ciasto puch - 2218 przepisów (strona:44/148)

torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 324

Dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka i ubijamy. Mąkę orkiszową przesiewamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami(...)mleka i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawimy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. na koniec dodajemy śliwki i mieszamy z kremem. dodatkowo składniki na nasączenie ciast: 70 ml alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie: Alkohol mieszamy z wodą. wykonanie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden

Domowy Smak Jedzenia
Babka z kisielem cytrynowym 174

cukru 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Margarynę z cukrem i żółtkami utrzeć na puch. Dodać kisiel w proszku, następnie dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Z białek ubić pianę, połączyć delikatnie z ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Obsypać cukrem pudrem lub oblać lukrem cytrynowym

Praktyczna pl
Mazurek marcepanowy 161

łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag masła 5 dag cukru pudru 2 żółtka do ciasta 1 żółtko do posmarowania Dodatkowo:słoik dżemu truskawkowego różne polewy do dekoracji bakalie i owoce do dekoracjiMarcepan pokroić w drobną kosteczkę. Miękkie masło utrzeć na puch. Ucierając dodawać po kawałku marcepanu, a następnie kolejno wbijać jajka. Może się zdarzyć, że marcepan nie chce(...)rozprowadzić - należy wtedy masę (w misce w której ucieraliśmy) włożyć na chwilę do kąpieli wodnej i podgrzać, aż do momentu kiedy wszystkie składniki zmiękną. Następnie dodać mąkę. Tak przygotowane ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na prostokąt o wymiarach 18 x 26 cm (fot.1). Piec 20 minut w temp. 175°C. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć

Świat Ciasta
Tort Czekoladowy z Maślanym Kremem Nutellowym 216

ekstraktu z wanilii szczypta soli 3 – 4 łyżki śmietany kremówki Masło ucieramy na puch, dodając stopniowo cukier puder. Do dobrze utartego masła dodajemy nutellę, ekstrakt z wanilii i szczyptę soli. Ucieramy. Następnie dodajemy śmietanę kremówkę i ponownie ucieramy. Wykonanie: 1 blat ciasta Krem 2 blat ciasta Krem 3 blat ciasta Krem 4 blat ciasta Krem na wierzch

Made By Mom And Son
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 357

Ubić na sztywno białka, stopniowo dodawać cukier i. Ubijać, aż masa będzie błyszcząca i sztywna, a cukier rozpuszczony. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i krótko miksować.. Drugą część ciasta rozwałkować Na wierzch wyłożyć ubitą piane ,rozsmarować i piec w w 120 C z termoobiegiem ok 25-30 minut(...)mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać likier i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z jabłkami, przykryć drugim plackiem z bezą i lekko docisnąć. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Smacznego :) nut -apple Ingredienti:      meringa

w mojej kuchni
Pychotka jabłkowo-orzechowa 190

tortową mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko do masy jajecznej, delikatnie na najniższych obrotach miksujemy aż do połączenia, tak aby nie utracić konsystencji piany, ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki, pieczemy 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy wzdłuż na 3 blaty. Jak sobie to ułatwić zapraszam do zerknięcia na filmik(...)wsypać orzechy, mieszając gotować około 5-7 minut aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnej masy orzechowej, wlać spirytus zmiksować aż powstanie gładki puszysty krem. W tym momencie przystępujemy do przełożenia ciasta: jeden blat biszkoptu wkładamy powrotem do blaszki, wykładamy połowę tężejącej  masy z jabłkami, przykrywamy drugim biszkoptem, lekko

Wanilia i Kardamon
Ogon pawia Siostry Anastazji 131

użyłam biszkoptów okrągłych Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy miękkie masło, następnie jajko, żółtka i śmietanę. Zagniatamy elastyczne ciasto i schładzamy. Gotowe dzielimy na cztery części. Jedną część rozwałkowujemy na blachę i pieczemy ok 20 min w 200-220'C. pozostałe trzy części również rozwałkowujemy, każdą z nich smarujemy powidłami(...)wlewamy do niego przygotowany wcześniej budyń jajeczny. Gotowy budyń studzimy, masło ucieramy na puch i dodajemy do niego zimny budyń. Na upieczony cały placek wykładamy połowę kremu, układamy rolady, jedna przy drugiej, wzdłuż dłuższego boku ciasta, wsypujemy pomiędzy przestrzenie rolad umyte zielone winogrona, całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy w chłodne miejsce, by stężała

Ciasteczkowy Potwór
Rarytas z krakersem i karmelem 214

dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie żałuje. Jest przepyszne. Krakersy powodują, że przy każdym gryzie, trafiamy na chrupiącą warstwę. Zachęcam do przygotowania tego ciasta u siebie w domu . Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 170C Czas pieczenia: 40-50 minut Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka maki 1 łyżka oleju 3 łyżeczki(...)śmietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodać żółtka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 łyżkę wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp

Różne smaki w kuchni
Rarytas z krakersem i karmelem 223

dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie żałuje. Jest przepyszne. Krakersy powodują, ze przy każdym gryzie, trafiamy na chrupiąca warstwę. Zachęcam do przygotowania tego ciasta u siebie w domu . Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 170C Czas pieczenia: 40-50 minut Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżka oleju 3 łyżeczki(...)śmietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodać żółtka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 łyżkę wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp

Różne smaki w kuchni
Rarytas z krakersem i karmelem 430

dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie zaluje. Jest przepyszne. Krakersy powodują, ze przy każdym gryzie, trafiamy na chrupiąca warstwę. Zachęcam do przygotowania tego ciasta u siebie w domu . Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 170C Czas pieczenia: 40-50 minut Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka maki 1 lyzka oleju 3 lyzeczki(...)smietanki 30%, albo mleka    Sposób przygotowania: Białka nalezy oddzielić od zoltek i zmiksować z cukrem puch. Następnie dodac zoltka i dalej miksować dodając po kolei, make z proszkiem do pieczenia, kakao, 1 lyzke wody i olej. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp

Słodkości i nie tylko
Ciasto monte 171

Jako, że dawno nie było nic specjalnego to dziś mam dla Was efektowne i pyszne ciasto, które łączy w sobie orzechowy spód i 2 pyszne kremy oddzielone warstwą herbatników. Ciasto: 6 białek 3/4 szklanki cukru 2 łyżki oleju 100 g mielonych orzechów laskowych 1/2 szklanki mąki pszennej Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie do piany dodajemy cukier i ubijamy(...)dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, a budyń będzie miał jednolity kolor. Połowę masła ucieramy na puch i  partiami cały czasu miksując dodajemy ostudzony jeden z budyni, analogicznie postępujemy z pozostałym masłem i budyniem. Na ostudzone ciasto wykładamy masę czekoladową, na nią wykładamy herbatniki, a następnie jasną masę, którą dodatkowo posypujemy zmielonymi orzechami. Ciasto odstawiamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto bakaliowo-orzechowe Siostry Anastazji 324

wymiarach 21x32cm. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Odkładamy w chłodne miejsce na czas przygotowania ciasta orzechowego. W tym momencie dobrze sobie przygotować dodatki. Orzechy siekamy, kolejne mielimy, wiśnie osączamy z syropu, jabłka myjemy, obieramy ze skórki. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy po 1 żółtku. Następnie przesiewamy do masy mąkę razem z proszkiem(...)końcu wsypujemy mielone orzechy. Mikser odkładamy, a do masy dodajemy jeszcze orzechy krojone i mieszamy całość łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą orzechową. Ciasto kruche smarujemy powidłami śliwkowymi. Posypujemy resztą orzechów, rodzynkami, rozkładamy wiśnie oraz jabłka starte na dużych oczkach tarki. Całość zalewamy delikatnie ciastem orzechowym, wyrównujemy. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka kokosowo-serowe 23320

powstały grudki. Dodać szczyptę soli i twaróg – zagnieść zwarte i jednolite ciasto. Uformować z ciasta wałek, delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki, aby się schłodziło (na minimum 30 minut). W międzyczasie przygotować nadzienie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal ucierając dodać skrobię kukurydzianą, a następnie twaróg. Wmieszać do półpłynnej masy wiórki kokosowe(...)pozostawić na minimum 15 minut. Wiórki w tym czasie wchłoną płyn, a nadzienie stężeje. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto podzielić na 4 równe części. Pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia rozwałkować każdą część na podłużny prostokąt szerokości około 12 cm i grubości około 2-3 mm (fot.1) . Zdjąć górny

Świat Ciasta
Miodownik 411

małym ogniu przez kilka minut. Studzimy przykrywając kaszę folią. Margarynę ucieramy na puch z ekstraktem waniliowym i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, oraz sok z cytryny, cały czas miksując masę. Spodni blat smarujemy  powidłami śliwkowymi, na nie wykładamy masę grysikową. Układamy na krem warstwę ciasta z orzechami, dociskamy lekko. Ciasto odkładamy na minimum 24 godziny, aby zmiękło

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO ORZECHOWA FANTAZJA 476

przygotowania: biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać po jednym żółtku. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.  Dodawać do masy jajecznej delikatnie mieszając. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 24x35cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 części.  wkład orzechowy: Orzechy(...)mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Ugotować z tego budyń. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodajemy po jeden łyżce wystudzonego budyniu.  Miksujemy na puszystą masę. polewa: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i zagotować. Przełożenie ciasta: I jedna część biszkoptu kakao II pół masy III wkład orzechowy IV druga część masy V druga część

Prosto i Smacznie z Anetą

Proponowane wyszukiwania