Ciasto filo z orzechami

Ciasto filo z orzechami

Ciasto filo z orzechami

  1 op ciasta filo 500 g orzechów włoskich pół szkl cukru 4 łyżki miodu pół kostki masła dodatkowo 2 łyżki miodu na polewę Orzechy blendujemy z cukrem i miodem , tak by były tylko posiekane i wymieszane.  Ciasto filo przecinamy na pasy 6 cm wzdłóż .  Każdy pasek smarujemy rozpuszczonym masłem i na jednym brzegu nakładamy łyżeczkę orzechowego nadzienia, składamy w trójkąt i zawijamy tworząc trójkątną paczuszkę.   Układamy w blaszce do pieczenia na papierze.  Wierzch ciasteczek smarujemy m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.