ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:607/881)

Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 129

każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise miksera umieścić wodę i kawę wymieszać, cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, ucierać do momentu aż roztarty między palcami lukier będzie

moj przepis na
Muffinki z chia i musem z persymony 160

Zostawiamy na pół godziny. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy chia i miksujemy do połączenia się składników. Mąkę i  proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do stopniowo do masy na przemian z mlekiem ucierając do połączenia się składników. Papilotki układamy w blaszce do muffinek. Na dno każdej wykładamy ciasto, na to dajemy mus i przykrywamy resztą  ciasta

Delusional Trine
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 171

lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy. KREM Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, nastepnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. W misce ucieramy miękkie masło lub margarynę i stopniowo dodajemy ostudzony

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernikowe ptysie 135

wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Masa serowa: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem

Słodki Zakątek
Ciasto bananowo-gryczane 181

Banalne ciasto dla laika, który kompletnie nie umie gotować. Przygotowuje się je błyskawicznie, a znika jeszcze szybciej! Składniki: 2 jaja 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju koksowego 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 duży banan 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej kokosowy i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę

Truskawkowa Fiesta
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 235

każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise miksera umieścić wodę i kawę wymieszać, cały czas miksując stopniowo dodawać cukier, ucierać do momentu aż roztarty między palcami lukier będzie

moj przepis na
Tort Sachera 173

kąpieli wodnej, odkładam na bok, studzę. Masło ucieram z cukrem mikserem do połączenia, dodaję pojedynczo jajka cały czas miksując. Gdy jajka połączą się z masą dodaję na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopioną ostudzoną czekoladę, mieszam do połączenia. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto. Piekę w temp. 170 C przez 35 minut

Zasmakuj Kuchni
Babeczki ze śliwkami 171

miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. 2. Śliwki umyć, przekroić na połówki i pozbawić pestek. Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. 3. Każdą foremkę do babeczki wyłożyć papilotkami, następnie do każdej papilotki włożyć po 1-2 łyżki ciasta i ułożyć na wierzchu połówkę śliwki. 4. Piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka kakaowe z żurawiną i Michałkami 175

Żurawinę i cukierki siekamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku, ciągle ubijamy.  2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do reszty. Miksujemy, żeby składniki się połączyły. Dodajemy posiekaną żurawinę i Michałki, mieszamy najlepiej łyżką i wkładamy na chwilę do lodówki, żeby ciasto się troszkę schłodziło.  3. Piekarnik nagrzewamy

kruche babeczki
Biscotti al limone 132

pieczenia cukier puder do obtoczenia Masło ucieraj z cukrem aż do powstania puszystej masy, u mnie zajęło to ok. 6 minut. Następnie dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. Dołóż skórkę cytrynową oraz sok wyciśnięty z cytryny i dalej miksuj. Powoli, nie przerywając mieszania dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 30 minut

365 dni dookoła kuchni
PUSZYSTE PLACUSZKI BEZ DROŻDŻY 158

smażenia WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek.Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem.Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do masy.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką

Mała w garnku miesza
Tarta z lemon curd, grejpfrutem i masą marcepanową 152

szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Wykładamy nim spód i boki foremki ( o wymiarach 12 x 35 cm), nakłuwamy widelcem i wkładamy do zamrażarki na około 35 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy lemon curd. Do metalowej miski, którą możemy umieścić na garnku wbijamy jajko, żółtko i dokładnie ucieramy z cukrem. W garnku zagotowujemy wodę, ustawiamy […] Artykuł Tarta

Mienta blog
Przepis na sernik czekoladowy 209

już gładka dodawać po łyżce sera i ucierać, dodać budyń- utrzeć Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem, ewentualnie dno wyłożyć ciastkami Piec ok. godziny w temp. 180 *C, u mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową

Proste Potrawy
Sernik wysokich lotów 220

jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku mielimy go 3-krotnie, jeśli mamy taki z wiaderka, pomijamy tę czynność. Masło ucieramy z cukrem, dopóki cukier nam się nie rozpuści. Następnie

MamaOskarka
Babka cytrynowa z matcha 186

jakości herbaty matcha użyjecie, tym ładniejszy kolor ciasta uzyskacie. Moje niestety wyszło nieco mdłe, ale w smaku rewelacja :) 250 g mąki pszennej 200 g masła 140 g cukru trzcinowego kopiasta łyżka herbaty matcha 4 jajka sok z połowy dużej cytryny łyżka startej skórki z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny

Mienta blog