Lubię tego typu serniczki na zimno. Robi się je „raz-dwa”, a smakują bardzo dobrze. Jedyne co mogłabym zarzucić mojemu wykonaniu, to zdecydowanie zbyt mocno nasączyłam biszkopty na spodzie serniczka, przez co były, jak na mój gust, zbyt mokre, a za mało te na wierzchu, ale – wszystko do dopracowania;) 200 g miękkiego masła 500 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica z wiaderka) 3 żółtka (jajka wcześniej należy sparzyć) 4 łyżki cukru pudru 1 i 3/4 szkl. mleka w proszku pełnego 3 łyżki żelatyny Doda... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...