ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:351/881)

Ciastka Pieczarki 134

czubate łyżki stołowe mąki pszennej (100 g) 1 mała płaska łyżeczka sodu (byt duża ilość sprawi ,że ciasta będą gorzkie i nie dobre) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki olejku / esencji migdałowej kakao Wykonanie: W mikserze ucieramy następująco: masło z cukrem pudrem aż powstanie nam jasna biała masa, następnie dodajemy jajko, olejek migdałowy sok z cytryny. Miksujemy aż składniki

W Moim Magicznym Domu
Kilimandżaro 105

Resztę mleka zagotowujemy z cukrem pudrem. Na gotujące się mleko wlewamy rozrobione mąki. Mieszamy, aż zgęstnieje i studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wykładamy na masę jabłkowo-malinową. Przykrywamy drugim blatem ciasta, schładzamy. Polewa: 50g mlecznej i 50g gorzkiej czekolady, 1/2 łyżki masła, 2 łyżki wody. Czekolady, masło rozpuszczamy na parze i dodajemy

Na moim talerzu
Kilimandżaro 162

Resztę mleka zagotowujemy z cukrem pudrem. Na gotujące się mleko wlewamy rozrobione mąki. Mieszamy, aż zgęstnieje i studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wykładamy na masę jabłkowo-malinową. Przykrywamy drugim blatem ciasta, schładzamy. Polewa: 50g mlecznej i 50g gorzkiej czekolady, 1/2 łyżki masła, 2 łyżki wody. Czekolady, masło rozpuszczamy na parze i dodajemy

NA MOIM TALERZU
Ananasowiec 2369

Składniki na ciasto mąka pszenna, 600g masło, 360g żółtka jajek, 6 szt cukier puder, 125g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki Składniki na bezę białka jajek, 6 szt cukier, 1 szkl sól, szczypta płatki migdałowe, 70g Składniki na masę owocową ananas, 1 puszka galaretka ananasowa, 2 opak(...)Składniki na masę śmietanową śmietanka 36%, 500ml cukier puder, 3 łyżki żelatyna, 4 płaskie łyżeczki Przygotowanie Masło rozpuszczamy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy resztę składników. Wyrabiamy jednolite ciasto, wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Obie wykładamy na blaszki. Jeden placek pieczemy

Gotowanie moimi oczami
Strucla jabłkowa 181

Rolada z ciasta drożdżowego z przepysznymi polskimi jabłkami. Wedle wyboru ciasto można zrobić bez mleka. Składniki: pół kg mąki  pół szklanki cukru 3 żółtka szklanka wody (lub pół na pół z mlekiem) pół szklanki oleju 30 g świeżych drożdży kilka startych jabłek lukier: sok z cytryny i cukier puder  Zaczynamy od rozpuszczenia drożdży(...)ciepłej wodzie, dodajemy łyżkę mąki i cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na jakieś 10-15 minut. Cukier i żółtka ucieramy na gładką masę, mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy olej i podrośnięte drożdże. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. Z podanej ilości składników możemy upiec

prawdziwe jedzenie
Wielkanocna babka herbaciana. 158

masło lub margaryny do posmarowania foremki bułka tarta do oprószenia foremki Wykonanie pysznej herbacianej babki: 1. Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetki herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy. Herbatę studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetki dokładnie je odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowy na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie(...)wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy. 2. Do pieczenia: Babkę na formę smarujemy cieniutko masłem lub margaryną i oprószamy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy ciasto. 3. Pieczenie: Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia i suchego patyczka przez około 50 minut

Izabelawkuchni
Sernik na piernikowym cieście. 214

gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Schłodzonym ciastem wykleić blaszkę, wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Przygotować masę serową: Pomarańczę porządnie umyć, wyszorować. Skórkę zetrzeć na tarce. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ucierać jeszcze chwilę. Następnie cały czas ucierając dodawać ser. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dalej ucierać. Następnie dodać otartą skórkę

Agusiowe smakołyki
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 156

Ciasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani

Kuchnia MagdaLeny
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ 98

warstwę jabłkową: 1 ½ kg jabłek 1 galaretka truskawkowa Ponadto: ½ l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 160 o C piekarnika i pieczemy

Słodki Zakątek
Sernik z bananami i kokosem 196

Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować na puch dodając po jednym żółtku. Dodać mąkę ziemniaczaną, budyń, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy, a następnie ser. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Banany zgnieść widelcem i dodać do masy serowej, Ponownie zmiksować. Na końcu

Praktyczna pl
Sernik waniliowo - czekoladowy 192

budyń waniliowy, łyżka kawy rozpuszczalnej jacobs Crema Gold,  100ml śmietany 18%,  50 g wiórków czekoladowych. Jajka ucierać z cukrami około 5 minut. Dodać budyń, kawę rozpuszczalną oraz śmietanę i serek. Zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na pierwszą masę. Piec około 50 minut w temp. 160-175st. Pozostawić na 5 minut w wyłączonym

Z miłości do słodkości
Sernik "Krówka" 187

lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie formę (ok. 18 cm) wyścielamy pergaminem i smarujemy boki masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni.Ser ucieramy z cukrem, wbijamy po jednym jajku ciągle mieszając. Następnie wlewamy kremówkę, ekstrakt waniliowy, mąkę ziemniaczaną - mieszamy, a na końcu dodajemy połowę(...)podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy godzinę. Następnie wyłączamy piec i trzymamy sernik jeszcze przez ok. 30 minut w piekarniku.Na całkowicie ostudzone ciasto wykładamy resztę masy kajmakowej, a boki wierzchu sernika posypujemy pociętymi orzachami włoskimi. Moje posty

Słodka Strona
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 507

roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do naczynia miksującego wlewamy masło, dodajemy ser, cukier i ucieramy na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe

Domowy Smak Jedzenia
Torcik buraczany z maślanym kremem czekoladowym 156

jajka 1 szklanka cukru pudru 16 g cukru waniliowego 35 dag masła 82 % 15 dag deserowej czekolady 50 ml czystej wódki Przygotowanie: CIASTO: Ugotowane obrane i zimne buraki ś cieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Jajka ucieramy z cukrem na gładk ą puszyst ą mas ę , wlewamy olej, oraz nie przerywaj ą c ucierania dodajemy(...)wmiesza ć dokładnie i ubijaj ą c dodawa ć po ły ż ce masy jajecznej a ż do sko ń czenia- gdy powstanie gładki puszysty czekoladowy krem. zimne ciasto przekroi ć wzdłu ż na połow ę , przeło ż y ć połow ą kremu reszt ą rozsmarowa ć wierzch ciasta, udekorowa ć dowolnie np:  start ą czekolad ą lub płatkami

Wanilia i Kardamon