ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:602/881)

Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 321

ciastem niezwykle eleganckim, idealnym na wszelkie imprezy, rodzinne spotkania czy po prostu jako wypiek do kawki. Jest to wspaniały orzechowiec z rewelacyjnym kremem orzechowym. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, bardzo eleganckie. Składa się ze spodów miodowych, jeden z nich jest pieczony z orzechami w miodzie. Całość przełożona jest kremem orzechowym, i polana polewą. Bardzo Wam polecam to ciasto, jest idealne(...)50ml gorącej wody POLEWA  -100g czekolady deserowej lub gorzkiej -3 łyżki mleka -ok 30g masła Do miski dajemy składniki na spody miodowe, zagniatamy ciasto, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i wstawiamy do lodówki. W tym czasie robimy orzechy Do garnka dajemy cukier puder, miód oraz masło-wszystko podgrzewamy i mieszamy do połączenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto herbaciane z bakaliami i czekoladą 90

taką lubię. A wy oczywiście możecie dać inną, swoją ulubioną.  Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 12) 319 kcal B 8 g W 36 g T 15 g Składniki: ciasto ▸ 2 szklanki mąki (u mnie pełnoziarnista) ▸ 4 jajka  ▸ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ▸ 1 łyżeczka sody  ▸ 3/4 szklanki słodzika/cukru ▸ pół szklanki oleju (u mnie rzepakowy) ▸ 2 łyżki(...)również kroimy drobno. 2. Herbatę zalewamy wrzątkiem i parzymy chwile. Posiekane owoce wrzucamy do większej miski i zalewamy je przecedzonym herbacianym naparem. Zostawiamy tak na godzinkę.  3. Żółtka ucieramy ze słodzikiem/cukrem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy stopniowo na przemian z olejem do masy jajecznej. Następnie dodajemy owoce z herbatą oraz orzechy. Na koniec ubijamy

zdrowo i aktywnie
Ciasto czekoladowe z bakaliami 145

końcu mogła w spokoju robić ciasto parzone, rozpuszczać czekoladę czy gotować mleko. Oj będzie, będzie się działo! :) Choć w sumie teraz również się dzieje. Dziś przygotowałam dla Was ciasto, ale nie takie zwykłe, bo czekoladowe, po brzegi wypełnione bakaliami. Jest niezwykle proste, ale nadaje się na nie jedno spotkanie rodzinne. Szczególnie zimą i wczesną wiosną, kiedy apetyt nam dopisuje. Skosztujcie(...)mlecznej i 75 g gorzkiej)1,5 łyżeczki proszku do pieczenia30 g żurawiny30 g rodzynek65 g orzechów arachidowychłyżeczka ekstraktu pomarańczowegoSposób przygotowania:Masło i cukier wrzucamy do miski i ucieramy na najwyższych obrotach, następnie dodajemy kolejno po jednym jajku i ekstrakt pomarańczowy - w dalszym ciągu ucierając.W drugiej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Orzechy, żurawinę i rodzynki siekamy

Słodkie Przyjemności
Ciasto Raffaello 172

mleczną mieszankę jednocześnie energicznie mieszając za pomocą rózgi. Budyń doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Odstawiamy z ognia, przykrywamy przykrywką i pozostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło (o temperaturze pokojowej) ucieramy aż będzie puszyste (około 2 minut). Następnie dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń (łyżka po łyżce) cały czas miksując. Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia(...)dnie układamy herbatniki. Na ciastka wykładamy krem budyniowy. Następnie powtarzamy warstwy herbatników i kremu uzyskując 3 piętra (na wierzchu powinien być krem). Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę z ciastem wkładamy na kilka godzin do lodówki. Krem powinien lekko stężeć a herbatniki zmięknąć

Qchnia po prostu
Maxi King 178

mleka w proszku 2 czekolady mleczne ok. 150 g orzechów laskowych 1/4 szklanki mleka Wykonanie:  Szklankę mleka, cukier i cukier wanilinowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło ucieramy na gładką i puszystą masę, dodajemy mleko i mleko w proszku ok. 4 szklanki, dobrze wymieszać. Połowę masy mlecznej wykładamy na herbatniki i przykrywamy następną warstwą herbatników.  Następnie położyć(...)rozprowadzamy drugą część masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Orzechy pokroić i podprażyć.  Czekoladę roztapiamy w rondelku z mlekiem, kiedy się rozpuści dodajemy orzechy i polewamy wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje  następnego dnia

The Sweet Damsel
Ciasto MLECZNA kanapka 715

dodać olej i wymieszać szpatułką, patrz FILM . 4. W miseczce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem, następnie przesiać na jajeczną masę, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 5. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Krem(...)było grudek, patrz FILM . Mleczną masę nakryć folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego studzenia, ma mieć temperaturę pokojową jak masło. 8. Do miski przełożyć masło i ucierać mikserem przez około 2 minuty. Następnie w trzech partiach dodać mleczną masę, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 9. Na koniec do mlecznego kremu dodać

Mała Cukierenka
Caffe Latte - ciasto 422

kropel Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy na przemian, łyżkę mleka w proszku, łyżkę śmietanki, ciągle ubijając na wysokich obrotach. Dodajemy zapach.Wykładamy na biszkopty. Przykrywamy biszkoptem, nasączamy ponczem.  5. Bita śmietana - 500 ml śmietany mocno schłodzonej - 2 szt śmeitan-fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy zagęstnik, na sam wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą.  Ciasto jest przepyszne

SMYKWKUCHNI
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 308

duże części. Masło ucieramy mikserem na puch wraz z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Dodajemy żółtko i miksujemy, aż całkowicie połączy się z masą. Powoli dodajemy koniak – cały czas miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem i stopniowo dosypujemy do masy. Miksujemy do wmieszania całej mąki, a jeśli pod koniec wsypywania mikser ciężko pracuje, bo ciasto jest zbyt gęste

Poezja smaku
Księżniczka – ciasto bez pieczenia 700

Ciasto księżniczka Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach…     Składniki: ok. 60 sztuk herbatników 1 słoiczek dżemu malinowego 50g wiórków kokosowych opcjonalnie: pralinki Raffaello – do dekoracji Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe(...)mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć kipieć zanim dodamy masę budyniową!), cały czas mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy *** *** Masło ucieramy mikserem przez kilka minut, a następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Masę dzielimy na cztery części *** *** Dno foremki (moja ma wymiary

Blog z Apetytem
Słodkie środy - Babka dyniowa z suszonymi bananami i żurawiną 144

dwie. Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dolewamy stopniowo olej i dalej miksujemy. Do jajek dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny i całość mieszamy. Na koniec dodajemy przygotowaną dynię i ubitą pianę z białek oraz jedną część suszonej żurawiny i mieszamy łyżką aż do połączenia wszystkich składników. Do foremki przekładamy połowę ciasta, układamy warstwę suszonych bananów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 602

około 2 łyżeczki) 1 płaska łyżka kakao ORZECHY 1 szklanka posiekanych drobno orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru łyżka masła CIASTO  Z podanych składników zagniatamy ciasto. |Wstawiamy je na 20 minut do lodówki. Dzielimy na 3 równe części,wałkujemy i dajemy do blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat pieczemy około 10-12 minut(...)cukru, 0,5 szkl cukru i 1 łyżeczkę cukru waniliowego miksujemy w 0,5 szklanki mleka, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy do zgęstnienia, studzimy. 150g masła ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń, masa ma być trochę luźna, w lodówce uzyska idealną konsystencję :-) ORZECHY  do garnka dajemy 2 łyżki miodu,1 łyżeczkę cukru pudru i łyżkę masła. Podgrzewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Karmelowe babeczki z migdałami po prostu pychota 112

puszystą masę. Nie przerywając ucierania, cienkim strumieniem wlewamy olej, następnie zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy kolejno: zmielone migdały, sok oraz skórkę z cytryny, mąkę przesianą przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia, miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami (jeśli nie mamy papilotek, otwory smarujemy olejem). Gotowe ciasto przelewamy do formy, pieczemy muffinki

KulinarneImpresje.pl
Razowy mazurek bez pieczenia 301

Szybkie ciasto bez pieczenia dla amatorów czekolady i wafelków. Z mnóstwem bakalii i czekolady to propozycja dla leniwych. Całą słodycz przełamuje dżem truskawkowy. Składniki 2 opakowania wafli Chrups śmietankowych firmy Cukry Nyskie 200 g miękkiego masła 200 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 1/2 szkl startego razowego chleba kilka suszonych śliwek 1/4 szkl orzechów włoskich migdały Targroch suszona żurawina dżem truskawkowy(...)chipsy kokosowe Targroch   polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody 3 łyżki cukru 1. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy startą na tarce czekoladę i chleb. Dokładnie mieszamy z pokrojonymi śliwkami, orzechami, żurawiną, migdałami i chipsami kokosowymi. 2. Na dnie podłużnej formy układamy pierwsza warstwę wafelków śmietankowych. Smarujemy dżemem truskawkowym i połową masy z bakaliami

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babka ucierana z chałwą - turecka chałwa sezamowa 197

ostatnie, samotne opakowanie chałwy, które kłuło mnie w oczy swoją obecnością.  Osobiście za tym przysmakiem w jego oryginalnej postaci nie przepadam, więc postanowiłam zaeksperymentować i wykorzystać go w cieście. Zaintrygował mnie przepis panimagoga na Babkę z chałwą i postanowiłam patent wypróbować. Przepis spełnił moje najśmielsze oczekiwania! Babka wyszła bajecznie smaczna, z chałwowym zapachem i sezamowym posmaczkiem. Taką chałwę(...)natłuszczenia foremek Miękką margarynę utrzeć mikserem z cukrem na biały puch - cukier dosypując po trochu . Mnie co prawda zawsze brak cierpliwości i do białego puchu nigdy nie docieram - ucieram mikserem po prostu do momentu, gdy cukier się mniej więcej rozetrze z margaryną i całość zmieni kolor na bardziej kremowy.   Chałwę rozdrobnić palcami, dodać do utartej masy i zmiksować. Żółtka

Grunt to przepis!
Kremówki z bitą śmietaną 365

nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 25-30 minut  , do uzyskania złotego koloru.W trakcie pieczenia ciasto rośnie i idzie do góry – te nierówności należy przekłuwać nożem , tak by ciasto nie urosło do góry ( ma być wypieczone , ale raczej płaskie ).Upieczone odstawiamy do przestudzenia na kratkę.MASA BUDYNIOWA:W garnku gotujemy  3/4 szklanki mleka z cukrem.Po zagotowaniu dolewamy do niego(...)cały czas mieszamy , by krem zgęstniał i nie zrobiły się grudki.Przykrytą folią spożywczą ( by nie zrobiła się ” skorupa ” na wierzchu ) i odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę , a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu.CAŁOŚĆ :Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Kładziemy pierwszy upieczony blat ( nakłuwaną stroną do góry ).Delikatnie zalewamy masą budyniową

Ostra na Słodko