ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:153/881)

Norymberska babka z migdałami 117

Babka drożdżowa na wyjątkowe okazje, z tak zwanej wyższej półki. Waniliowa, z dodatkiem całych migdałów, rodzynek, marcepanu oraz z dużą ilością masła. Ciasta nie trzeba wyrabiać

Arabeska waniliowa
Babka tulipan 149

Bardzo efektowna i smaczna babka nie tylko na święta. Przepis przeniesiony z poprzedniego mojego bloga, opublikowany w Przepisach czytelników w wydaniu specjalnym Najlepsze ciasta. 250 g

Kolorowa kuchnia Elki
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 220

mojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest

moj przepis na
Babka z mandarynkami 220

Święta święta i po świętach a pyszne wypieki zostają na inne chwile . Fajnie jest jak przygotowane przez nas ciasta na świąteczne stoły smakują naszym gościom. Potem

Moje Małe Czarowanie
Świąteczne ciasto angielskie 104

Dobrych kilka lat temu, jeszcze przed wejściem Polski do UE, pracowałam w UK jako au pair. Nie mogłam się nadziwić, że jakieś ciasto można piec przed

bistro mama
Babka czekoladowa z wiśniami / Chocolate Cherry Bundt Cake 87

ciecierzycy dajemy 1/3 - 1/2 ilości mąki pszennej, resztę orkiszowej). Do ucieranej babki z kakao możecie dodać kawałki czekolady albo zastąpić wiśnie innymi owocami. W babce czekoladowej na jogurcie  dobrze sprawdzą się wiśnie z domowego soku/kompotu, a także te mrożone (ja rozmrażam i odsączam dokładnie owoce przed dodaniem do ciasta). W sezonie możecie też użyć świeżych wiśni. Babka czekoladowa

Lekcje w kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI 141

czasie i dzień wcześniej upiec lub ugotować buraki, a po ostudzeniu zblendować z olejem. S Wszystkie składniki wystarczy krótko wymieszać ze sobą, nie trzeba ubijać, ani ucierać. SKŁADNIKI CIASTO 300 g buraków / ugotowanych lub upieczonych i obranych 240 ml oleju 4 jajka 220 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g kakao 300 g cukru ziarenka wyłuskane

cool and minty
Pizza z grzybami leśnymi 85

szklanka drobnych kurek, oczyszczonych 50 g podgrzybków 1 cebula, pokrojona w cienkie piórka 200 g mozzarelli, porwanej na drobniejsze kawałki Oliwa z oliwek Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Drożdże ucieramy z 50 ml ciepłej wody i szczyptą cukru. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15-20 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy do niej sól

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Waniliowa babka sękacz 193

Babka przygotowana na wzór tradycyjnego sękacza, ale pieczona w piekarniku. Zachowuje charakterystyczne paseczki, dzięki metodzie pieczenia. Trochę pracochłonna, ale jest przepyszna. Ciasto jest zwarte, wilgotne, z

https:KKuchniaMniam
Ciasto jogurtowe z owocami 440

papierowym ręczniku, ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki. Kruszonka: składniki umieszczamy w miseczce, rozcieramy palcami do momentu, aż się połączą. Gotową kruszonkę owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika. Ciasto: jajka ucieramy z cukrami na jasny, puszysty krem. Dodajemy jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy masło i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników

Smak mojej kuchni
Ciasto jogurtowe z figami 103

Ponieważ właśnie mamy sezon na figi, musiał powstać jakiś wypiek z nimi. Dodam, że pierwszy Jakoś nie miałam okazji w wersji świeżej używać fig do ciast

Mieszam w Garnku
Ciasto miętowe z migdałami 193

Mięta pięknie wyrosła mi w ogródku i na skalniaku. W zeszłym roku przerobiłam ją na pyszny cukier miętowy i ekstrakt miętowy. Tym razem postanowiłam zrobić ciasto

Cakes By Kejt
Kolorowe lamingtony 128

Składniki: Oryginalne australijskie ciasto biszkoptowe: o 125 g Kasi/ masla( temp.pokojowa) o 160 g cukru o 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego o 3 jaja o 340 g mąki ( u mnie 290 g maki pszennej i 50 g maki ziemniaczanej) o 1/2 szklanki mleka o skorka z połowy cytryny Utrzeć Kasię/maslo, dodać polowę cukru i wanilię, ucierać aż do uzyskania jednolitej

Mia Cucina Sofieta
Maślankowiec z owocami 78

owoców i chrupiącej kruszonki. Niebo w ustach!     Składniki: Uwaga! Maślanka i jajka muszą być w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć je z lodówki minimum godzinę przed przygotowaniem ciasta. 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 1 szklanka owoców np. truskawki, maliny, rabarbar, jagody(...)masła     *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki. Gotową kruszonkę umieszczamy w lodówce na czas przygotowania ciasta *** *** Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę *** *** Do masy dodajemy maślankę oraz olej i całość mieszamy razem za pomocą miksera do momentu uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Blog z Apetytem
Babka szafranowa 124

Ucierana babka z dodatkiem szafranu. Właśnie temu składnikowi zawdzięcza głównie swój intensywny kolor i nazwę rzecz jasna, ale nie jest on jednak nieodzowny. A zatem jeśli chcecie upiec taką babkę, a nie macie szafranu, nic straconego, można go śmiało pominąć. Ciasto może będzie trochę mniej żółte (to także zależy od jajek), ale na pewno równie smaczne :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa