ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:264/518)

Krem orzechowy 286

Krem orzechowy, który chciałam Wam dzisiaj pokazać to wbrew mylącej nazwie nie pasta z orzechów do smarowania na kanapkach :) Będzie za to idealny do przełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek(...)łyżki cukru 2 kopiaste łyżki budyniu (proszku na budyń), ok 30 g 200 g masła (1 kostka) 100 g orzechów laskowych 2 łyżki wody 70 g cukru Krem orzechowy – jak to zrobić? Przygotowanie kremu zaczynamy od skarmelizowania orzechów. Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Podgrzewamy mieszając od czasu do czasu. Kiedy cukier się rozpuści dodajemy orzechy. Dalej podgrzewamy

Ciastkozercy
Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 267

zmiksować. Na koniec wlać wodę kokosową i wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, formować kulki i spłaszczyć (ciasteczka powinny mieć grubość około 5 mm). Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Artykuł Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Batoniki z amarntusem typu ZDROWA KALORIA 178

przypominać coś na kształt masła orzechowego (mi było szkoda czasu - jestem mało cierpliwą osobą, więc pozostałam przy orzechowej miazdze;p) od daktyli odlewamy wodę, dodajemy do orzechów, blendujemy dodajemy amarantu, mieszamy powstałą masę rozsmarowujemy równomiernie (mocno ubijając i dociskając ciasto) do prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą wstawiamy do lodówki, aż stwardnieje kroimy ostrym nożem na batoniki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 142

ciasteczka umieszczamy w misce i zagniatamy, aż uzyskamy zwartą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy na blacie i wykrawamy okrągłe ciasteczka. Wykrojone ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach, studzimy. KARMEL: Świeże daktyle pozbawiamy pestek i miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę (jeżeli używamy suszonych daktyli – dodajemy 4 łyżki wody). Tak przygotowanym

Be Fit Be Strong
Mazurek czekoladowy 202

Składniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na twardo 1 żółtko surowe 70 g cukru pudru szczypta soli skórka z 1/4 cytryny Składniki na nadzienie: 100 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej 50 g czekolady gorzkiej ulubione orzechy i bakalie CZAS(...)Masło/margarynę ucieramy przy pomocy miksera kuchennego aż zacznie się pienić. Dodajemy cukier puder, żółtka i skórkę z cytryny. Dodajemy obie mąki i szczyptę soli, zagniatamy na jednolite ciasto. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. 2. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Około 3/4 ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na kwadrat o grubości około

My Culinary Art
Sernik na zimno z jagodami 98

serniki na zimno dlatego raz na jakiś czas, choć nie pamiętam kiedy ostatni raz robiłam, postanowiłam przygotować jego ulubione ciasto w nowej wersji. Składniki:  Spod ciasteczkowy: 120 g ciastek wieloziarnistych 60 g rozpuszczonego masła  2-3 łyżki masła orzechowego  Masa serowa: 250 g twarogu półtłustego  250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru

słodki bratek
Gofry jabłkowe a’la szarlotka 98

chyba zawsze mile widziane w każdym domu! W naszym na pewno! Dziś mam dla Was prosty przepis na gofry, które w smaku przypominają trochę racuchy, a trochę pyszne ciasto. Gofry jabłkowe a’la szarlotka to pyszna propozycja, która sprawdzi się jako deser, śniadanie, czy kolacja. Wspaniale wpisują się w jesienny klimat! Zasmakują także dzieciom więc polecam je również najmłodszym(...)drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, cynamon i sodę. Na koniec dodajemy suche składniki do mokrych i ponownie mieszamy. Ciasto nakładamy partiami do gofrownicy i czekamy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, np. masłem orzechowym albo owocami. Świetnie smakują również bez dodatków! Smacznego! JEDEN GOFEREK BEZ DODATKÓW, TO: około 72kcal Białko: 2,6g Węglowodany

Natka Pietruszki
Gofry jabłkowe a’la szarlotka 101

chyba zawsze mile widziane w każdym domu! W naszym na pewno! Dziś mam dla Was prosty przepis na gofry, które w smaku przypominają trochę racuchy, a trochę pyszne ciasto. Gofry jabłkowe a’la szarlotka to pyszna propozycja, która sprawdzi się jako deser, śniadanie, czy kolacja. Wspaniale wpisują się w jesienny klimat! Zasmakują także dzieciom więc polecam je również najmłodszym(...)drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, cynamon i sodę. Na koniec dodajemy suche składniki do mokrych i ponownie mieszamy. Ciasto nakładamy partiami do gofrownicy i czekamy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, np. masłem orzechowym albo owocami. Świetnie smakują również bez dodatków! Smacznego! JEDEN GOFEREK BEZ DODATKÓW, TO: około 72kcal Białko: 2,6g Węglowodany

Natka Pietruszki
Ciasto filo z orzechami 153

ciasta filo 500 g orzechów włoskich pół szkl cukru 4 łyżki miodu pół kostki masła dodatkowo 2 łyżki miodu na polewę Orzechy blendujemy z cukrem i miodem , tak by były tylko posiekane i wymieszane.  Ciasto filo przecinamy na pasy 6 cm wzdłóż .  Każdy pasek smarujemy rozpuszczonym masłem i na jednym brzegu nakładamy łyżeczkę orzechowego nadzienia, składamy w trójkąt

Gotowanie jest łatwe
Keto bounty – wegańskie batony kokosowe 283

Chałwa domowa bez cukru Keto naleśniki na mascarpone Gnocci kalafiorowe Zupa dyniowa (wegańska) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Ciasteczka orzechowe Guacamole (wegańskie) Orzechowy deser śmietankowy Zobacz więcej keto przepisów Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Chałwa bez cukru Ciasteczka cynamonowe Ciasto bananowe (wegańskie) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej

WegePrzepis
Placuszki bezglutenowe na kefirze 122

mąkę, cynamon oraz wbijam jajka. Całość miksuję na gładkie ciasto. Na płaskiej patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju kokosowego i rozprowadzam go pędzelkiem na całej powierzchni patelni. Za pomocą chochelki wylewam ciasto na patelnię i smażę pankejki z obu stron do zarumienienia. Gotowe pankejki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. masłem orzechowym i świeżymi owocami. Smacznego! Spróbuj także: placuszki cynamonowe z kaszy

Natka Pietruszki
,,Batoniki owsiane z suszonymi owocami polane białą czekoladą’’ 155

przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. Sprawdzą się w podróży i jako drugie śniadanie. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki: 80 g płatki owsiane 20 g mąka pełnoziarnista 10 g masło orzechowe 2 szt jajek 40 g suszonych owoców i orzechów Helio (rodzynki, morele, żurawiny, orzechy laskowe, orzechy ziemne, morele, daktyle, figi

Podróż w kulinaria
Serniczek kokosowy z ryżu 164

też na całą noc), następnie blendujemy na gładki mus. Do miski wsypujemy mąkę, płatki owsiane, kakao, kawę, słodzidło, jajko, masło orzechowe oraz przygotowany wcześniej mus śliwkowy. Delikatnie ugniatamy i w razie potrzeby dolewamy niewielką ilość mleka/podsypujemy odrobiną mąki. Wykładamy ciastem dno lekko natłusczonej formy. Podpiekamy przed ok. 10 minut w temp. 180 stopni C.  na masę  2 torebki

Kuchnia Ellie
Gofry owsiane z malinami (bezglutenowe, wegańskie) 234

łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty.  3. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, masło orzechowe, syrop klonowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać kilka łyżek mleka roślinnego (dodałam 4 łyżki). 4. Ciasto nalewać partiami i piec zgodnie z instrukcją urządzenia

Domowa Cookierenka Agi