ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:129/277)

Placuszki razowe z serem 82

dosyć zwartą masę, ale nie zbitą. Patelnię smarujemy 1/3 oleju (przy pomocy pędzelka)  i smażymy małe placuszki - ciasto wykładamy za pomocą łyżki nawilżonej wodą lekko je dociskając do patelni. Rumienimy po obu stronach. Podajemy posypane cukrem pudrem, ewentualnie polane sosem owocowym, miodem bądź syropem z agawy. Placuszki razowe z serem Placuszki razowe z serem SMACZNEGO

peggiwkuchni
Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe (145 kcal) 886

niskokaloryczne wersje pysznych ciast. Tym razem zrobiłam ciasto na otrębowym spodzie z mlecznymi warstwami kawową i bananową. Jeśli ciasto podzielimy na 12 kwadracików to jeden będzie miał tylko 145 kcal. Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt light (owocowy) 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa kawowa: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 g mleka skondensowanego

e-PrzepisyKulinarne
Ciastka serowe z jabłkami 125

ciasteczka pochodzi z czasopisma "Tina/Smacznego!" nr 9/2006. W oryginale jest to przepis na "Bułeczki z ciasta serowego" jednak ja z zamiast bułeczek zrobiłam rożki:) (takie małe wizualne oszustwo sprawiające, że jest ich więcej;)) Jest to absolutny "MUST BAKE" obojętnie w jakim sezonie owocowym:) U mnie dzisiaj wersja z jabłkami:) Ale z wiśniami czy porzeczkami również są wyśmienite:) Pyszne, mięciutkie(...)cukrem, cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszytsko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle nadzienia, aby można było bez problemu skleić konce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy

My simple kitchen
MaZurKoWe MaLiNoVe LoVe 199

soku z cytryny. Możemy także dodać owoce do środka. • schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 3 - 4 mm i wykładamy do formy tak aby powstał ok 1- o centymetrowy brzeg. Nakłuwamy widelcem, pieczemy 20 minut w temperaturze 200°C •  na wystudzonym spodzie rozprowadzamy równo naszą masę "dżemowo"- owocową . Na wierzch wylewamy wciąż lekko ciepłą polewę z białej czekolady(...)mogą to być również dżemy brzoskwiniowe, czy pomarańczowe. Wszystko zależy od Was.  Na zdjęciu masy są odwrócone, najpierw wylałam czekoladę a potem wyłożyłam dżem. Ale w mojej ocenie ciasto nie jest wtedy wilgotne

Luźna Kuchnia
Herbaciane babeczki owsiane z owocami 138

babeczki wykładamy mrożone jagody lekko wciskając je w ciasto. Tak przygotowane babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 35 minut. Upieczone babeczki powinny być zwarte, ale wierzch nie powinien być mocno przypieczony. Babeczki najlepiej smakują podane jeszcze ciepłe. Miękkie w środku, syte z wspaniałą owocową nutą. Smacznego

Słodkie okruszki
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 145

brzegi. Zielona jest na porządku dziennym. Na palcach dłoni nie zliczymy "jednostek" na osobę. Czarna, owocowa, ziołowa... (ten wielokropek jest długi) no i... CZAJ KORZENNY. Cudo nad cudami jeśli ktoś jak my kocha cynamonowe klimaty. Od tego zamiłowania do herbat krótka droga do herbacianego ciasta! Kusiło nas od dawna. Latało po internecie i przekonywało, że nam posmakuje. Oczywiście przerobiłyśmy krążący

Wypisz Wymaluj
Owocowa delicja w biszkopcie wg Aleex 162

Słoneczna niedziela to doskonała okazja, aby upiec ciasto. Na zewnątrz jest już ciepło, słychać śpiew ptaków, a promienie słońca zapowiadają wiosnę, która, mam nadzieję, szybko do nas zawita. Aby podkreślić ten fajny dzień, zrobiłam Owocową delicję w biszkopcie. Udała się znakomicie. Będziemy mieć przepyszny deser do popołudniowej kawy. Polecam. Składniki: Biszkopt: • 8 jajek • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)łyżeczka proszku do pieczenia Przelożenie: • 800 g serka waniliowego homogenizowanego • 350 ml śmietany 30% • 250 g sera białego trzykrotnie mielonego • 2 galaretki cytrynowe • owoce z puszki: brzoskwinie, ananasy, koktajl owocowy egzotyczny, mandarynki • 3 kolorowe galaretki, np.: cytrynowa, wiśniowa, agrestowa Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników upiec biszkopt według tego przepisu. 2. Biszkopt ostudzić na kratce, a następnie przekroić

W mojej kuchni
Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym 160

lesie mienią się kolorami i kuszą smakami.  Mnie 👱  jagody leśne na ciasto 🍰 namówiły i biały ser na sernik zamieniły, który delikatnie cukrem pudrem z aromatem waniliowym został dosłodzony i mocno schłodzony. Spód piernikowy z prażonym słonecznikiem wyszedł niebanalnie i po połączeniu z sernikiem i owocową galaretką smakował idealnie.  Taki sernik to LATO  😎smakowite, lekkie, delikatne, orzeźwiające(...)wodzie i od razu, ciepłą dodać do sera i miksować na wysokich obrotach, żeby nie powstały gródki. Masę przelewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki, żeby się zastygła. galaretka owocowa: Galaretkę rozpuszczamy w max 400 ml przegotowanej, gorącej wodzie. WAŻNE ! wody dodajemy o ok. 100 ml mniej, niż podane jest na opakowaniu. Jagody leśne miksujemy z pomocą blendera. Do jagód

Moniki Smakołyki
Herbaty ze sklepu Richmont - testujemy i smakujemy :-) 170

zapach rozszedł się po całym mieszkaniu. Z każdym łykiem odkrywałam w niej coś nowego - smak gruszki, maliny, jabłka. Jest słodka, wyczuwalny jest również kwaskowy smak, który dopełniał całości. To owocowa mieszanka, która totalnie zawrócił mi w głowie i do której na pewno chciałabym wrócić w przyszłości. 2. Herbata Black Chili Chocolate - "połączenie doskonałych czarnych herbat z głębokim akcentem czekolady(...)dzikiej róży i korzennych przypraw"Spróbowałam ją w jeden z przedświątecznych wieczorów. Choinka, zapach pieczonego ciasta. I brakujący element, czyli niepowtarzalny zapach herbaty - owoców zmieszanych z korzennymi przyprawami, który dopełnił całości klimatu. :-) Zazwyczaj herbaty o korzennych aromatach, które próbowałam były mdłe. Ta wręcz przeciwnie - owocowa kompozycja przełamuje smak przypraw, orzeźwia i jednocześnie bardzo rozgrzewa. 4. Herbata Ginger Paradise - "oryginalna mieszanka

Szefowa kuchni
Ciasto grysikowe z kremem czekoladowym i truskawkami 330

krzaczkach znaleźliśmy już pierwsze truskawki, stwierdziłam więc, że nadszedł najwyższy czas, by pozbyć się zeszłorocznych zapasów z zamrażarki:)) Dlatego zrobiłam ciasto na zimno z sycącą masą z kaszy manny i kremu czekoladowego, warstwą owocową oraz lekką pianką śmietanowo - jogurtową. Wyszło smacznie, orzeźwiająco i idealnie na letnie popołudnia przy filiżance kawy:)  Masa grysikowa:  650ml mleka, 100g kaszy manny(...)masłem, cukrem i kremem czekoladowym. Stale mieszając, powoli wsypywać kaszę mannę. Mieszając, gotować około 3 minuty. Gorącą masę wylać na herbatniki, przykryć kolejną warstwą ciastek. Odstawić do ostygnięcia. Masa owocowa:  500g truskawek,  200g czerwonych porzeczek, 450ml wody,  100g cukru,  90g mąki ziemniaczanej,  3 łyżki konfitury różanej.  Truskawki i porzeczki zblendować. Odłożyć 4 łyżki musu

Z miłości do słodkości
Naleśniki z nadzieniem owocowym 130

soli. Po wymieszaniu dodajemy do masy łyżkę oleju , wtedy ciasto nie będzi przywierało do patelni. Smażymy naleśniki.  Wszystkie owoce obieramy. Dwie mandarynki zostawiamy do dekoracji, resztę owoców kroimy w małe kawałki i podsmażamy na patelni, aż zmiękną. Dodajemy cukier puder i jogurt i całość mieszamy. Naleśniki smarujemy farszem owocowym i składamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy nią

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
RACUSZKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI - smak dzieciństwa 88

kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki masła 20g świeżych drożdży tłuszcz do smażenia dodatki do racuszków drożdżowych: cukier puder bita śmietana świeże owoce : truskawki, jagody, porzeczki, maliny dżemy owocowe i konfitury Puszyste i chrupiące racuchy drożdżowe . Oto przepis na racuchy drożdżowe : Krok 1. jabłka obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce do jarzyn(...)przewracać na drugą stronę, dopiero kiedy na powierzchni placuszka pojawią się pęcherzyki powietrza, a ciasto z wierzchu lekko się zetnie. Usmażone racuchy z jabłkami osączać na papierowym ręczniku.  Racuchy drożdżowe  posypać cukrem pudrem i podawać z owocami, śmietanką, ulubionymi dżemami lub konfiturami owocowymi. Smacznego :) Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem. Najlepsze racuchy drożdżowe - wypróbowany przepis

Moja Książka Kucharska
KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 422

brakuje... U mnie to ciasto smakowało wszystkim, bez wyjątku. To ciasto z gatunku tych szybko znikających, oczywiście w niewyjaśnionych okolicznościach... :-) Przygotowywałam w ciemnej blaszce, o wym.33x23cm. Składniki kruchego ciasta: - 3 szklanki mąki tortowej (ja dałam 510g mąki orkiszowej typ700) - 50g ksylitolu (lub cukru) - 250g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany - 4 żółtka (u mnie(...)cukru trzcinowego (lub zwykłego) - 2 proszki budyniowe bez cukru (śmietankowe) Masa owocowa: - słoik musu z  jabłek (u mnie 900g) - 1 kisiel cytrynowy (u mnie bez cukru, dodałam 25g ksylitolu) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (u mnie 5) - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Przygotowanie kruchego ciasta: W misie miksera umieścić wszystkie składniki i zmiksować przy użyciu haka

Smaczne Zdrowe
Metrowiec 146

łyżka alkoholu aromat rumowy 1 łyżka kakao 2 łyżki soku z cytryny dżem owocowy lub powidła polewa czekoladowa Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania