ciasto puch - 2218 przepisów (strona:45/148)

Tropikalne ciasto dyniowe z książki "Moje wypieki na cztery pory roku" 180

pomarańczy, wlewamy olej i mieszamy. Dodajemy pokrojonego ananasa, posiekane orzechy i dynię i znów mieszamy. Suche składniki mieszamy ze sobą a następnie dodajemy do mokrych i znów mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 170 st. C ok godziny do tzw. suchego patyczka. Krem:  kostka masła (200 g) 450 g serka kremowego (może(...)soli) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych  Miękkie masło ucieramy na puch dodając cukier puder. Następnie dodajemy partiami serek i ucieramy, a na gdy krem będzie już utarty wsypujemy  1/2 szklanki wiórek kokosowych i miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na 1 placku rozsmarowujemy ok 3/4 kremu i przykrywamy drugim plackiem. Pozostały krem równomiernie

Cynamonowe szczęście
Muffinki Oreo 239

umieszczamy w woreczku i walimy wałkiem (wersja dla zestresowanych :)) lub miksujemy blenderem nad drobny puch. Obie opcje równie dobre i smaczne, jedyna różnica to nieco inne efekt kolorystyczny kremu. Śmietankę ubijamy dodając cukier puder. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Następnie dorzucamy rozkruszone ciasta i mieszamy całość ręcznie. Krem nakładamy na całkowicie ostygnięte babeczki. Smacznego. Powyższe babeczki zostały

Kolizje Smaków
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 220

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe ciasto warzywne FIT Ciasto, które możecie jeść bez ograniczeń. Zawiera marchewkę, buraki i bataty, a poza tym nie ma grama mąki pszennej. Ciasto nie zawiera mleka ani produktów pochodzenia mlecznego. Mi smakuje bardzo, tym bardziej, że zawiera prawie same warzywa, mój mąż mówi że jadał lepsze ;-). Nie czuć w nim ani buraków, ani batatów, ani tym bardziej marchewki(...)proszek, wymieszać. Formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puch. Wyłączyć mikser. Dodać mąki z proszkiem, dodać olej, dodać warzywa, wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ciasta delikatnie wmieszać ubite białka, wymieszać, delikatnie np. ręką. Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego

moj przepis na
Babka cytrynowa, bardzo puszysta i pyszna. 179

mnie w domu babeczki to zawsze pewniak na pyszne ciasto. Taka babka może być długo przechowywana, ale w zamkniętym pudełku. Cytryny sparzyć i zetrzeć skórkę. Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, proszek z mielonych migdałów(...)zostawić na raszkach do odparowania i ostudzenia. Następnie wyłożyć na talerz. Lukier – do soku z cytryny dodać tyle cukru pudru, żeby powstała gęsta masa. Wylać lukier na upieczone ciasto, obsypać skórką z cytryny. Ta babka jest rewelacyjna

Kuchnia Pokoleń
Pomarańczowe kwiatki z okienkami 196

efektowną ozdobę na święta wielkanocne. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier i utrzeć na puch. Następnie dodać sok z wyciśniętej połówki pomarańczy, skórkę pomarańczową i roztrzepane jajko. Mąkę razem z proszkiem przesiać i dodać do masła z cukrem. Wyrobić miękkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Powycinać foremką kształt ciasteczek, koniecznie z okienkiem w środku

Świat Ciasta
Biszkoptowy śmietanowiec z kajmakiem i prażonym słonecznikiem 202

Prosicie mnie o przepis więc go specjalnie dla was napisałam.Ciasto niezwykle proste i szybko się je robi.Polecam na różne okazję, efekt i smak przede wszystkim jest i to jaki :) Składniki na biszkopt: jaja 5 szt (L) mąka pszenna 8 łyżek cukier 2 łyżki Składniki na masę: śmietana 36% 750 ml cukier 2 łyżki Poncz cytrynowy: sok z 1 cytryny(...)łyżki Dodatkowo: kajmak mała puszka słoneczniki 150 g   Wykonanie : Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę.(Przesiewamy na sicie nad jajami) Delikatnie mieszamy w jedną stronę. Formę prostokątną smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia,przekładamy ciasto. Wstawiamy do pieca.Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika 25 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia

Różowa kuchnia
Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek 420

pierzynką, która w tym przepisie zawiera dodatkowo mielone migdały aromatyzujące wypiek. Składniki i przepis są bardzo proste, dlatego nie warto czekać, tylko od razu zrywać lub kupić porzeczki! Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek: 500 g czerwonych porzeczek 100 g miękkiego masła (pół kostki) 4 jajka 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)migdałów lub orzechów do podania: bita śmietana'; document.write(" "); Miękkie masło ucieramy mikserem z połową szklanki cukru na puch. Dodajemy dwa całe jajka (stopniowo, ciągle mieszając) i dwa żółtka. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem. Gdy całość będzie jednolita, wykładamy ciasto na dno tortownicy 24-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy czerwone porzeczki obrane z szypułek

Poezja smaku
Ucierane ciasto z wiśniami 276

wydrylowanych wiśni cukier puder do posypania Miękką margarynę utrzeć na puch z cukrem. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku a następnie śmietanę i esencję waniliową. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać wiśniami. Ciasto piec w 170 stopniach przez ok 40 minut

Smakołyki Asi
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 329

pieczarek pół cebulki 2 łyżki kukurydzy 50 g sera żółtego zioła prowansalskie Dodatki: czarnuszka białko Przygotowanie: Ciasto drożdżowe przygotowuję w mikserze planetarnym, ale można je zrobić bardzo klasycznie. Margarynę rozpuszczamy na patelni, a mleko lekko podgrzewamy. Jajko i żółtko ubijamy na puch razem z cukrem i solą. Drożdże przekładamy do miseczki i dodajemy do nich łyżeczkę cukru(...)Wszystko to cały czas się nam miksuje. Jeśli mamy już dobrze wymieszane składniki, to przesiewamy powoli mąkę i mieszamy... Wszystko to się miesza, a w efekcie daje pyszne, gotowe ciasto ;) Zostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny. Kiedy już podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i zarabiamy. Odcinamy po kawałku i formujemy bułeczki. Gotowe bułki układamy na blachę, smarujemy białkiem

Lawendowe Niebo
Jagodzianki orkiszowe odrywane 159

jagód 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru trzcinowego Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Jaja ubić z cukrem na puch. Do misy przesiać mąkę, wlać ubite żółtka z cukrem, wlać mleko z drożdżami i wsypać cukier. Zagniatać ciasto, potem wleć masło i wyrabiać, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Zostawić przykryte pod ściereczką ok 45 minut

AZgotuj!
CIASTECZKA Z LENTILKAMI I CZEKOLADĄ 176

szklanki cukierków ,,Lentilki'' 0,5 tabliczki pokrojonej gorzkiej czekolady 1 jajko 3 łyżki mleka WYKONANIE: Masło ucieramy na puch, wsypujemy partiami cukier i dobrze miksujemy. Dodajemy jajko oraz mleko, miksujemy. Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy do ciasta dzieląc na 3 porcje. Jeśli pod koniec ucierania mikser nie da sobie rady, wymieszajmy wszystko łyżką. Dodajemy cukierki i czekoladę mieszamy

Pani na deser
MARLENKA 111

goujące się mleko, mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy masę kajmakową i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy ostudzony budyń. Każdy blat przekładamy masą. Ostatnią, górną warstwą ma być masa. Orzechy rozdrabiamy i łączymy wraz z zapieczonymi kawałkami ciasta. Posypujemy ciasto. Smacznego

Słodki Zakątek
Borówkowo poziomkowa pokusa 130

swoje upieczone tyle by starczyło na biszkopt w środek i na górę Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na puch i dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy w jedna stronę do połączenia składników.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek i zabieramy

Różowa kuchnia
Luksusowe ciasto z ajerkoniakiem i wiśniami 190

Bardzo dobre delikatne ciasto, konsystencja podobna jak babka gotowana, mniam Ja zrobiłam z połowy porcji i użyłam blaszki o wymiarach 25 x 21 cm, w składnikach podaję ilości na dużą blaszkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Powoli wlewać olej i ajerkoniak, nie przerywając mieszania. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko(...)łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już bardzo delikatnie. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 60-80 minut. Po 30 minutach rozłożyć wiśnie na cieście i dalej piec.Wiśnie porozkładać w odstępach, nie może być za dużo. Nie podaję dokładnie ilości, ponieważ to zleży jakiej blaszki użyjecie. Zawsze na koniec sprawdźcie

Kuchnia Pokoleń
Kokosanki z makiem 186

mąka – 2 płaskie łyżki- soda – 1 szczypta- aromat waniliowy – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło.Mieszamy.Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.Dokładnie mieszamy.Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut

Ostra na Słodko
Babka gotowana 229

Chociaż do Wielkanocy jeszcze daleko, to i tak zachęcam do przygotowania babki gotowanej. Jest delikatna, lekka jak puch, a przygotowanie jej jest proste i niezbyt czasochłonne. Do przygotowania jej będzie nam potrzebna specjalna forma do ciast gotowanych z kominkiem.  Składniki: 1 i 1/3 mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania