ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:618/881)

Lukier 65

tylko odrobina wyobraźni i można zaczynać dekorowanie ciast, ciasteczek, bab, pierników, mazurków… Składniki na lukier 10 czubatych łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukier puder wsypać do miseczki, dodać do niego sok z cytryny. Używając łyżki, a najlepiej drewnianej kuli, ucierać składniki, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy

niecodziennikpary
Ciasto Biedronka bez pieczenia -idealne gdy mamy awarie piekarnika 109

budynie śmietankowe mleko papier do pieczenia przygotowanie ciasta 2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia . 2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny . Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo

Moje Wyroby
Miodownik z orzechową wkładką 224

razem rózgą kuchenną. Dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Mleko podgrzewamy z dodatkiem cukru wanilinowego. Tuż przed momentem wrzenia wsypujemy kaszę mannę. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy zimny

Smaki Na Talerzu
DOMEK Z PIERNIKA 92

blasze wysypanej mąką. Z ciasta na blasze na której będziemy piekli domek wycinamy ściany, dach oraz dekorację. Wycinamy okna i drzwi. Trzeba tak wycinać aby ściany były równej wielkości wtedy nasz domek będzie kształtny. Pieczemy w temp. 180 st przez 15 minut. LUKIER KRÓLEWSKI: przesiany cukier puder ucieramy z białkiem do konsystencji pasty do zębów.  Po wystudzeniu doku ozdabiamy

Kuchnia w oparach
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 104

kleiło dosypujemy jeszcze mąki.  Elastyczne zwarte ciasto dzielimy na porcję, rozwałkowujemy je na wałeczki które kroimy na małe kopytka. W osolony wrzątku gotujemy kopytka do momentu ich wypłynięcia. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 20-30 sekund i wykładamy na durszlak. Polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze.  Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną.  Bułkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka ryżowo-kokosowe 146

dżem do wypełnienia ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem ucieramy mikserem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wrapy z kurczakiem i warzywami 150

stron (aż zrobią się "bąble"na cieście i ściemnieją, wtedy przewracamy na drugą stronę i tak samo smażymy -trwa to kilka minut). Gotowe tortille przechowujemy przykryte mokrą ściereczką- dzięki temu potem łatwo będzie je zwijać. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok. 1 cm. Pieprz kolorowy ucieramy w moździerzu i posypujemy nim oraz solą mięso, odstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto budyniowe z pomarańczą 137

będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki

Truskawkowa Fiesta
Zebra - smaczne i szybkie ciasto. 72

kolejnym przepisem na smaczne i łatwe do zrobienia ciasto. Chyba każdy z Was chociaż raz spróbował Zebry - prawda? Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru aromat (2 krople) 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 2-3 łyżki kakao Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia

My World by Dagmara Rek
Ciasteczka owsiane z czekoladą 529

drugiej misce masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty ( patrz FILM ). Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 4. Następnie do jajecznej masy dodać mąkę z płatkami i bakalie, wymieszać łyżką lub rękoma. Ciasto nakryć folią i wstawić do lodówki na około

Mała Cukierenka
Babeczki Mumie 132

przekładamy miękkie masło, dodajemy ekstrakt z wanilii i ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy wcześniej przygotowaną, ciepłą mieszankę wody i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Papilotki układamy w formie do muffinek. Każdą papilotkę napełniamy przygotowanym ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
BABKA PIASKOWA 176

sztywną pianę. Żółtka ucierać mikserem dodając stopniowo cukier. Do żółtek przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodać roztopioną margarynę (schłodzoną) i olejek waniliowy. Wszystko wymieszać mikserem. Następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Odlać do osobnej miski 1/4 ciasta i wymieszać

Zrób to smacznie
BABKA POMARAŃCZOWA 89

proszkiem do pieczenia i skrobią ziemniaczaną. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Miksujemy 2 minuty po czym dodajemy sok pomarańczowy i suche składniki. Na koniec dodajemy otartą skórkę ze sparzonej pomarańczy i skórkę kandyzowaną. Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy odrobiną mąki. Przekładamy ciasto do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

KuchcikoweLove
Kolorowe, kruche ciasteczka 176

mnie od miksera) przełożyć masło, dodać cukier i ucierać mikserem, na średnich obrotach, przez około 3 minuty. Po tym czasie zmniejszyć obroty miksera, dodać jajo, skórkę cytrynową, aromat śmietankowy i wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą i krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. Kolorową posypkę wsypać do miseczki. Z powstałego ciasta formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kolorowej

Gospodyni Miejska
Ciasteczka z kolorowymi piegami 117

użyłam tych tańszych )   Wykonanie : Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym - ja użyłam prawdziwego cukru z wanilią (można miksować). Następnie dodajemy jajo i dalej miksujemy. Mąkę mieszamy z sodą. Następnie wsypujemy ją stopniowo do masła z cukrem i jajkiem. Można miksować albo jak kto woli, można wyrabiać ciasto ręcznie. Gotową masę dajemy do zamrażalki na okres około

W Moim Magicznym Domu