kruszonka orzechowa na dyni korzenno-kisielowej na ucieranym cieście...

kruszonka orzechowa na dyni korzenno-kisielowej na ucieranym cieście...

kruszonka orzechowa na dyni korzenno-kisielowej na ucieranym cieście...

Składniki: CIASTO UCIERANE: jajka 3 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło lub margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka KRUSZONKA ORZECHOWA: orzechy włoskie 100 gram/tarte lub zmielone, mąka krupczatka 1 szklanka, cukier 2 łyżki, masło lub margaryna 100 gram DYNIA KISIELOWO KORZENNA: woda 1/2 szklanki, dynia 1 kg/pokrojone kostki, przyprawa korzenna 1/2 opakowania, kisiel cytrynowy 1 opakowanie, cukier 4 łyżki dynię pokroić w kostki, do garnka wlać wodę i dusić mieszając... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.