ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:262/518)

Ciasto na krakersach bez pieczenia 50

Przepyszne ciasto bez pieczenia na krakersach, które smakuje trochę jak Snickers . Przygotowanie jest bardzo proste, nie wymaga wiele pracy i składników. Ciasto składa się z krakersów, masy śmietankowej i masy krówkowej z dodatkiem wafelków. Na wierzchu znajdziemy orzeszki ziemne, które świetnie przełamują słodycz ciasta. Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, koniecznie musicie przetestować ten przepis. CIASTO NA KRAKERSACH BEZ PIECZENIA PRZEPIS(...)łyżki cukru pudru ok. 50 krakersów 3 wafelki orzechowe (120 g) 2 garście orzeszków ziemnych Przygotowanie 1. Śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. 2. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy krakersami. Na krakersach rozprowadzamy połowę masy śmietankowej. Całość przykrywamy kolejną warstwą krakersów. 3. Wafelki orzechowe siekamy na mniejsze kawałki i mieszamy

Alle Dobre!
Bezglutenowe ciasteczka orzechowe 197

BEZGLUTENOWE CIASTECZKA ORZECHOWE Na około 24 sztuki:    300 g masła orzechowego Primavica (bez dodatku soli i cukru)    3/4 szklanki cukru trzcinowego Demerara    1 jajo    szczypta soli  himalajskiej Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie wyrabiamy ciasto dłonią do całkowitego połączenia się. Formujemy kulki o średnicy około

peggiwkuchni
Tarta nadziewana orzechami w karmelu / Caramel and nut tart 156

okrąg o średnicy 22 cm średnicy i umieść na blaszce do pieczenia. Następnie rozwiń drugie ciasto i wytnij okrąg o średnicy 25 cm, nakłuj go widelcem i natnij na środku. Do przygotowanego karmelu wmieszaj orzechy i wysmaruj brzegi mniejszego okręgu roztrzepanym jajkiem. Wyłóż nadzienie orzechowe na mniejszy okrąg i rozłóż je równomierną warstwą pozostawiając wysmarowany brzeg. Następnie przykryj większym okręgiem

karmelowy
Tarta bakewell 181

tarta, to jedno z dwóch ciast, które upiekłam na minioną niedzielę na deser. Jak byłam mała, nie znałam mielonych migdałów. Co innego mielone orzechy - z nich piekło się ( i piecze po dziś dzień) nasz tradycyjny rodzinny tort orzechowy. Orzechy mieliło się ręczną maszynką do mielenia czekolady na wiórki. Mam taką w domu do dzisiaj:) Jednak migdały, w siermiężnych latach osiemdziesiątych

Posadzone i zjedzone
pyszne orzechowe ciastko na raz 133

minut pierwszą blaszkę ,następne około 8-10 minut(piekarnik dobrze nagrzany ,więc szybciej się pieką ). Pyszne,orzechowe naraz do buzi..... Forma / blacha marki Pyrex. Produkt wykonany ze stali węglowej, pokryty powłoką non-stick, która jest wyjątkowo trwałym materiałem, zapobiega przywieraniu ciasta i równomiernie rozprowadza ciepło . Blacha posiada wygodne uchwyty umożliwiające pewne trzymanie formy podczas wyciągania z piekarnika. Formę można używać

w mojej kuchni
Ciasteczka z płatków owsianych z masłem orzechowym i bakaliami (bez mąki i cukru) 108

masłem orzechowym i bakaliami - przygotowanie:  Banana rozdusić widelcem na gładkie puree, a masło orzechowe z masłem/margaryną zmiksować na jdenolitą konsystencję. Powyższe składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz kaszą manną. Na końcu wmieszać bakalie. Powstałe ciasto rozwałkować na grubość około 05-0,7mm i wykrawać z niego ciasteczka o dowolnych kształtach. Ciastka ułożyć

Di gotuje
Waniliowe masło z orzechów nerkowca 184

kupne. No cóż, zawiodłam się – wyszło oszałamiająco doskonałe!!! Zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę nie znałam prawdziwego smaku masła orzechowego. To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego blendera i odrobiny cierpliwości(...)orzechów smakuje lepiej, jest bardziej aromatyczne. Wyciągnij nerkowce z piekarnika i od razu przesyp do kielicha blendera. I zaczynamy… miksuj, miksuj, miksuj… Twoja cierpliwość wkrótce zostanie wynagrodzona, a spod orzechowych okruszków zacznie wypływać cudownie kremowe i niesamowicie pachnące masło. Warto co jakiś czas dać maszynie odsapnąć, aby jej nie zamęczyć. Mój blender ma 3 minutowy system pracy, po czym

Roślinna - blog wegański
Babka fistaszkowa z masłem orzechowym 103

wiecie jaką babkę przygotować na Wielkanoc? Polecam wypiek z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi, a całość polana kuszącą czekoladą! Składniki: 150 g gęstej kwaśnej śmietany 200 g miękkiego masła szczypta soli 150 g cukru 3 łyżeczki cukru z wanilią 75 dag grubo mielonych orzechów ziemnych 75 dag drobno mielonych orzechów ziemnych 200 g mąki 2,5 łyżeczki proszku(...)sól utrzeć na gładką masę. Jaja dodawać pojedynczo. Całość dokładnie połączyć. W misce wymieszać orzechy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszankę wsypywać partiami do masy na zmianę z śmietaną. Ciasto wlać do formy na babkę posmarowaną tłuszczem i wysypaną dokładnie bułką tartą (pominęłam tę czynność, ponieważ użyłam formy silikonowej). Wierzch wygładzić łyżką. Piec w temperaturze 175 o C przez około

Czerwień i błękit
Trufle Czekoladowe z Masłem Orzechowym 161

gorzkiej 225 g masła 3 jajka 225 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 105 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 4-5 łyżek masła orzechowego (z orzeszkami lub bez) garść orzeszków ziemnych, zmielonych Czekoladę rozpuszczamy z masłem nad kąpielą wodną. Odstawiamy na bok. Jajka ubijamy z cukrem około 3 minuty. Dodajemy ekstrakt z wanilii. Wlewamy(...)formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy. Wykładamy po równo ciasto, wygładzamy, wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Ostygnięte biszkopty kruszmy. Do pokruszonych biszkoptów dodajemy masło orzechowe, całość zagniatamy lekko dłonią. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach ziemnych. Wkładamy na kilka godzin

Made By Mom And Son
Drożdżówka ze śliwkami 116

jajeczną i wyrabiamy ciasto. W trakcie wyrabiania stopniowo dodajemy rozpuszczone, ciepłe ale nie gorące masło. Ciasto wyrabiamy dość długo, do momentu kiedy zacznie odklejać się od rąk i miski. Jak nie mam czasu wszystkie składniki wg. powyższej kolejności wlewam do miksera. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu podwojenia objętości.Gdy ciasto wyrośnie odgazowujemy(...)omijam ten krok.Rano wyjmujemy ciasto z lodówki, układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. I tu mała uwaga, ciasto trochę się będzie kleiło, możemy pomóc sobie odrobiną mąki – trochę mąki na dłoni ułatwia sprawę, ale pamiętaj im mniej mąki tym lepiej, więc nie dokładaj jej dużo. Na ciasto kładziemy śliwki pokrojone na ćwiartki. Formę z ciastem przykrywamy ściereczką i folią

Kocham Czekoladę
Drożdżówka ze śliwkami 254

Zamieniłam mąkę pszenną na pszenną pełnoziarnistą – dłużej rosło, ma mniej ładny kolor, bo ciemniejszy, zyskał orzechowy smaczek. Do środka dodałam rodzynki, a cukru, jak ktoś woli zdrowiej, 3/4 szklanki wystarcza. Z racji tego iż mi się bardzo spieszyło, nie robiłam kruszonki, za to wierzch ciasta posypałam, przed włożeniem do pieca, brązowym cukrem

Kocham Czekoladę
Czekoladowa trufla na orzechowym spodzie z malinami 220

Dzisiaj znowu coś na deser, tym razem czekoladowego i śmietankowego, bo takie było zapotrzebowanie;) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Dwuwarstwowy fit sernik bez pieczenia 136

łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki daktyli 2-3 dojrzałe banany  sok z cytryny Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na co najmniej 30 minut.  Olej i masło orzechowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płatki owsiane i daktyle blendujemy, dodajemy roztopione masło z olejem i mieszamy całość. Tortownicę (22 cm) wykładamy folią spożywczą, a na jej dnie rozprowadzamy gotową masę, starając(...)odstawiamy do lodówki na ok 10 minut. Następnie wykładamy białą warstwę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do lodówki, by ciasto zgęstniało. Proponuję spróbować jedną i drugą masę, by upewnić się czy ma odpowiedni poziom słodkości. W olej kokosowy, masło orzechowe, daktyle i wiórki kokosowe zaopatruję się na Skworcu.com.pl

Cynamonowe szczęście
Baklava 135

rombów, przełożone mnóstwem orzechów i przepełnione aromatem cynamonu i miodu. Ciasteczka są bardzo słodkie, ale ich orzechowy smak i chrupiące warstwy, mocno "wciągają" i ciężko się oderwać :) Składniki: 300 g orzechów włoskich 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu ok. 480- 500 g ciasta filo (ok. 24 płatów ciasta dociętych do wielkości formy) 200 g masła Syrop: 150 ml wody

Świat Ciasta