ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:295/518)

Przepis #163 Torcik jogurtowy z arbuzem 147

arbuza i zalewamy drugą częścią masy. Układamy drugie koło z arbuza i wylewamy trzecią część masy. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Wierzch możemy dowolnie udekorować na przykład kawałkami arbuza. Zamiast masła migdałowego do przygotowania spodu można użyć dowolnego masła orzechowego.  Smacznego

Health-Fit-Life
Pascha z masłem orzechowym 157

Jeśli zastanawiacie się jakie ciasto będzie w tym roku na moim wielkanocnym stole, to na pewno będzie to pascha. Moim zdaniem mazurki są za słodkie. Całkiem ok jest tylko mazurek orzechowy . Pascha jednak zawsze wygrywa w przedbiegach. I do tego może mieć dowolny smak – np. dziś będzie bardzo prosta pascha orzechowa z masłem orzechowym, wanilią i śliwkami. Smakuje słodko

Ugotowane pozamiatane
Kostka orzechowo-kokosowa na waflu 347

Sezon na ciasta z orzechami rozpoczęty. Poza dynią, to właśnie orzechy najbardziej kojarzą mi się z jesienną kuchnią , dlatego dzisiaj przepis na słodkie co nieco z orzechami. KOSTKA ORZECHOWO - KOKOSOWA NA WAFLU Składniki: blaty orzechowe: 2 wafle 5 jajek 150 g cukru 150 g orzechów mielonych 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem

Bon appetit mon amie
Owsiane ciasteczka czekoladowo-cynamonowe 182

powidłem śliwkowym lub dżemem żurawinowym - będą równie smaczne :) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 jajko 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu Płatki zmielić na mąkę. Banana rozgnieść widelcem. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek grubości ok 0,5 cm. Foremką wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem

Chocolate Muffin Blog
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 127

Pyszny, puszysty lekko orzechowy biszkopt oraz niesamowicie delikatna i kremowa masa budyniowo-śmietanowa oddzielone warstwą dżemu morelowego i bananów, na wierzchu galaretka pomarańczowa… Tak, zdecydowanie to przepis na ciasto idealne. Odpowiednio słodkie, orzeźwiające, po prostu boskie. Koniecznie do wypróbowania! Biszkoptu absolutnie nie trzeba nasączać. Odpowiedniej wilgoci nadają mu orzechy oraz dżem z bananami. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej

MyCookBook.pl
Bananowe blondie z kawałkami czekolady 142

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z masłem orzechowym i jogurtem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Dietetyczne czekoladowe brownie bez mąki 197

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z masłem orzechowym i jogurtem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Orkiszowe pierogi z dynią 182

mąki pszennej w ogóle to i pierogi tym razem zrobiłam całkowicie z mąki orkiszowej.Smak orkiszu,z lekko orzechowym posmakiem czyni pierogi nie tylko smaczniejsze,ale nadaje im prawdziwego charakteru. Lepienie pierogów to czynność prosta i przyjemna,pod jednym warunkiem-mamy idealne ciasto-gładkie,spreżyste i miekkie.Praca z mąką orkiszową przy zarabianiu ciasta pierogowego nie jest tak oczywista jakby mogło się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka pełnoziarniste ze snickersem 363

mąki pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki sody 200 g masła 1 szklanka cukru   1/2 szklanki masła orzechowego 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 batony snickers Snickersy pokroić na małe kawałki. Masło z mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki i zagnieść. Z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy kulki i układamy w naprawdę dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Z butelką mleczka w tle
Krówki 202

Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.     źródło " Ciasta i ciasteczka"Twój Styl

Anioły w kuchni
Panforte czekoladowe. 159

Witajcie Kochani. Dziś mam dla Was przepis na niezwykłe toskańskie ciasto, tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Panforte to orzechy oraz suszone (lub kandyzowane) owoce zlepione ciągnącą masą przypominającą miękki nugat. Istnieją dwa warianty klasyczne (miodowe) lub czekoladowe. Panforte jest słodkie, orzechowe z wyraźną nutą skórki pomarańczowej, może leżakować w temperaturze pokojowej nawet do dwóch miesięcy, warto więc upiec je już(...)temperaturę 120°C. Teraz wrzucamy połamaną w kostkę czekoladę i podgrzewamy mieszając do jej rozpuszczenia. Masę wlewamy do bakalii i mieszamy do połączenia, a następnie przekładamy do formy. Wierzch ciasta dociskamy i wygładzamy zwilżonymi wodą dłońmi. Pieczemy 40-45 minut. Po tym czasie wyjmujemy Panforte z piekarnika i ostrym nożem odcinamy od brzegów formy, zostawiamy na około 45 minut

Rozpustne gotowanie
Wielki test ciastek- czekoladowo orzechowe Nusstaler 201

długich perypetiach organizacyjnych mamy bilety na pociąg, który zawiezie nas na najstarszy jarmark świąteczny w Europie:) Ale to dopiero jutro- dziś jeszcze zdążymy z ciastkami! NUSSTALER (MAŚLANE CIASTKA CZEKOLADOWO ORZECHOWE) ( wg Pistachio )   135g masła w pokojowej temperaturze 100g cukru 1 łyżka syropu waniliowego 110g orzechów laskowych 150g mąki 28g ciemnego kakao (z wiatraczkiem:)) duża szczypta soli całe orzechy(...)sól. Cały czas miksując dodajemy sypkie składniki do masy maślanej. Kiedy ciasto jest jednolite formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze, lekko spłaszczamy, dekorujemy orzechem i pieczemy około 10 minut. Wystudzone ciastka przechowujemy w szczelnym naczyniu, podżerając w chwilach słabości. Są świetne- mocno czekoladowe i orzechowe. Można spokojnie polecić na święta. Autorem tych pięknych podkładek jest

les mirabelles
Krem pistacjowy: Wszystko, co musisz wiedzieć Master Martini 79

Krem pistacjowy: Wszystko, co musisz wiedzieć o tym orzechowym smakołyku W świecie słodkości i deserów, krem pistacjowy zdobywa coraz większą popularność. Ten orzechowy smakołyk, o delikatnym smaku i kremowej konsystencji, to doskonały dodatek do wypieków, deserów czy nawet kanapek. W tym artykule dowiesz się wszystkiego, co musisz wiedzieć o kremie pistacjowym, jego rodzajach, zastosowaniach oraz korzyściach zdrowotnych płynących z pistacji(...)użyciem kremu pistacjowego oraz porównamy go z innymi kremami orzechowymi. Krem pistacjowy jako dodatek do wypieków  << Sprawdź sam Krem pistacjowy świetnie sprawdza się jako dodatek do różnych wypieków, takich jak mazurek pistacjowy , drożdżówki pistacjowe , sernik pistacjowy czy tort pistacjowy . Można go wykorzystać jako nadzienie, krem do przełożenia ciasta lub jako dekorację. Krem pistacjowy dodaje wypiekom nie tylko

Słodkie okruszki
Orzechowiec z kaszy jaglanej bez pieczenia 128

Dzisiaj przychodzę do Was z ciastem bez pieczenia, gdzie w roli głównej znowu występuje moja ulubiona kasza jaglana. Uwielbiam z nią kombinować różne ciasta, bo w sumie i tak jakie bym nie zrobiła, to wiem że wyjdzie przesmaczne! Tym razem padło na połączenie kaszy z orzechami. Wielbiciele kaszy jaglanej zapewne wiedzą, że ma ona orzechowy aromat, dlatego świetnie zgrywa się(...)jednak zostawiłam ją w całości tym razem. Przekładamy ją na schłodzony spód. Ulubione orzechy kruszymy (lub kupujemy już pokruszone) i usypujemy wierzch. Wciskamy delikatnie, aby orzechy weszły w kaszę. Ciasto wsadzamy do lodówki na parę godzin.  UWAGI Możecie nie robić spodu,wtedy pomijamy kakao a orzechy dodajemy do masy i mieszamy z kaszą.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Orzechowiec z kaszy jaglanej bez pieczenia 130

Dzisiaj przychodzę do Was z ciastem bez pieczenia, gdzie w roli głównej znowu występuje moja ulubiona kasza jaglana. Uwielbiam z nią kombinować różne ciasta, bo w sumie i tak jakie bym nie zrobiła, to wiem że wyjdzie przesmaczne! Tym razem padło na połączenie kaszy z orzechami. Wielbiciele kaszy jaglanej zapewne wiedzą, że ma ona orzechowy aromat, dlatego świetnie zgrywa się(...)jednak zostawiłam ją w całości tym razem. Przekładamy ją na schłodzony spód. Ulubione orzechy kruszymy (lub kupujemy już pokruszone) i usypujemy wierzch. Wciskamy delikatnie, aby orzechy weszły w kaszę. Ciasto wsadzamy do lodówki na parę godzin.  UWAGI Możecie nie robić spodu,wtedy pomijamy kakao a orzechy dodajemy do masy i mieszamy z kaszą.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie