarne
Bardzo kruche ciastka z marmoladą 790mąki1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej2 żółtka marmolada1. Miękką margarynę ucieramy mikserem wraz z cukrem pudrem.2. Dodajemy żółtka i obie rodzaje mąk, miksujemy do powstania gładkiej masy.3. Z masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie pieczone w foremkach do ciastek). Ciasto jest rzadkie, więc co jakiś czas koniecznie maczamy ręce
Szefowa kuchni
Domek Baby Jagi z piernika 300domu i dwie płaszczyzny dachu. Resztę ciasta rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i uformować 10 małych pierniczków ok 1,5 cm x 0,5 cm i udekorować połówką migdała. Oprócz tego wyciąć komin, i paski na płot. Piec ok 12-15 minut. Z białek i soku z cytryny ucieramy bardzo gęsty lukier. Dom sklejamy i dekorujemy
Niezły Młynek
Ciasto ucierane z borówkami 200Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;))) Składniki; 1,5 szklanki maki tortowej, 3/4 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka borówek, Wykonanie; Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać
Anioły w kuchni
BABECZKI CYTRYNOWE. 351pieczenia sok z 1/2 cytryny Jajka ucieram z cukrem na puszystą, gładką masę. Przesiewam mąkę z proszkę, dodaję do utartych jajek i miksuję. Następnie wlewam mleko, miksuję, sok z cytryny - miksuję, a na końcu olej cienkim strumieniem, miksując bez przerwy na małych obrotach. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wypełniam ciastem do 2/3 papilotki do muffinek, wstawiam do pieca
W kuchni Karmel-itki
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 193Szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g drobno mielonych migdałów 100g wiórek czekoladowych 2 łyżki soku pomarańczowego, likieru lub nalewki* :) Dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru do posypania Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy po jednym jajku, po czym dodajemy sok (likier lub nalewkę), proszek do pieczenia, mąkę, mielone migdały i pokrojoną na drobne kosteczki czekoladę. Gotową(...)szerokich x 6 cm wysokich. Wyszły idealne. Babki pieczemy w temperaturze 180°C około 45 minut. Po czym zostawiamy na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Wyciągamy do ostudzenia. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Oczywiście jeśli damy wszystko do jednej foremki, czas pieczenia wydłuży nam się do godziny. * ja dodałam nalewki miodowo- cytrynowej R E K L A M A google
Smakowy Raj
Zupa pomidorowa z tofu i lanymi kluskami 174Zupę pomidorową chyba każdy Polak zna Jedni wolą ją z makaronem, inni z ryżem, a niektórzy z lanymi kluskami (w moim rodzinnym domu mówiło się z “lanym ciastem”). A ja przedstawiam Wam jeszcze nieco inną wersję: z kawałkami tofu i lanymi kluskami bez jajka, podana z kolendrą i płatkami chilli. Polecam Składniki: Kluski: 1 szklanka (240 ml) mąki ryżowej(...)zaraz polewamy zimną wodą, po czym obieramy ze skórki. Kroimy w drobną kostkę, podobnie jak obraną cebulę i czosnek. Tofu odsączamy i również kroimy w niewielką kostkę, a marchewkę ucieramy na dużych oczkach tarki. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę, liście laurowe i czosnek i smażymy przez kilka minut aż cebula się zeszkli. Następnie, dodajemy pokrojone
Lamarida.pl
Owocowa góra lodowa 1109podniebienia. Jak tradycyjna góra lodowa niezbyt mi smakuje bo jest zwyczajnie mdła i za słodka, tak tutaj owoce zatopione w galaretce doskonale podkreśliły smak tego ciasta. Ciasto wygląda efektownie a wcale nie jest pracochłonne. Bardzo polecam! Foremka 24/28 cm 25 dag herbatników kakaowych 10 dag herbatników maślanych 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Krem budyniowy: 700 ml mleka 6 łyżek(...)cukrem oraz cukrem waniliowym, wlewamy na gotujące się mleko rozrobioną mieszaninę i gotujemy gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło o temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy miksując stopniowo po łyżce budyniu i miksujemy na krem. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody zostawiamy do wystudzenia. Do zimnej masy wsypujemy owoce, mieszamy. Blaszkę
Wanilia i Kardamon
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 218się prezentuje :) CIASTO Z MUSEM Z SOKU OWOCOWEGO I ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 50 gram mąki - 50 gram cukru - 12 gram budyniu w proszku bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - sok lub alkohol do nasączena Przygotowanie biszkoptu: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrami(...)kroimy w plasterki. Wodę zagotowujemy z cukrem, tworząc syrop cukrowy. Wrzucamy do płynu kiwi i parzymy przez około 1,5 minuty. Po tym czasie wyjmujemy i układamy na cieście. Etapu parzenia kiwi w cukrze NIE MOŻNA pominąć. Kiwi posiada w sobie związki, które nie pozwalają na wiązanie się galaretki. Owoc traci tę właściwość dopiero po odpowiednim przygotowaniu. Galaretkę przygotowujemy według
Życie zamknięte w smaku
Cynamonowa wieża 163Żółtka ucieramy na puszysto z cukrem pudrem. Dodajemy mleko. Następnie dosypujemy po łyżce mąki i cynamon cały czas miksując. Białka ubijamy na sztywno, dajemy po łyżce do masy żółtkowej miksując na najmniejszych obrotach. Mieszamy tylko do połączenia razem składników, nie dłużej! Dzięki temu omleciki będą puszyste. Rozgrzewamy patelnię (Ambition idealna), ja lekko spryskuje olejem dno i wylewamy chochelkę ciasta
Latosiowydom
Serowe cappuccino – bez pieczenia 396rozpuszczenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy masę żółtkową. Następnie, nie przerywając miksowania, dodajemy po 1 łyżce twaróg na zmianę z mlekiem w proszku. Na samym końcu wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Masę serową rozprowadzamy na biszkoptach, wyrównujemy. Na wierzchu rozkładamy kolejną warstwę nasączonych kawą biszkoptów. Schładzamy. Przed podaniem możemy oprószyć wierzch ciasta gorzkim kakao. Źródło
Smaki Na Talerzu
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 246dodałam mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów (około 100 g) 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1,5 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki(...)łyżki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki kakao około 300 g malin lub innych owoców (świeże lub mrożone) [the_ad id="6999"] Przygotowanie Dwie szklanki mleka zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, następnie dosypujemy budyń, mąkę pszenną i resztę mleka. Całość miksujemy. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu
e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kubanka 306Ciasto składa się z kilku warstw: biszkoptu, masy śmietanowej, masy z nutellą, herbatników i lekko kwaśnego dżemu z porzeczek. Jedno z lepszych ciast jakie robiłam. Składniki: biszkopt: 8 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa z Nutellą: 2 szklanki mleka(...)ucieramy na puszustą masę. Dodajemy stopniowo masę budyniową i Nutellę. Miksujemy na gładką masę. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy razem z cukrem i śmkietan fix. Dla wzmocnienia smaku możemy nasączyć biszkopt rumem. Na wystudzony biskopt wykładamy masę z Nutellą, następnie warstwę herbatników, dżem i drugą warstwę herbatników na końcu masę śmietanową. Posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin, aby ciasto
Lena Gotuje