ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:603/881)

Ciasteczka z mleczną czekoladą 150

łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa lub cukier waniliowy szczypta soli 150 g czekolady dość drobno posiekanej: 100 g czekolady mlecznej + 50 g czekolady białej   Miękkie masło ucieramy mikserem lub pałką na puch, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Gdy składniki się połączą dodajemy jajko i dalej ubijamy. Do masy stopniowo dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)wolnych obrotach lub mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 160 st. C. Dwie duże blachy wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta za pomocą dwóch łyżek stołowych lub gałkownicy formujemy kulki o średnicy ok. 3 - 4 cm i układamy je na blasze (lekko rozpłaszczamy). Między kulkami trzeba zostawić duże odstępy ponieważ po upieczeniu

Korniszonki
Ciasto kawowe bez pieczenia 288

szkla cukru -cukier waniliowy -250g masła lub margaryny DODATKOWO -1,5 paczki herbatników kakaowych (u mnie bonitki) Paczka miała 250g  -troszkę czekolady do posypania ciasta Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od kremu a konkretniej od bazy kremu czyli budyniu. Z litra mleka odlewamy około 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy. Do odlanej części dodajemy żółtka, budynie, cukier, cukier waniliowy mąkę(...)gotujące się mleko, mieszamy mocno  do zgęstnienia.  Studzimy. Gdy budyń jest już zimny margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy na gładki krem. blaszkę 25x25cm wykładamy herbatnikami, następnie dajemy na nie połowę masy, potem znów kładziemy warstwę herbatników, na nich resztę masy i na koniec trzecią warstwę  herbatników

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Kawosz- z kawową pianką i kremem- bez pieczenia-pyszne :-) 19298

szkla cukru -cukier waniliowy -250g masła lub margaryny DODATKOWO -1,5 paczki herbatników kakaowych (u mnie bonitki) Paczka miała 250g  -troszkę czekolady do posypania ciasta Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od kremu a konkretniej od bazy kremu czyli budyniu. Z litra mleka odlewamy około 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy. Do odlanej części dodajemy żółtka, budynie, cukier, cukier waniliowy mąkę(...)gotujące się mleko, mieszamy mocno  do zgęstnienia.  Studzimy. Gdy budyń jest już zimny margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy na gładki krem. blaszkę 25x25cm wykładamy herbatnikami, następnie dajemy na nie połowę masy, potem znów kładziemy warstwę herbatników, na nich resztę masy i na koniec trzecią warstwę  herbatników

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dyniowa fantazja 167

ciasto wymyśliłam sama od podstaw i jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Wspaniałe w smaku, piękny wygląd i robi się trochę jak jabłecznik, do tego na zimno. Extra! Składniki na kruchy spód: 10 dag cukru pudru 25 dag zmielonych wafli 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kurkumy Masa: 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 1/4-1/2 szklanki cukru 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej(...)śmietanki kremowej 30% Piana: 250 ml śmietanki kremowej 30% 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w szklance wody lub 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Margarynę ucieram dodając cukier puder, zmielone wafle i kurkumę dla koloru. Masę wykładam na blaszkę o wymiarach 26x38 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam w chłodne miejsce by stężała.  Kostki dyni przekładam do rondla, wsypuję cukier

Ciasteczkowy Potwór
Babka wielkanocna – 7 sprawdzonych pomysłów 143

Babka wielkanocna to ciasto bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy. W tym wpisie pokażę Wam swoje najlepsze przepisy na te pyszne desery, które każdy z Was będzie w stanie przygotować w domu. Wielkanoc to święto, które obchodzone jest przez miliony ludzi na całym świecie. Podczas gdy istnieje wiele tradycji związanych z tym świętem, jedną z nich jest(...)zapachach, dzięki którym poczujesz wiosnę. Zjesz to ciasto z przyjemnością, nawet jeśli na zewnątrz będzie padał deszcz lub śnieg w środku lata. Jest to bardzo prosty przepis, który można zastosować do każdego rodzaju babeczek (piaskowe, drożdżowe, cynamonowe). Babka wielkanocna – sprawdzone przepisy #1 Babka majonezowa Przepis >>> #2 Babka marmurkowa Przepis >>> #3 Ucierana babka pomarańczowa z rodzynkami Przepis >>> #4 Babka piaskowa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MINI PANCAKES KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI 172

mleka Jajka wybij do misy i ucieraj robotem aż masa mocno zbieleje. Mąkę kokosową zalej mlekiem, pozostaw na 5 -7 minut aż napęcznieje. Podaje Ci widełki na mleko bo zależy, jakiej mąki się używa, jedna chłonie więcej mleka inna mniej. Najlepiej mleko dodawać partiami. Masę zmieszaj z ubitymi jajkami, ciasto powinno być lejące się.  Ciasto z mąką kokosową może

SMYKWKUCHNI
Lukier 110

tylko odrobina wyobraźni i można zaczynać dekorowanie ciast, ciasteczek, bab, pierników, mazurków… Składniki na lukier 10 czubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukier puder wsypać do miseczki, dodać do niego sok z cytryny. Używając łyżki, a najlepiej drewnianej kuli, ucierać składniki, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy

niecodziennikpary
Ciasto Biedronka bez pieczenia -idealne gdy mamy awarie piekarnika 196

budynie śmietankowe mleko papier do pieczenia przygotowanie ciasta 2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia . 2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny . Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo

Moje Wyroby
Miodownik z orzechową wkładką 278

razem rózgą kuchenną. Dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Mleko podgrzewamy z dodatkiem cukru wanilinowego. Tuż przed momentem wrzenia wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy zimny

Smaki Na Talerzu
DOMEK Z PIERNIKA 135

blasze wysypanej mąką. Z ciasta na blasze na której będziemy piekli domek wycinamy ściany, dach oraz dekorację. Wycinamy okna i drzwi. Trzeba tak wycinać aby ściany były równej wielkości wtedy nasz domek będzie kształtny. Pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut. LUKIER KRÓLEWSKI: przesiany cukier puder ucieramy z białkiem do konsystencji pasty do zębów.  Po wystudzeniu doku ozdabiamy

Kuchnia w oparach
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 141

kleiło dosypujemy jeszcze mąki.  Elastyczne zwarte ciasto dzielimy na porcję, rozwałkowujemy je na wałeczki które kroimy na małe kopytka. W osolony wrzątku gotujemy kopytka do momentu ich wypłynięcia. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 20-30 sekund i wykładamy na durszlak. Polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze.  Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną.  Bułkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka ryżowo-kokosowe 173

dżem do wypełnienia ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem ucieramy mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto budyniowe z pomarańczą 173

będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki

Truskawkowa Fiesta
Zebra - smaczne i szybkie ciasto. 109

kolejnym przepisem na smaczne i łatwe do zrobienia ciasto. Chyba każdy z Was chociaż raz spróbował Zebry - prawda? Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru aromat (2 krople) 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 2-3 łyżki kakao Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia

My World by Dagmara Rek
Ciasteczka owsiane z czekoladą 587

drugiej misce masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty ( patrz FILM ). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 4. Następnie do jajecznej masy dodać mąkę z płatkami i bakalie, wymieszać łyżką lub rękoma. Ciasto nakryć folią i wstawić do lodówki na około

Mała Cukierenka
Babeczki Mumie 182

przekładamy miękkie masło, dodajemy ekstrakt z wanilii i ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy wcześniej przygotowaną, ciepłą mieszankę wody i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Papilotki układamy w formie do muffinek. Każdą papilotkę napełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
BABKA PIASKOWA 215

sztywną pianę. Żółtka ucierać mikserem dodając stopniowo cukier. Do żółtek przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodać roztopioną margarynę (schłodzoną) i olejek waniliowy. Wszystko wymieszać mikserem. Następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Odlać do osobnej miski 1/4 ciasta i wymieszać

Zrób to smacznie
BABKA POMARAŃCZOWA 130

proszkiem do pieczenia i skrobią ziemniaczaną. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Miksujemy 2 minuty po czym dodajemy sok pomarańczowy i suche składniki. Na koniec dodajemy otartą skórkę ze sparzonej pomarańczy i skórkę kandyzowaną. Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

KuchcikoweLove
Kolorowe, kruche ciasteczka 221

mnie od miksera) przełożyć masło, dodać cukier i ucierać mikserem, na średnich obrotach, przez około 3 minuty. Po tym czasie zmniejszyć obroty miksera, dodać jajo, skórkę cytrynową, aromat śmietankowy i wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą i krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. Kolorową posypkę wsypać do miseczki. Z powstałego ciasta formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kolorowej

Gospodyni Miejska
Ciasteczka z kolorowymi piegami 158

użyłam tych tańszych )   Wykonanie : Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym - ja użyłam prawdziwego cukru z wanilią (można miksować). Następnie dodajemy jajo i dalej miksujemy. Mąkę mieszamy z sodą. Następnie wsypujemy ją stopniowo do masła z cukrem i jajkiem. Można miksować albo jak kto woli, można wyrabiać ciasto ręcznie. Gotową masę dajemy do zamrażalki na okres około

W Moim Magicznym Domu
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 165

babeczek smarujemy tłuszczem , każdą foremkę wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Z mleka odlewamy pół szklanki,wsypujemy obydwie mąki ,dodajemy żółtka i miksujemy mikserem.Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ,dodajemy rozmieszane mleko z budyniem i gotujemy budyń. Masło ucieramy do białości,ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Kremem

Bajeczna Kuchnia
Francuska Fantazja z borówkami 163

wyciskamy sok) 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie rozcinamy w połowie i kroimy kilka prostokątów. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w tem. 200 stopni około 10 - 15 min. Wypieczone ciastka przecinamy na pół. Borówki zalewamy, sokiem z cytryny i zasypujemy 2 łyżkami cukru pudru. Serek Almette z Jagodą i Maliną ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru, kremówkę ubijamy

Lili w kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z RAFAELLO 235

wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Masa serowa Żelatynę   rozpuścić  w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się rozpuści- odstawić do przestygnięcia. Ser, jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się

RAROSSA
SERNIK NA ZIMNO 264

wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Masa serowa Żelatynę   rozpuścić  w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody i mieszać, aż żelatyna się rozpuści- odstawić do przestygnięcia. Ser, jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się

RAROSSA
Dwa w jednym- sernik i szarlotka 134

odstawić na ½ godziny do lodówki.  Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy i podpiec na złoto. W między czasie obrać jabłka, zetrzeć i ułożyć na podpieczonym spodzie. Wykonanie masy serowej: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń, cukier waniliowy i aromat.  Dodać przetarty ser i ucierać wszystkie składniki przez 20 minut. Masę serową ułożyć

Tradycyjna Kuchnia
Tarta migdałowa z gruszkami 152

nawijając ciasto na opruszony mąką wałek. Na ciasto nakładamy arkusz papieru do pieczenia i wysypujemy warstwę suchego grochu lub fasoli. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, ściągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze 5 minut. Gruszki obieramy, kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy masę migdałową. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko, mąkę, mielone migdały

Ciastkozercy