Pyszne, wilgotne ciacho pieczone pierwszy raz w nowym piekarniku i udało się wspaniale ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 4 jajka 1 szkl cukru 150 gr masła 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kruszonka: 50 gr masła 4-5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru ( razem z cuk. waniliowym lub esencja waniliowa) 400-500 gr rabarbaru świeżego bądź mrożonego (mrożony rozmrażamy wcześniej, czekamy aby obciekł z nadmiaru soku i tez obtaczamy w mące) 3 łyżki mąki do obtoczenia rabarbaru 1 łyżka cukru Ws... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...