ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:128/277)

letni koktajl owocowy 171

składniki: 250 g świeżych malin 2 dojrzałe brzoskwinie ok. 50 ml midu 100 ml jogurtu naturalnego wykonanie: Maliny przepłukujemy. Brzoskwinie myjemy,obieramy ze skórki i wypestkujemy

Domowy Smak Jedzenia
Owocowy sernik na zimno. 411

Serniki już na stałe zagościły w naszej kuchni. Tym razem kilogramowe wiaderko posłużyło do wyrobu dwóch dużych tortownic sernika na zimno. W wersji łatwiejszej/szybszej tortownicę

Z butelką mleczka w tle
Panettone - włoskie dobro narodowe 154

zostawić je na całą noc do wyrastania. Około 8 rano (10 godzin później) zagniatamy ciasto ponownie, zostawiamy na 2-3 godziny, później pieczemy i studzimy.  Składniki: (2 baby, papierowa foremka o średnicy 17cm, wysoka 12,5 cm  - im wyższa foremka tym lepsza ) Mieszanka owocowo-skórkowa: 50g rodzynek 50g żurawiny 100g skórki kandyzowanej cytrynowej 100g skórki kandyzowanej pomarańczowej 100g(...)skórką cytrynową, pomarańczową, wiśniami. Całość polewamy łyżką masła, odstawiamy. W dużej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce ubijamy trzepaczką wszystkie składniki mokre. Do suchych wlewamy mokre, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Do zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców

Gotowanie i blogowanie
Knedle ze śliwkami – słodkie, bez białego cukru 116

formujemy wałek. Wałek kroimy na 9 kawałków, które wypełniamy śliwką. Ważne jest, aby w momencie gdy wyrabiamy ciasto, wstawić wodę w dużym garnku. Knedle bowiem należy od razu ugotować. Jeśli szukacie innych dań pozbawionych białego cukru, zapraszam tutaj . Polecam również książkę “ Owocowe historie. Desery i przetwory bez cukru “, zawierającą ponad 130 przepisów , w tym 55 mojego autorstwa. Więcej

Moja Delicja
Ciasto ryżowe z dżemem brzoskwiniowym 123

Ultra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4

Truskawkowa Fiesta
Niezawodny biszkopt 175

mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać do kremu trochę świeżych owoców. Ja postawiłam na truskawki, które najpierw rozdrobniłam widelcem, a następnie

Mostek w kuchni
CIASTO KAKAOWE BEZ JAJEK Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 220

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
TARTALETKI RABARBAROWE Z KRUSZONKĄ 167

Kruche, maślane spody, kwaskowe, owocowe nadzienie i kruszonką z dodatkiem... Artykuł TARTALETKI RABARBAROWE Z KRUSZONKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Mazurek czekoladowo chałwowy z orzechami nerkowca i batonem 174

stołach wielkanocnych MAZURKI do nas się uśmiechają i mnóstwo bakalii w sobie mają. Są też owocowe, marcepanowe, na kruchym spodzie lub biszkoptowe. Każdy ich wygląd jest przemyślany, pięknie ozdabiany. Ja jednak na prostotę postawiłam i bardzo szybko go zrobiłam. Ciasto, wiadomo czasu na przygotowanie i pieczenie potrzebuje, ale moją masę do mazurka ekspresowo się przygotowuje. Jeśli czasem dysponujecie

Moniki Smakołyki
Marcepanowe pralinki 122

Obrane migdały  mielimy na gładką masę, dodajemy  cukier puder, rum i wyrabiamy jak ciasto. Przygotowaną masę możemy przechowywać kilka tygodni w lodówce.  Lekko wilgotnymi rękoma formujemy kulki, które obtaczamy w kakao.  Składniki na pralinki możemy kupić w  OWOCOWY RAJ Przepis przygotowałam na konkurs organizowany przez Magdalenę, która prowadzi bloga  Foodmania

Łycha smaków
placuszki jogurtowe 123

niejednego małego niejadka.  Składniki: 3 jajka 250 ml mleka 250 g mąki 2 małe kubki jogurtu owocowego 2 łyżki cukru olej do smażenia ulubione dodatki: owoce, dżem, serek Jajka roztrzepać rózgą, dodać jegurt, cukier, mleko i mąkę. Wymieszać na jednolite ciasto. Na rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placuszki. Podawać posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych sezonowych owoców, dżemem lub serkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 128

czasie zmniejszamy temperaturę na 150 stopni i pieczemy kolejne 10 minut, ostatnie 10 minut w piekarniku ciasto spędza w temperaturze 100 stopni. Studzimy również w piekarniku.  Możecie go podawać oprószonego cukrem pudrem lub kakaem. Świetnie też pasują do niego lody owocowe, ale wtedy sernik należy podać na ciepło.  Pamiętajcie, piękno tkwi w prostocie.  Smacznego

Kuba Gotuje
Biała Dama 149

Składniki 8 łyżek granoli owocowe 2 banany sok z cytryny 2 łyżki miodu 4 łyżki konfitury owoce leśne 300 ml śmietanki 30% 100 gram serka mascarpone

kgwjanczewo
Placuszki kukurydziane 128

wlewamy maślankę lub kefir, całość mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Dobrze rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta o średnicy ok. 5 cm, tak by powstały placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionym dżemem, konfiturą lub sosem owocowym lub czekoladowym (u mnie prawdziwy miód

psgotujemy
JAJKO SADZONE, JARMUŻ, KALAREPA - ŚNIADANIE 273

     Maj, czerwiec i kolejne miesiące, aż do zwieńczenia sezonu warzywno-owocowego w października to naprawdę wspaniały czas, jeśli chodzi o względy gastronomiczne

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania