Dzień dobry, dziś zaproponuję Wam pyszne cytrynowe muffinki z truskawkami i orzechową kruszonką, pyszności. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzień dobry, dziś zaproponuję Wam pyszne cytrynowe muffinki z truskawkami i orzechową kruszonką, pyszności. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKoktajl mleczny o smaku czekoladowo-orzechowym przypominający nutellę. Przygotowany jest na bazie mleka zagęszczonego niesłodzonego z dodatkiem pieczonych orzechów laskowych oraz gorzkiej czekolady. Osoby lubiące słodkie
Kuchnia MagdaLenyKnoppers to przepyszny deser przełożony masą mleczną i czekoladowo-orzechową inspirowany popularnym wafelkiem. Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje.
Smakowite DaniaDomowa nutella brzmi smakowicie, prawda? Popularny krem czekoladowo-orzechowy smakuje niemal każdemu. Jest pyszny, jednak w kupnej nutelli dwa główne składniki to cukier i olej palmowy
Poezja smakuelastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 45min w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Kruszonka: 1,5-2 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 4-5 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 czubiata łyżeczka domowego masła orzechowego 3-4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki
FitKotelastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 45min w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Kruszonka: 1,5-2 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 4-5 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 czubiata łyżeczka domowego masła orzechowego 3-4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki
FitKotcukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cappuccino orzechowego 1 łyżka budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 4 łyżki suszonej żurawiny 250 g konfitury żurawinowej Spód: Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Musimy uzyskać gładkie ciasto. Formujemy kulę i owijamy ją folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie ciastem
VioletoweKucharzeniekolejnymi zleceniami – Bobby, kochanie, robię naleśniki. Wolisz dżem czy masło orzechowe? – Dżem brzmi świetnie, mamo. – W porządku, pączusiu. Za chwilę będą gotowe! Strefa gastornomiczna w „lekkim” nieładzie – czas to zmienić! A może by tak wspólny grill, panie władzo? W tym wpisie zajmiemy się zatem ciastem z mnóstwem frużeliny malinowej – czyż nie odzwierciedla ono w kulinarnie artystyczny sposób
Nerds KitchenDZIECIĄTKA. Do życzeń załączam przepis na niezawodne kruche rogaliki ze słodkim nadzieniem. Jest to kompilacja przepisów na kruche rogaliki z marmoladą lub masą makową , oraz na drożdżową struclę rumowo-orzechową . SKŁADNIKI NA 32 SZTUKI: 3 szklanki mąki pszennej typ 650 + do podsypania duża szczypta soli 20 dag masła 20 dag kwaśnej śmietany 18% NADZIENIE: 15 dag orzechów włoskich (najlepiej świeżo(...)godzin. Orzechy zmielić, dodać do nich pozostałe składniki nadzienia i dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto podzielić ciasto na 4 części, każdą rozwałkować na okrągły placek o średnicy ok. 30 cm. Placki pokroić na 8 trójkątów. Na podstawie każdego trójkąta rozsmarować po łyżeczce masy orzechowej i od tej strony zwinąć, formując rogalik. Przy sklejaniu końcówkę trójkąta warto posmarować kropelką wody. Rogaliki ułożyć
Kuchenne zapiski Edytysmaczny, bardziej pulchny, dłużej się przechowywał, miał większą wartość odżywczą, powinien być pieczony na zakwasie a nie na drożdżach piekarskich. Im więcej mąki żytniej w pieczywie tym krócej wyrabiamy ciasto, im wyższy typ mąki żytniej tym więcej potrzebujemy wody. Dlatego jeśli chcemy zamieniać typy mąk w danym przepisie, zastanówmy się wcześniej czy aby nie trzeba zmniejszyć lub zwiększyć ilości wody(...)pokojowej. Przygotowanie ryżu 100g brązowego ryżu prażymy na suchej patelni. Ja ziarenka zaczną skakać i poczujemy orzechowy zapach, zdejmujemy z patelni. Wrzucamy ziarenka na wrzącą wodę i gotujemy al dente. Przelewamy przez sito, wkładamy do miseczki i przykrywamy folią. Ciasto właściwe Cały zaczyn, ugotowany ryż, 310g mąki typ 720, 135g mąki chlebowej pszennej typ 650, 310g letniej
Leśny Zakątekcukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Sos tatarski Pasztet jajeczny(...)Ciasto z rabarbarem Majonez tradycyjny Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sernik mleczny z mlekiem w proszku Zobacz więcej przepisów wielkanocnych Najnowsze przepisy Sos borowikowy (keto) Kozia broda a’la schabowy – siedzuń w panierce Keto gofry z cukinii (bezglutenowe) Gofry bananowe z płatkami owsianymi Jak ugotować kaszę jaglaną na sypko? Pasztet jajeczny z pieczarkami Pasztet jajeczny Kulki serowo-orzechowe (keto
WegePrzepisOrzechy brazylijskie są smaczne i zdrowe, zawierają w swoim składzie mnóstwo witamin oraz minerałów. Na szczególną uwagę zasługuje to, że orzechy brazylijskie stanowią najbogatsze, naturalne źródło
Tajemnice SmakuSkładniki: CIASTO UCIERANE: jajka 3 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło lub margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka KRUSZONKA ORZECHOWA: orzechy włoskie 100 gram/tarte lub zmielone, mąka krupczatka 1 szklanka, cukier 2 łyżki, masło lub margaryna 100 gram DYNIA KISIELOWO KORZENNA: woda 1/2 szklanki, dynia 1 kg/pokrojone kostki, przyprawa korzenna 1/2 opakowania, kisiel(...)zimnej dyni wsypać przyprawę korzenną, cukier, kisiel i wymieszać jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć z 3 minuty, masa będzie "zważona", wsypac mąkę z proszkiem i utrzeć dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona paperem do pieczenia - w blaszce rozsmarować ciasto do naczynia po cieście wsypać tarte orzechy włoskie lub zmielone, dodać mąkę, zimną margarynę i utrzeć ciasto na kruszonkę
W Mojej Kuchni Lubięplus mąka do obtaczania) olej lub masło klarowane do smażenia do podania: masło orzechowe syrop klonowy Banan obrać ze skórki, pokroić w plastry, razem z twarogiem rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jajko, wsypać cukier, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz wymieszać. Nabierać kawałki ciasta wielkości moreli, formować kulki, obtaczając w mące, spłaszczać i układać na oprószonej mąką stolnicy
Obiad gotowy