Podstawą ciasta jest delikatny,kakaowy biszkopt,na nim znajduje się krem, następnie warstwa słonych krakersów,potem masa kajmakowa, znów krakersy i na końcu warstwa bitej śmietany posypana deserową czekoladą. Ciasto skupia w sobie moje ukochane smaki-słodkość karmelu, słoność krakersów,bitą śmietanę, czekoladę :D Jest rewelacyjne i z całego serca polecam Wam jego upieczenie,zakochacie się :-) SKŁADNIKI - na dużą blaszkę(...)temp.pokojowej ucieramy,i dodajemy po łyżce zimny budyń. Krem wykładamy na ostudzony biszkopt,wyrównujemy. Na krem wykładamy warstwę słonych krakersów. Na krakersy dajemy masę krówkową,i znów dajemy krakersy. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno,pod koniec ubijania dodajemy cukier wraz z fixem. Śmietanę wykładamy na krakersy. Rozsmarowujemy, ma to być dość cienka warstwa. Na koniec ciasto posypujemy startą czekoladą
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMiękkie masło ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy cukier puder. Cały czas ucierając dodajemy po 1 żółtku. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali (lub kąpieli wodnej). Odstawiamy do przestudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę, porcjami dodajemy do utartej masy maślanej. Mieszamy łyżką lub szpatułką. Dodajemy esencję rumową i kawową (do smaku), kawę cappuccino (proszek) oraz mielone migdały – mieszamy. Ciasto najwygodniej uformować
mojewypiekiinietylkomogłabym skosztować pysznego, miękkiego i aromatycznego makowca. Wzięłam sprawy w swoje ręce. Poszukując inspiracji w internecie, prowadząc rozmowy z moją mamą stworzyłam swój własny przepis na smaczne świąteczne ciasto. Nie ukrywam, że byłam bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się, że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g(...)Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wylewamy wodę i studzimy. Wiórki kokosowe smażymy chwilę na maśle. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je na gładką masę stopniowo dodając brązowego cukru. Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do masy z żółtek dodajemy wymieszaną w mleku mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia
Pan i Pani Smith w kuchniproszku do pieczenia pół puszki brzoskwiń Na polewę: 1 duża tabliczka (220 g) czekolady 25 g masła 15 dag orzechów włoskich Na spód: 20 herbatników jasnych WYKONANIE: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Ucierając dodajemy kaszę manną, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Ucierając dodajemy po łyżce twarogu. Następnie ubite na sztywno białka. Na koniec dodajemy(...)ćwiartki brzoskwinie. Formę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Do formy przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy. Polewą dekorujemy wystudzony sernik. Posypujemy posiekanymi orzechami. SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewytego dwie łyżeczki cukru z wanili i ucieram. Dalej miksując do babki wleję jedną kostkę masła rozpuszczoną i ostudzoną, teraz wsypuję dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki (szklanka ma pojemność 250 ml ),mieszamy. Forme na babkę wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą, wylewam do niej większą część ciasta. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, na jasne ciasto już rozkładam
Kulinarne Fantazje MarioliBardzo szybkie, proste i ciasto! Może być jedno-porcjowe lub połowa dla przyjaciela! Składniki : 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka nasion Chia 150g (1 opakowanie) serka typu Bieluch 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę
Truskawkowa Fiestaciasto bananowe z dodatkiem jogurtu. Jogurt sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne i puszyste, a mąka kukurydziana nadaje słoneczną barwę. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 banan 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, ponownie
Truskawkowa Fiestarozgrzanego tłuszczu wkładamy ciasto papierem do góry. Ciasto powinno samoistnie oddzielić się od papieru. Papier należy wyciągnąć z tłuszczu szczypcami. 6 Ostudzone gniazdka oblewamy lukrem pomarańczowym. Po więcej przepisów na tłusty czwartek zapraszam na uDolores.pl/tlusty-czwartek. Na lukier potrzebujemy sok z jednej pomarańczy i około 100gr cukru pudru. Ucieramy je razem do momentu uzyskania gładkiej masy. Życzę smacznego! Artykuł Gniazdka
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisypół godziny do lodówki. 2. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka. 3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka dokładnie studzimy. 4. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cynamonem. Następnie przekładamy
Izabelawkuchniwypełniamy blachę papierowymi papilotkami. Do puszystego ciasta dodajemy startą marchewkę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Do tego dodajemy pokrojone bakalie i czekoladę i też delikatnie mieszamy. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Po upieczeniu wystawiamy do całkowitego wystygnięcia. Przygotowujemy krem – serek ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
Smaczna StronaSkładniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy. Powstałe ciasto dajemy do woreczka i wstawiamy na około 20 minut do lodówki. Następnie wałkujemy i wycinamy dowolne kształty ciasteczek-parzyście. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy KREM Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy cukier puder i miksujemy na gładko
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudodać miód oraz masło w temperaturze pokojowej. Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Wykrawać kształty. Piec w 180 stopniach przez ok. 10 minut. Lukier: 1 białko 1,5 szkl. cukru pudru z erytrolu Przygotowanie: Białko ubijamy mikserem przez 30 sekund. Dodajemy przesiany cukier puder i ucieramy przez 15 minut energicznymi ruchami
Czarnawisienkacukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sól oraz skórkę z cytryny. Ubijać do połączenia się składników. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać całość łyżką. Foremkę tzw. keksówkę wysmarować masłem i posypać mąką. Przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około
Walijskie Pichceniesodę, przyprawę korzenną, sól- mieszamy. W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem, na jasną i puszystą masę. Dodajemy miód i miksujemy, następnie dodajemy jajko miksujemy do połączenia. Dodajemy przesiane suche składniki, wyrabiamy do otrzymania gładkiej, elastycznej masy. Z otrzymanej masy formujemy kulę, owijamy, chłodzimy w lodówce 2 godziny. Wystudzone ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm, podsypując mąką. Wykrawamy
słodki bratekciasto. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Masa serowa 1 kg białego sera 6 dużych jajek 3/4 kostki masła 25 dag cukru pudru łyżka mąki krupczatki szczypta proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy olejek pomarańczowy Ser zemleć 3 razy. Utrzeć masło z cukrem, nie przerywając ucierania stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawać zmielony
Kuchenne aromaty