ciasto puch - 2218 przepisów (strona:42/148)

Bezglutenowa babka kukurydziana 176

Masło rozpuszczamy na patelni. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na puch. Następnie wlewamy ostudzone masło i miksujemy razem. Na koniec wsypujemy mąkę kukurydzianą razem z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto urodzinowe 5937

Masło wyjmujemy z lodówki aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie miksujemy je na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotowy krem odstawiamy na chwilę do lodówki. Biszkopt kroimy wzdłuż na połowę. W tym  miejscu można nieco nasączyć ciasto, np. alkoholem. Na jedną połowę biszkoptu wykładamy połowę kremu. Następnie układamy połowę herbatników

My simple kitchen
Biszkoptowe z truskawkami 90

kompotu Blaszka o średnicy 27 i wysok. 7 Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch Dodać olej i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Formę do tarty wysmarować margaryną . Przelać ciasto , na wierzchu poukładać truskawki. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Tort Świąteczna Skarpetka p. Aurelii – danie konkursowe 170

ubij na sztywno z 0,5 szkl.cukru i szczyptą soli. 2.Żółtka ubij z 0,5 szkl. cukru na puch. Dodaj kakao i budyń czekoladowy, miksując dolewaj olej. Masę połącz z mąką tortową i białkami delikatnie mieszając. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy. Piecz 45 minut w 180 st.C. Krok 23. Po upieczeniu ciasto odstaw

CoolinarniePL
Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym 264

wylewamy na blaszkę 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy do blaszki o tych samych wymiarach wyłożonej papierem do pieczenia(...)wlewamy do gotującego się soku. Całość zagotowujemy dokładnie mieszając i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. 4. Przełożenie ciasta: dolny blat biszkoptu orzechowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - górny blat ciasta orzechowego. Ciasto polewamy polewą z roztopionej

Na Ciasteczkowych Papierach
Leśny mech 241

stopni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, odstawić. Jajka z cukrem utrzeć na jasny puch, mają zwiększyć swoją objętość nawet trzykrotnie. Dolewać powoli olej, ciurkiem, miksując, dodać szpinak, skórę, sok z cytryny, ekstrakt, wymieszać szpatułką, delikatnie dodać mąkę, wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia,wyrównać, piec około 40 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć

moj przepis na
Masa kawowa do ciast i tortów wg Aleex 185

wlać zaparzoną kawę. Wymieszać. 4. Postawić na palniku i, cały czas mieszając, ugotować krem. Wystudzić. 5. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce wystudzony krem kawowy. 6. Na końcu dodać do masy 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. 7. Blaty ciasta przekładać masą kawową. Smacznego. Dodaję do akcji

W mojej kuchni
Sprawdzony przepis na gniocchi 208

Gnocchi powinny być delikatne i miękkie jak puch. I takie własnie wychodzą według tego przepisu: mięciutkie, rozpływające się w ustach. Trzeba tylko zrobić odpowiednie ciasto. Czas: Kilkanaście minut (plus ewentualnie godzina na pieczenie ziemniaków) Poziom trudności : Łatwe Gniocchi – kluseczki, których tajemnica tkwi w ziemniakach Robienie gnocchi wymaga pewnej wprawy, ale wierzcie, że warto włożyć w lepienie klusek

Niedzielny kucharz
Marchewkowe muffinki 130

proszek do pieczenia, sodę, cynamon i dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić w rondelku. 3.  Jajka lekko ubić mikserem na puch, dodać rozpuszczone masło, marchew i dokładnie wymieszać. Następnie dodać suche składniki i wszystko wymieszać szpatułką. 4.  Ciasto marchewkowe przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokość 3/4 foremki. 5.  Piec w nagrzanym piekarniku

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik MaKoWY z BeZiKami i MuSem CzeKOLaDowym 182

chwilę jak najcieplejszą wodą z kranu, po czym rozbijamy kolejno do wysokiej miski i ucieramy z odroiną cukru na puch. ● po łyżce dodajemy mąkę, budyń i mak ● wstawiamy do nagrzanego piekarnika ● pieczemy około 20 minut. Aż ciasto będzie miało złoty kolor i uzyskamy efekt suchego patyczka ● do nasączenia używamy żurawiny wymieszanej z likierem ● w międzyczasie przygotowujemy mus ● żelatynę

Luźna Kuchnia
Anielska chmurka 255

mleka rozpuszczamy budynie i cukier. Pozostałe mleko gotujemy, dolewamy budyń. Studzimy, dosypując galaretkę wiśniową. Masło miksujemy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy porcjami budyń wymieszany z galaretką.  Masę wykładamy na biszkopty. Tortownicę z ciastem wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje układamy na niej pozostałe biszkopty  Mleko skondensowane miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, następnie

Luźna Kuchnia
Babka jogurtowa z nutą cytrynową 188

pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g jogurtu naturalnego Wykonanie: Masło utrzeć mikserem na jasny puch, dodać cukier i zmiksować. Po jednym wbijać jajka, dobrze miskując po każdym dodaniu ( na tym etapie ciasto może lekko się zważyć, ale nie wpłynie to na efekt końcowy). Następnie dodajemy wiórki kokosowe, migdały, sok i skórkę

Blondynka Gotuje
Milka 1010

Dziś zapraszam na ciasto, które u mnie w domu zniknęło w tempie ekspresowym, aż musiałam się upominać o pozostawienie kawałeczka do zdjęć. Zasadniczo bardzo proste - delikatne czekoladowe blaty biszkoptowe i krem budyniowy z dodatkiem białej czekolady, ot wydawałoby się nic specjalnego, ale moim domownikom bardzo posmakowało. Przepis znalazłam kiedyś w sieci, nie podam źródła, bo spisałam go sobie wtedy(...)mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 4 łyżki ciepłej wody Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy wodę i znów mieszamy. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x35 cm) i pieczemy ok. 15 minut w 170 st.C. Jeżeli

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe z gruszkami 122

łyżki cukru pudru posypka do dekoracji 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.  2. Ciasto wylewamy na tortownicę  22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki

Szefowa kuchni
Ciasto Krysi 605

masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na masę jabłkową(...)długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy. Na końcu dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewę rozprowadzamy równomiernie na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin

My simple kitchen
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 196

jaglany. Używam kaszy często, bo jest łatwo dostępna, uniwersalna - świetnie dopasowuje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też zachwalała, więc jestem z siebie bardzo zadowolona! FILMIK Składniki: ok. 250 g mąki ryżowej(...)wanilinowy i sodę oczyszczoną.  Do jajek dodać szczyptę soli i utrzeć na puszystą pianę wsypując stopniowo cukier trzcinowy. Dodawać stopniowo zblendowaną kaszę - łyżka po łyżce, nie przestając ucierać ciasta. Wsypać składniki suche - mąkę z proszkiem budyniowym, cukrem wanilinowym i sodą, następnie wlać filiżankę zaparzonej wcześniej kawy i wsypać kakao. Całość dokładnie przemieszać, wrzucić kawałki gruszek. i bananów, zmiksować

Kuchnia Ellie
Pomarańczowy puszek 172

kroimy wzdłuż na połowę dwa razy-najlepiej jest upiec biszkopt dzień wcześniej przed przełożeniem ciasta. 2. Masa: W szklance mleka rozrabiamy budynie z mąką pszenną tak aby nie było grudek,resztę zagotowujemy z cukrami, gotujemy budyń. Studzimy.  Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu oraz sok z cytryny. Miksujemy na puszysty krem. 3. Składniki(...)sobą 4. Przełożenie: Pierwszy płat biszkopta nasączamy ponczem smarujemy musem pomarańczowym oraz połową kremu przykrywamy biszkoptem i czynność powtarzamy, przykrywamy znów biszkoptem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.  Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania