ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:39/616)

KRUCHE, BEZCUKROWE MAZURKI NA SPODZIE Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ WYPEŁNIONE CZEKOLADĄ I PIANKĄ Z SUSZONYCH MORELI 183

mąkę układam na niej resztę składników siekam wszystko nożem i ugniatam szybko do połączenia składników owijam ciasto folią i wkładam do lodówki na ok. 2 godziny po tym czasie dzielę ciasto na dwie części, rozwałkowuję na papierze do pieczenia, wykrawam prostokąt, z odciętego ciasta  wylepiam boki, wycięłam też zajączki nakłuwam ciasto gęsto widelcem i wkładam na ok. 30 minut

Upiecz sobie babeczkę
Szarlotka pod owsianą kruszonką z jagodami 156

ciasto wsypuje do miski i zagniatam do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto chłodzę w lodówce ok. 30 minut.  Przygotowuję tortownicę (20 cm średnicy), smaruję ją olejem kokosowym. Ciasto dzielę na dwie części (jedna na wyłożenie tortownicy, druga na kruszonkę). Wykładam tortownice ciastem, na ciasto wykładam gotowe jabłka, na jabłka kruszę ciasto na kruszonkę. Całość posypuję mrożonymi jagodami. Szarlotkę należy

Pause Gotowanie!
Ciasto Snickers 157

włoskie 20 dag, miód 2 łyżki, masło 10 dag, cukier 10 dag, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną, następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.  Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich rozwałkowujemy na wielkość blaszki. Dwie części ciasta pieczemy w 180 st. C przez 15 min. do zezłocenia. Na trzecią część miodowego blatu, przed

kulinarne odsłony pati
Domowe gnocchi 274

wystudzeniu obieramy ze skórki i rozcieramy praską do ziemniaków lub mielimy w maszynce. Do ziemniaków dodajemy sól, mąkę, pieprz i jajko. Zagniatamy jednolite ciasto, ale nie wyrabiamy zbyt długo. Ciasto dzielimy na kawałki i rolujemy w wałki o średnicy 1,5-2cm. Ciasto będzie się lepiło, więc należy podsypywać mąką. Wałeczki kroimy na 1-1,5cm kawałki. Formujemy kulki

Czerwona Porzeczka
Vermont Sourdough i bułki, czyli bajeczne pieczywo na zakwasie 192

zagniatamy. Zostawiamy do wyrośnięcia w temp. pokojowej na 2 godz. W trakcie wyrastania ciasto składamy dwukrotnie (Trufla ładnie pokazała o co chodzi na swoim blogu). Następnie dzielimy ciasto na 2 części. Ja z jednej uformowałam okrągły bochenek i włożyłam go do koszyczka do wyrastania. Z drugiej części uformowałam bułeczki i ułożyłam w formie do pieczenia. Chleb w koszyczku zostawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łaciata babka kawowo - waniliowa 2702

cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy 5 łyżeczek kawy rozpuszczalne (jeśli ciasto zbyt mocno się zagęści dolewamy odrobinę mleka), miksujemy do połączenia składników. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Keksówkę

Szefowa kuchni
Czarny chleb we wrześniowej piekarni 164

pierwszej prędkości i przez 4 minuty na drugiej prędkości. Konsystencja dosyć ścisła, trudno mieszać łyżką. Ciasto jest bardzo klejące. Pozostawiamy pod przykryciem na 30-45 minut – fermentacja wstępna. Dzielimy ciasto na bochenki lub przekładamy do keksówek. Pomimo kleistości z ciasta da się uformować bochenki – mokre ręce sobie poradzą. Chlebki smarujemy mokrymi rękoma i posypujemy czarnuszką. Foremki przykrywamy folią. Czas wyrastania

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepis #62 FIT ciasto WZ 172

wcześniej. Jogurt wykładamy na sitko nałożone na miskę i wkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia jogurt przekładamy do miski i ubijamy przez chwilę mikserem dodając cukier. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy 2/3 masy jogurtowej. Pozostałą częścią smarujemy wierzch ciasta. Może je dowolnie ozdobić robiąc na przykład  owocami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Na drugi

Health-Fit-Life
Szaszłyki z naleśników do zupy 183

ćwikły z chrzanem (użyłam firmy Jamar ) łyżka cukru sól Dodatkowo: masło, margaryna, olej do smażenia Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Dzielimy je na pół i do drugiej połówki dodajemy ćwikłę. Dokładnie mieszamy. Gotowe ciasta odstawiamy na około 10 minut. Kluczem do udanych naleśników jest dobra, teflonowa patelka, która musi zostać

PatiGotuje
Drożdżowe "takie coś" 168

cukru, 100 ml mleka i 6 dkg mąki przygotowujemy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy szczyptę soli, wanilię, pozostały cukier i mleko, 4 żółtka, 22 dkg mąki i miksujemy, Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i miksujemy. Do jasnej części ciasta dodajemy 7 dkg mąki  i wyrabiamy. Do ciemnej dodajemy 5 dkg mąki i wyrabiamy

Maminek kulinarny
bułki "gyros" 166

Mięso po przyprawieniu wstawiamy do lodówki na minimum 3 h i potem smażymy na patelni. Przygotowujemy ciasto drożdżowe takie jak na bułki kliknij tutaj Jak mięso się wystudzi, to dzielimy ciasto na porcje, wałkujemy i zawijamy do środka nasz gyros. Potem smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy lub nie rozmarynem i nacinamy... Tak przygotowane bułki pieczemy w 200 st.C  przez

chleba naszego
Sernik z gotowanym budyniem 164

polecam..ja na pewno jeszcze kiedyś zrobię, tylko zmniejszę ciut  ilość ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę -Słodkości na Dzień Babci ..no, i dla dziadków też.Razem ze mną ciasta piekły :cdn. Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z budyniem 229

łyżeczki cynamonu, 2 budynie waniliowe, 4 łyżki cukru, 750 ml mleka, woda. Wykonanie: Mąkę, masło, cukier, cukier waniliowy, jajka, śmietanę, proszek do pieczenia wymieszać i zagnieść z nich ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy do lodówki a drugą do zamrażalnika. Kiedy ciasto się chłodzi obieramy i myjemy jabłka i kroimy je w kostkę 2×2 cm. Do garnka

paapilotkaa
Placek snickers. 140

przygotowania: Margarynę rozpuszczamy na parze. Kiedy będzie cała rozpuszczona dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści. Margarynę z cukrem łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy żółtka. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto zostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym na sztywno. Układamy kolejno: ciasto, śmietana, ciasto, kajmak

Magia jedzenia.
Kruche ciasto z budyniową pianką i brzoskwiniami 341

proszek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 500 g brzoskwiń świeżych lub z puszki, lub dowolnych owoców Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Połowę ciasta rozwałkowujemy i wkładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania