ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:260/518)

SERNIK CZEKOLADOWY (bez glutenu i białego cukru) 271

świętami bombardujemy Was różnymi przepisami na serniki 😉  Chyba zgodnie stwierdzimy, że na serniczka zawsze znajdzie się miejsce, nawet po 12 daniowej kolacji 😃  Jeszcze nigdy nie robiłyśmy czekoladowo-orzechowej wersji, dlatego dziś to nadrabiamy. Smakuje obłędnie jak zawsze a TUTAJ znajdziecie film z wykonania.  Składniki (śr: 20cm): Spód -80g mąki kukurydzianej -15g kakao -30g oleju(...)ksylitolu -ok 200g kremu @nutwist_eu lub innego dowolnego kremu czekoladowo-orzechowego -1/3 łyżeczki soli Polewa - krem Nutwist lub tabliczka czekolady + 1 łyżka oleju SPÓD 1. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść razem. 2. Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy i dno wylepić ciastem. SERNIK 3. Wszystkie składniki na sernik zmiksować razem za pomocą miksera. 4. Na spód wylać masę

Candy Pandas
Świąteczny sernik 2823

czubata łyżka skórki pomarańczowej w syropie Dodatkowo: 40 dag  masy krówkowej o smaku orzechowym 50 g pokruszonych orzechów włoskich Sposób wykonania; Kruszonka: Wszystkie suche składniki na kruszonkę umieścić w misce, wymieszać, dodać pokrojone na wiórka zimne masło i rozetrzeć w palcach-nie zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem (sam spód) tortownicy, lekko docisnąć do dna palcami. Masa serowa

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka maślano-cynamonowe 156

łuskanych i drobno posiekanych migdałów – powstaną ciasteczka migdałowe , 60g drobno posiekanych dowolnych orzechów – ciasteczka orzechowe , łyżeczkę cynamonu, powstaną ciasteczka cynamonowe, połowa łyżeczki imbiru – ciasteczka imbirowe. Tak czy siak, zawsze szybko znikają, mogę je schować w pięknym nowym świątecznym pojemniku na ciasta, a i tak wytrzymają tam max. 3 dni No i dobrze, jak się rozpieszczać

Zasmakuj Kuchni
Chlebek dyniowy (Pumpkin Bread) 102

Wilgotny chlebek z dyni, bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych w okresie jesiennym. Jest to słodkie korzenne ciasto, mimo iż jego nazwa może kojarzyć się z rodzajem pieczywa. Podobnie jak chlebek bananowy lubię jeść go z dobrym masłem orzechowym. Spróbujcie! Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej tortowej lub pełnoziarnistej 3/4 szkl. puree z dyni 1/2 szkl. cukru brązowego 2 jajka(...)mąkę, przyprawy, sodę. Dodać cukier i wszystko wymieszać. W środku zrobić wgłębienie, w które wlać olej, puree z dyni oraz wbić jajka. Całość wymieszać do momentu, aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przelać je do formy, wyrównać wierzch łopatką lub łyżką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50-55 minut do tzw."suchego patyczka".  Wyjąć z piekarnika

wyzwania kuchenne
Ciasteczka z morwą, czekoladą i płatkami owsianymi 73

przez około 13 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasteczka z żurawiną, płatkami owsianymi i orzechami → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Jabłka pieczone z białą morwą i orzechami włoskimi → Ciasteczka korzenne → Ciasteczka orzechowe z czekoladą Artykuł Ciasteczka z morwą, czekoladą i płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Chlebek orzechowy 70

Super wilgotny i aromatyczny chlebek orzechowy na słodko. Dodatek skórki pomarańczowej nadaje mu zimowego i świątecznego charakteru :) Składniki (keksówka o wymiarach dna 23x8 cm.): 250 g. mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 170 g. cukru drobnego 3 jajka 250 g. gładkiego masła orzechowego skórka otarta z 1 dużej pomarańczy 100 g. zmielonych orzechów(...)solą, proszkiem i sodą. piekarnik rozgrzej do 180°C. Jajka wbij do misy, dodaj cukier i rozbełtaj trzepaczką. Dodaj masło orzechowe i skórkę z wyparzonej pomarańczy. Wymieszaj. Wsyp mielone orzechy i wlej mleko. Dodaj mąkę i wymieszaj ciasto dokładnie szpatułką lub łyżką. Dno i boki keksówki wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Ciasto przełóż do formy i wyrównaj wierzch

Delicious Place
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 82

wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie :) np. żeby upiec ciasto ;) Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę(...)połączenia, ja nadal do tego używam malaksera. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy

moj przepis na
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 90

wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie :) np. żeby upiec ciasto ;) Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę(...)połączenia, ja nadal do tego używam malaksera. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy .pf-button.pf-button

moj przepis na
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 130

bakalie, wymieszać. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45-50 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy

moj przepis na
Brownie z orzechami laskowymi 133

dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i mieszamy delikatnie szpatułką, aż do połączenia. Na koniec do masy dodajemy przesianą z solą mąkę. Ciasto przelewamy do tortownicy (24cm) wyłożonej na dnie i bokach papierem do pieczenia. Na wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40-45 minut (ja piekłam około 55 minut; bo bałam się

Smaki Na Talerzu
Bezglutenowe ciastka orzechowo-czekoladowe 153

szklanki cukru trzcinowego ok. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (lub gotowych dropsów czekoladowych) szczypta soli Przygotowanie: W misce dokładnie mieszamy mąkę, masło orzechowe, mleko roślinne, cukier oraz szczyptę soli. Na koniec dodajemy dropsy czekoladowe lub posiekaną drobno gorzką czekoladę. Ciasto powinno mieć raczej gęstą konsystencję. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia oraz posmarowanej olejem formujemy ciastka - nasza konsystencja była dość gęsta

Bananowe Pole
Przepis #156 Bezglutenowe ciasto kokosowe 144

średnicy). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut . Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Wierzch wystudzonego ciasta s marujemy masłem migdałowym a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Zamiast masła migdałowego można użyć innego masła orzechowego. Przepis w wersji filmowej Smacznego

Health-Fit-Life
"Ugotuj mi tato" Tomasz Jakubiak, Joanna Jakubiak - recenzja 147

glutenu, czy bez laktozy. Przepisy, które nam bardzo przypadły do gustu i które będzie mąż przygotowywał razem z dziećmi to: orzechowa wariacja, jaglanka układanka, owocowe jo jo, naleśniki jak u babci, zupa cytrynowa, zakręceni szpinakiem, kuroburger, szybkie ciasto marchewkowe z odpadów po soku, czy sok na wyciszenie :-) Autorzy w książce namawiają i odkreślają jak ważny jest udział dzieci w przygotowywaniu

kruche babeczki
Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu 288

tylko troszkę ciepłe). Składniki połączą się w jednolitą masę i masło zrobi się gęste. Masło ściągamy z ognia. 2. Do masła orzechowego dodać mąkę kokosową, posiekane orzechy i wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). Powstanie gęsta, elastyczna masa. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 18x18cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na 20 minut

Mała Cukierenka
Śniadaniowe ciasteczka orzechowo-kukurydziane 148

jajko 2 czubate łyżki erytrytolu (cukru) 2 szkl płatków kukurydzianych Lubella Corn Flakes + garść do posypania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy masło orzechowe, dodajemy jajo i erytrytol (cukier), mieszamy razem. Płatki kukurydziane mielimy i dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 6 części i robimy ciasteczka w dłoniach. Układamy na blaszce, lekko spłaszczając. Posypujemy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, Wstawiamy na nagrzanego

słodkie i nie tylko historie kulinarne